ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент житлово-комунального комплексу


Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVIII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

661-9-рд

Дата реєстрації:

18.07.2022

Проголосовано:

18.08.2022 11:08:33

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    34
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 661-9-рд


















































































































              Проект рішення
             № 661-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
 
Про розгляд електронної петиції «Безкоштовний проїзд у міському громадському транспорті (тролейбус) для вимушено переміщених осіб на час дії воєнного стану»

 
         
                 
 
Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до статей 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143, Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Електронну петицію (від 15.06.2022 № Че/1746-еп) «Безкоштовний проїзд у міському громадському транспорті (тролейбус) для вимушено переміщених осіб на час дії воєнного стану» підтримати частково.

 

2. Доручити департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради (Удод І.І.) та департаменту соціальної політики Черкаської міської ради (Данченко Є.М.) вивчити питання організації безкоштовного проїзду у міському громадському транспорті для вимушено переміщених осіб на час дії воєнного стану та підготувати відповідний проект рішення.

 

3. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову Бондаренка А.В., постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).

 
  Міський голова         А.В.Бондаренко  



 

 

 

                                                                             















 

Пояснювальна записка

до проекту рішення:

Про розгляд електронної петиції

«Безкоштовний проїзд у міському громадському транспорті (тролейбус) для вимушено переміщених осіб на час дії воєнного стану»

 

До Черкаської міської ради надійшла електронна петиція щодо безкоштовного проїзду у міському громадському транспорті (тролейбус) для вимушено переміщених осіб на час дії воєнного стану.

Міською владою у період дії воєнного стану вжито заходів щодо сприяння з питань транспортного забезпечення усіх без виключення верств населення, станом на третю декаду червня 2022 року всіх пасажирів комунальний транспорт перевозить безоплатно.

Одночасно, відповідно до рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради від 14.06.2022 № 436 «Про впровадження автоматизованої системи оплати проїзду в міському пасажирському транспорті м. Черкаси» буде забезпечено належний облік фактично наданих транспортних послуг з урахуванням ефективного використання коштів міського бюджету при відшкодуванні реальних втрат доходів від пільгових перевезень.

На сьогоднішній день безкоштовний проїзд у міському електричному транспорті згідно з рішеннями виконавчого комітету Черкаської міської ради забезпечено для учнів і студентів (від 31.05.2016 № 677), медичних та соціальних працівників (від 20.04.2021 № 374), що несе відповідне навантаження на міський бюджет.

Прийняття рішення щодо безкоштовного проїзду у міському громадському транспорті (тролейбус) для вимушено переміщених осіб на час дії воєнного стану потребує ретельного розгляду та опрацювання відповідно до змін до чинного законодавства, внесених на період дії воєнного стану. Тому пропонується, відповідно до повноважень, департаменту економіки та розвитку міської ради та департаменту соціальної політики міської ради розглянути питання та запропонувати проект рішення.

Прошу розглянути та підтримати на сесії міської ради проект рішення «Безкоштовний проїзд у міському громадському транспорті (тролейбус) для вимушено переміщених осіб на час дії воєнного стану».

 
В.о. директора департаменту ЖКК         Андрій НАУМЧУК



 

ДОДАТКИ

1 661-9-рд 18.07.22 додаток (петиція).pdf Переглянути