ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент житлово-комунального комплексу


Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVIII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

665-9-рд

Дата реєстрації:

25.07.2022

Проголосовано:

18.08.2022 11:08:33

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    34
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 665-9-рд

 



























































































































              Проект  рішення
            № 665-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про визначення

уповноваженого органу
         
                 
                 

З метою реалізації державної політики щодо забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб, відповідно до п. 31 ст. 26,  пп.1 п.а            ст. 29, пп.2 п.а, пп. 5, 6, 8 п.б ч.1 ст.30 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, на виконання Постанови Кабінету Міністрів України  від 29 квітня 2022 року № 495 ,,Деякі заходи з формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб”,Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Визначити  департамент житлово-комунального комплексу  уповноваженим органом:

          1.1. щодо прийняття рішення про формування фонду житла,  призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, ведення обліку житлових приміщень з фонду.

         1.2. щодо ведення обліку внутрішньо переміщених осіб, що потребують житла для тимчасового проживання, прийняття рішення про взяття та зняття внутрішньо переміщених осіб на/з обліку громадян,  що потребують житла для тимчасового проживання, про відмову у взятті на такий облік.

         3.  Пропозиція щодо визнання громадян, яким будуть надані житлові приміщення з фонду  житла, призначеного  для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, здійснюється громадською комісією з житлових питань при виконавчому комітеті.

         4. Рішення про надання  внутрішньо переміщеним особам житла з фонду приймається виконавчим комітетом Черкаської міської ради.

5.  Доручити директору департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради  укладати договори на  користування  жилим приміщенням  з фонду житла призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

         6. Контроль за виконанням рішення покласти на  першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія ТИЩЕНКА  та  постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Руслан БАТИР).

 

Міський голова                                                      Анатолій БОНДАРЕНКО
                 
                 
           
           









 
Пояснювальна записка до проекту рішення:

,,Про визначення уповноважених органів

 

 
Внаслідок  військової  агресії  Російської Федерації проти України в Україні збільшилося число внутрішньо переміщених осіб, значна частина яких не має куди повертатися, адже житло зруйноване або пошкоджене, або знаходиться на території ведення активних бойових дій чи в тимчасовій окупації. Тож зараз питання забезпечення житлом переселенців стоїть неабияк гостро.

Постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2022 № 495 затверджено Порядок формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

З урахуванням викладеного та з метою проведення роботи по забезпеченню внутрішньо переміщених осіб житлом, призначеним для тимчасового проживання, на розгляд Черкаської міської ради виноситься проект рішення ,,Про визначення уповноважених органів”.

 

 

 

В.о. директора  департаменту ЖКК                                          Сергій ОТРЕШКО