ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

2536-9-з

Дата реєстрації:

17.05.2022

Проголосовано:

23.06.2022 12:04:20

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    7
  • Відсутні
    14

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2536-9-з






























































































































Проєкт рішення
№ 2536-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Кобзарській, біля перетину з пров. Полянським (з метою встановлення земельного сервітуту)
Розглянувши клопотання ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» щодо встановлення меж частини земельної ділянки на яку поширюється право земельного сервітуту для розміщення трансформаторної підстанції на земельній ділянці площею 3,8286 га , враховуючи пункти 3, 6, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 79-1, 98, 99, 100 Земельного кодексу України, відповідно до статті 55-1 Закону України «Про землеустрій» та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Надати ПУБЛІЧНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки на яку поширюється право сервітуту на земельну ділянку площею 3,8286 га з метою встановлення земельного сервітуту для розміщення трансформаторної підстанції ТП-10/0,4 кВ орієнтовною площею 0,0045 га по вул. Кобзарській, біля перетину з пров. Полянським.

 

2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).

 
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО



Пояснювальна записка

до проєкту рішення:

«Про надання ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» дозволу на розроблення документації із землеустрою по Кобзарській, біля перетину з пров. Полянським

(з метою встановлення земельного сервітуту)»

 

Підстава: заява від 08.02.2022 № 01-07/7479.

Граничний термін прийнятті рішення: 08.03.2022.

Орієнтовна площа: 0,0045 га.

З метою встановлення земельного сервітуту для розміщення трансформаторної підстанції ТП-10/0,4 кВ орієнтовною площею 0,0045 га по Кобзарській, біля перетину з пров. Полянським на земельній ділянці площею 3,8286 га (кадастровий номер – 7110136400:03:015:0023).

 

Відповідно до статті 98 Земельного кодексу України право земельного сервітуту - це право власника або землекористувача земельної ділянки чи іншої заінтересованої особи на обмежене платне або безоплатне користування чужою земельною ділянкою (ділянками).

Відповідно до статті 99 Земельного кодексу України власники або землекористувачі земельних ділянок чи інші заінтересовані особи можуть вимагати встановлення таких право прокладання та експлуатації ліній електропередачі, зв’язку, трубопроводів, інших лінійних комунікацій.

Згідно зі статтею 14 Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів» земельні ділянки державної та комунальної власності надаються у власність і користування (у тому числі в оренду або користування на умовах сервітуту) для потреб енергетики, у тому числі для будівництва, розміщення та експлуатації лінійних об’єктів енергетичної інфраструктури, за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування відповідно до їх повноважень та в порядку, встановленому Земельним кодексом України з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.

Відповідно до статті 16 Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів» підприємства, які будують чи експлуатують об'єкти енергетики та передачі електричної енергії, мають право використовувати земельні ділянки за договором про встановлення земельного сервітуту з власником чи користувачем земельної ділянки або за рішенням суду для розміщення об’єктів, зазначених у частинах другій та четвертій цієї статті, на праві постійних або строкових земельних сервітутів.

Постійні земельні сервітути можуть встановлюватися для розміщення споруд опорних конструкцій повітряних ліній електропередачі, трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів, пристроїв і споруд.

Земельні сервітути щодо права будівництва, розміщення та експлуатації лінійних об’єктів енергетичної інфраструктури встановлюються на підставі договору про встановлення земельного сервітуту між експлуатуючим підприємством та власниками чи користувачами земельних ділянок, укладеному в порядку, встановленому Цивільним кодексом України.

Земельні сервітути на земельних ділянках державної та комунальної власності, які не надані у власність чи користування, встановлюються за договором з органом виконавчої влади або органом місцевого самоврядування в межах повноважень, визначених Земельним кодексом України, та експлуатуючим підприємством або за рішенням суду.

Строк дії земельного сервітуту визначається у договорі про встановлення земельного сервітуту.

Відповідно до статті 79-1 Земельного кодексу України державна реєстрація прав сервітуту, які поширюються на частину земельної ділянки, здійснюється після внесення відомостей про таку частину до Державного земельного кадастру.

Згідно інформації Державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку відомості про земельну ділянку від 31.01.2022 земельна ділянка площею 3,8286 га на якій планується встановити право сервітуту на розміщення трансформаторної підстанції зареєстрована у Державному земельному кадастрі.

Відомості про межі частини земельної ділянки, на яку поширюється право сервітуту, вносяться до Державного земельного кадастру на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки, на яку поширюється право суборенди, сервітуту. Дана документація із землеустрою передбачена статтею 55-1 Закону України «Про землеустрій».

Враховуючи вищезазначене, даним проєктом рішення передбачено надати ПУБЛІЧНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕР-ГО» дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки на яку поширюється право сервітуту на земельну ділянку площею 3,8286 га з метою встановлення земельного сервітуту для розміщення трансформаторної підстанції ТП-10/0,4 кВ орієнтовною площею 0,0045 га по Кобзарській, біля перетину з пров. Полянським.

 

 
Начальник управління земельних ресурсів,

землеустрою

та інспектування
 

Руслан ДОНЕЦЬ



 

 

ДОДАТКИ