ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVIII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

2586-9-з

Дата реєстрації:

20.06.2022

Проголосовано:

18.08.2022 11:15:35

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    35
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2586-9-з



















































































































Проект рішення
№ 2586-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання Головному Управлінню Національної поліції в Черкаській області земельної ділянки в постійне користування по вул. Лесі Українки, 21
Розглянувши проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки Головному Управлінню Національної поліції в Черкаській області загальною площею 0,2230 га для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства, яка розташована за адресою: Черкаська область, м. Черкаси, вул. Лесі Українки, 21, враховуючи висновки відповідних служб міста, відповідно до пунктів 3, 6, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI та статей 12, 19, 92, 122, 123, 125, 126, 134 Земельного кодексу України, Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 0,2230 га по вул. Лесі Українки, 21, в межах визначених документацією із землеустрою.

2. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки Головному Управлінню Національної поліції в Черкаській області загальною площею 0,2230 га для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства, яка розташована за адресою: Черкаська область, м. Черкаси, вул. Лесі Українки, 21.

3. Надати Головному Управлінню Національної поліції в Черкаській області  у постійне користування земельну ділянку площею 0,2230 га по вул. Лесі Українки, 21 під нежитлові будівлі (літ. «Ч», «Ч-І») за рахунок земель Черкаської міської ради.

На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження пов’язані із реалізацією містобудівної документації та розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій.

Земельну ділянку віднести до категорії земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Цільове призначення – для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства (код КВЦПЗ – 12.04.).

4. Зобов’язати Головне Управління Національної поліції в Черкаській області:

4.1. Здійснити дії направлені на державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.

4.2. У зоні проходження інженерних комунікацій вести обмежене землекористування відповідно до діючих норм і правил, забезпечувати безперешкодний допуск власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту та експлуатації інженерних комунікацій.

5. Передати з комунальної власності у власність держави в особі Черкаської обласної державної адміністрації земельну ділянку площею 0,2230 га по вул. Лесі Українки, 21, для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства (код КВЦПЗ – 12.04.).

6. Міському голові підписати акт приймання-передачі земельної ділянки з комунальної власності в державну власність.

7. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО



 



 
































Пояснювальна записка

до проекту рішення:

«Про надання Головному Управлінню Національної поліції в Черкаській області земельної ділянки в постійне користування по вул. Лесі Українки, 21»

 

Підстава: заява від 17.02.2022 № 01-08/9507.

Граничний термін прийняття рішення: 17.03.2022.

Площа: 0,2230 га за рахунок земель Черкаської міської ради

В постійне користування.

Під нежитлові будівлі (літ. «Ч», «Ч-І»).

 

 

Відповідно до частини 11 статті 123 у разі надання земельних ділянок державної власності у постійне користування підприємствам, установам, організаціям комунальної власності одночасно здійснюється передача земельних ділянок державної власності у комунальну власність і навпаки.

Згідно зі статтею 92 Земельного кодексу України визначено коло осіб, зокрема підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності, які мають право набувати земельні ділянки на умовах постійного користування.

Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.

 

 
Начальник управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування Руслан ДОНЕЦЬ



 

 

ДОДАТКИ