ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

2457-9-з

Дата реєстрації:

22.02.2022

Проголосовано:

23.06.2022 12:04:20

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    7
  • Відсутні
    14

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2457-9-з
































































Проєкт рішення
         № 2457-9-з
       ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про включення земельної ділянки до переліку земельних ділянок, право власності яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону), та надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на розі вул. Гагаріна та узвозу Івана Франка та про проведення експертної грошової оцінки
З метою виконання завдань по наповненню бюджету розвитку міста, на виконання доручення № 93-Д від 18.05.2021 р., враховуючи пропозиції депутатів та на виконання ПД-9-876 від 03.02.2022, враховуючи витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб № 550 від 09.02.2022, відповідно до статей 12, 134-139 Земельного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Включити до переліку земельних ділянок, право власності яких пропонується для продажу на земельних торгах, земельну ділянку орієнтовною площею 0,1500 га на розі вул. Гагаріна та узвозу Івана Франка для будівництва та обслуговування адміністративних будинків, офісних будівель компаній, які займаються підприємницькою діяльністю, пов’язаною з отриманням прибутку (КВЦПЗ 03.10).

  2. Надати департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на розі вул. Гагаріна та узвозу Івана Франка орієнтовною площею 0,1500 га для будівництва та обслуговування адміністративних будинків, офісних будівель компаній, які займаються підприємницькою діяльністю, пов’язаною з отриманням прибутку.


На вищезазначену земельну ділянку наявні містобудівні обмеження, а саме:


  • заповідна територія «Черкаські берегові схили»

  • охоронна зона пам'ятки археології «Середньовічні Черкаси»

  • зона поселень зарубінецької культури

  • зона регулювання забудови

  • ділянка крутосхилів (ухил поверхні 15% і більше).


          Застереження: вжити протизсувні заходи  та укріплення схилів, заходи проти підтоплення ґрунтовими водами.

Згідно з містобудівною документацією «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)», затвердженою рішенням Черкаської міської ради від 13.05.2021 № 5-318, вищезазначена земельна ділянка належить до території громадських закладів.

3. Після виконання пункту 2 цього рішення надати департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради дозвіл на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки на розі вул. Гагаріна та узвозу Івана Франка орієнтовною площею 0,1500 для будівництва та обслуговування адміністративних будинків, офісних будівель компаній, які займаються підприємницькою діяльністю, пов’язаною з отриманням прибутку.

4. Доручити департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради укласти відповідні договори на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та на проведення експертної грошової оцінки.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради, та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).

 

 

 

Міський голова                                                                              Анатолій БОНДАРЕНКО










 Пояснювальна записка








до проекту рішення

«Про включення земельної ділянки до переліку земельних ділянок, право власності яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону), та надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на розі вул. Гагаріна та узвозу Івана Франка та про проведення експертної грошової оцінки»



                        







Відомості про земельну ділянку:

Місце розташування земельної ділянки – на розі вул. Гагаріна та узвозу Івана Франка.

Категорія земель за цільовим призначенням – категорія земель житлової та громадської забудови.

Цільове призначення - для будівництва та обслуговування адміністративних будинків, офісних будівель компаній, які займаються підприємницькою діяльністю, пов’язаною з отриманням прибутку (КВЦПЗ 03.10).

Метою прийняття рішення є забезпечення виконання встановлених Земельним кодексом України повноважень Черкаської міської ради щодо продажу земельних ділянок чи прав на них на конкурентних засадах, а також реалізація прав осіб на набуття прав на земельні ділянки за результатами торгів.

Наслідками прийняття розробленого проекту рішення  стане:

  •  реалізація зацікавленими особами своїх прав щодо набуття прав на земельні ділянки за результатами торгів;

  •  збільшення планових показників з наповнення бюджету розвитку міста Черкаси.


 






 

 

 

Начальника управління

земельних ресурсів, землеустрою –

та інспектування                                                                               Руслан ДОНЕЦЬ