ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

2368-9-з

Дата реєстрації:

26.01.2022

Проголосовано:

23.06.2022 12:04:20

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    7
  • Відсутні
    14

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2368-9-з






















































































































Проект рішення
№ 2368-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про відмову ОБСЛУГОВУЮЧОМУ КООПЕРАТИВУ «ГАРАЖНО-БУДІВЕЛЬНИЙ КООПЕРАТИВ «ВІДРОДЖЕННЯ» у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою в районі вул. Григорія Сковороди, вул. Десантників та вул. Автомобілістів (вільна земельна ділянка)
Розглянувши заяву ОБСЛУГОВУЮЧОГО КООПЕРАТИВУ «ГАРАЖНО-БУДІВЕЛЬНИЙ КООПЕРАТИВ «ВІДРОДЖЕННЯ» від 03.12.2021 №  01-06/73653 щодо надання дозволу на розроблення документації із землеустрою, враховуючи пункти 3, 6, 7, 9 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 10.01.2022 № 73653, пункт 4 додатку до рішення Черкаської міської ради від 09.02.2012 № 3-582 «Про затвердження Порядку оформлення прав на земельні ділянки у м. Черкаси», відповідно до статей 12, 39, 123, 124, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Відмовити ОБСЛУГОВУЮЧОМУ КООПЕРАТИВУ «ГАРАЖНО-БУДІВЕЛЬНИЙ КООПЕРАТИВ «ВІДРОДЖЕННЯ» у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2,0000 га в оренду в районі вул. Григорія Сковороди, вул. Десантників та вул. Автомобілістів під розміщення гаражів.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).

 
Міський голова А.В. Бондаренко



 

























Пояснювальна записка

до проекту рішення:

«Про відмову ОБСЛУГОВУЮЧОМУ КООПЕРАТИВУ «ГАРАЖНО-БУДІВЕЛЬНИЙ КООПЕРАТИВ «ВІДРОДЖЕННЯ» у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою в районі вул. Григорія Сковороди, вул. Десантників та вул. Автомобілістів (вільна земельна ділянка)»

 

Підстава: заява від 03.12.2021 №  01-06/73653.

Граничний термін прийняття рішення: 03.01.2022.

 

Згідно зі статтею 123 Земельного кодексу підставою відмови у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки може бути лише невідповідність місця розташування земельної ділянки вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а також генеральних планів населених пунктів, іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування території населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку.

Окрім того, пунктом 4. додатку до рішення Черкаської міської ради від 09.02.2012 № 3-582 «Про затвердження Порядку оформлення прав на земельні ділянки у м. Черкаси» визначено, що надання у користування, в оренду, приватизація земельних ділянок у межах міста Черкаси здійснюється у відповідності до генерального плану міста, плану зонування, детальних планів територій та з дотриманням державних стандартів і норм, рішень Черкаської міської ради та виконавчого комітету Черкаської міської ради.

Відповідно до витягу з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 10.01.2022 № 73653, наявні містобудівні обмеження щодо землекористування, а саме пов’язані із реалізацією містобудівної документації, а також із розташуванням частини земельної ділянки в межах санітарно-захисної зони від гаражів.

Відповідно до рішення Черкаської міської ради від 13.05.2021 № 5-318 було затверджено містобудівну документацію «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)». Відповідно до даного рішення на земельній ділянці площею 2,0000 га в районі вул. Григорія Сковороди, вул. Десантників та вул. Автомобілістів передбачена територія об’єктів транспортної інфраструктури під розміщення автодрому.

Враховуючи вищезазначене, даним проектом рішення передбачено відмовити ОБСЛУГОВУЮЧОМУ КООПЕРАТИВУ «ГАРАЖНО-БУДІВЕЛЬНИЙ КООПЕРАТИВ «ВІДРОДЖЕННЯ» у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2,0000 га в оренду в районі вул. Григорія Сковороди, вул. Десантників та вул. Автомобілістів під розміщення гаражів.

 
В.о. начальника управління земельних ресурсів та землеустрою Р.В. Лисенко