ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент управління справами та юридичного забезпечення


Доповідачі:



Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

636-9-рд

Дата реєстрації:

20.06.2022

Проголосовано:

23.06.2022 10:23:11

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    14

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 636-9-рд











































































              Проєкт рішення
            № 636-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про організацію надання гуманітарної та іншої допомоги на території Черкаської міської територіальної громади в умовах воєнного стану в Україні          
                 
З метою впорядкування процесу отримання і подальшої передачі гуманітарної та іншої допомоги на території Черкаської міської територіальної громади в умовах воєнного стану в Україні, введеного указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-IX (зі змінами), з урахуванням Закону України «Про гуманітарну допомогу» та Постанови Кабінету Міністрів України від 5 березня 2022 р. № 202 «Деякі питання отримання, використання, обліку та звітності благодійної допомоги», на підставі частини 3 статті 10, частини 2 статті 11, пункту 31 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Визначити виконавчий комітет Черкаської міської ради органом місцевого самоврядування, на який покладено повноваження щодо організації отримання та надання гуманітарної та іншої допомоги (благодійних пожертв, грантів, дарунків тощо), отримувачем яких визначено Черкаську міську раду та/або її виконавчий комітет, для подальшого надання її на території Черкаської міської територіальної громади в умовах воєнного стану в Україні.

  2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марину Гаркаву та постійну комісію з питань гуманітарної та соціальної політики (Катерина Холупняк).


Міський голова                                                     Анатолій БОНДАРЕНКО

 



 



 

Пояснювальна записка до проєкту рішення

«Про організацію надання гуманітарної та іншої допомоги на території Черкаської міської територіальної громади в умовах воєнного стану в Україні»

Військова агресія Російської Федерації проти України призвела до вимушеного переселення громадян зокрема і до Черкаської міської територіальної громади. Для підтримки цих громадян та задоволення їх продовольчих потреб, забезпечення їх одягом та взуттям, товарами першої необхідності, гігієнічними та медичними засобами, облаштування місць розміщення громадян, які у зв'язку з проведенням воєнних (бойових) дій залишили місце проживання/перебування (вимушеним переселенцям), надавачі такої гуманітарної допомоги визначають отримувачем допомоги Черкаську міську раду.

З метою впорядкування процесу отримання і подальшої передачі гуманітарної та іншої допомоги на території Черкаської міської територіальної громади в умовах воєнного стану в Україні, для оперативного вирішення нагальних питань, пов’язаних із гуманітарною та іншою допомогою, підготовлено проєкт рішення Черкаської міської ради, яким передбачається наділити виконавчий комітет Черкаської міської ради повноваженнями  з організації отримання та надання гуманітарної та іншої допомоги на території Черкаської міської територіальної громади.

 

 

 

Заступник директора департаменту –

начальник юридичного управління        

департаменту управління справами та

юридичного забезпечення                                           Катерина ПИДОРИЧ