ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

2349-9-з

Дата реєстрації:

24.01.2022

Проголосовано:

23.06.2022 12:04:20

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    7
  • Відсутні
    14

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2349-9-з






















































































































Проєкт рішення
2349-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про відмову РЕЛІГІЙНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ «РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА ПАРАФІЯ СВЯТИТЕЛЯ СПИРИДОНА ТРИМИФУНТСЬКОГО ЧЕРКАСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ (ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ) М.ЧЕРКАСИ» у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Пацаєва, 8
Розглянувши заяву РЕЛІГІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА ПАРАФІЯ СВЯТИТЕЛЯ СПИРИДОНА ТРИМИФУНТСЬКОГО ЧЕРКАСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ (ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ) М.ЧЕРКАСИ» від 24.11.2021 вх. № 01-06/71831 щодо надання дозволу на розроблення документації із землеустрою, враховуючи Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 10.01.2022 № 71831 щодо наявних містобудівних обмежень та обтяжень землекористування, а саме пов’язані із реалізацією містобудівної документації, розташуванням земельної ділянки в межах санітарно-захисної зони від автостоянки, охоронної зони навколо інженерних комунікацій, відповідно до статей 12, 92, 123, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Відмовити РЕЛІГІЙНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ «РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА ПАРАФІЯ СВЯТИТЕЛЯ СПИРИДОНА ТРИМИФУНТСЬКОГО ЧЕРКАСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ (ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ) М.ЧЕРКАСИ» у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,0941 га у постійне користування по вул. Пацаєва, 8 під будівництво та облаштування Православного храму.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).

 
Міський голова А.В. Бондаренко

 



                                                                                                                               

 

 
















Пояснювальна записка

до проєкту рішення:

«Про відмову РЕЛІГІЙНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ «РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА ПАРАФІЯ СВЯТИТЕЛЯ СПИРИДОНА ТРИМИФУНТСЬКОГО ЧЕРКАСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ (ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ) М.ЧЕРКАСИ» у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Пацаєва, 8»

 

Підстава: заява від 24.11.2021 вх. № 01-06/71831.

Граничний термін прийняття рішення: 24.12.2021.

 

Згідно зі статтею 123 Земельного кодексу підставою відмови у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки може бути лише невідповідність місця розташування земельної ділянки вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а також генеральних планів населених пунктів, іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проєктів землеустрою щодо впорядкування території населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку.

Окрім того, пунктом 4 додатку до рішення Черкаської міської ради від 09.02.2012 № 3-582 «Про затвердження Порядку оформлення прав на земельні ділянки у м. Черкаси» визначено, що надання у користування, в оренду, приватизація земельних ділянок у межах міста Черкаси здійснюється у відповідності до генерального плану міста, плану зонування, детальних планів територій та з дотриманням державних стандартів і норм, рішень Черкаської міської ради та виконавчого комітету Черкаської міської ради.

Відповідно до витягу з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 10.01.2022 № 71831, наявні містобудівні обмеження щодо землекористування, а саме пов’язані із реалізацією містобудівної документації, розташуванням земельної ділянки в межах санітарно-захисної зони від автостоянки, охоронної зони навколо інженерних комунікацій.

Відповідно до рішення Черкаської міської ради від 13.05.2021 № 5-318 було затверджено містобудівну документацію «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)». Відповідно до даного рішення на земельній ділянці орієнтовною площею 0,0941 га по вул. Пацаєва, 8 передбачена територія зелених насаджень загального користування.

Враховуючи вищезазначене, даним проєктом рішення передбачено відмовити РЕЛІГІЙНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ «РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА ПАРАФІЯ СВЯТИТЕЛЯ СПИРИДОНА ТРИМИФУНТСЬКОГО ЧЕРКАСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ (ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ) М.ЧЕРКАСИ» у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,0941 га в постійне користування по вул. Пацаєва, 8 під будівництво та облаштування Православного храму.

 

 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець