ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVIII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

2234-9-з

Дата реєстрації:

14.01.2022

Проголосовано:

03.02.2022 12:30:06

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    32
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2234-9-з









































































































































Проєкт рішення
№ 2234-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 13.12.2019  № 2-5497 «Про продаж на земельних торгах права оренди земельної ділянки по вул. Будіндустрії, 17»
Розглянувши проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки, враховуючи витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 10.12.2021 № 14976-01-25, витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку НВ-7106221472017 від 31.10.2017, рішення Черкаської міської ради від 10.02.2015 № 2-882, статті 135-139 Земельного кодексу України, відповідно до ст. 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 13.12.2019 № 2-5497 «Про продаж на земельних торгах права оренди земельної ділянки по вул. Будіндустрії, 17», а саме пункти 4.2, 4.4, 4.5, 5.1, 5.2, 5.3, 6 та 9 викласти в наступній редакції:

п.п. 4.2 «Значення кроку торгів встановлюється у розмірі 3 відсотки стартової плати за користування земельною ділянкою»

п.п. 4.4 «Згідно з містобудівною документацією «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)», затвердженою рішенням Черкаської міської ради від 13.05.2021 № 5-318 та витягом з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 10.12.2021 №14976-01-25, вищезазначена земельна ділянка належить до території промислових підприємств. На земельну ділянку наявні:

- містобудівні обмеження: охоронна зона навколо інженерних комунікацій, право проходу та проїзду;

- застереження: частина земельної ділянки потрапляє в підтоплені території з підвищеним рівнем ґрунтових вод (0,5-3,0 м), врахувати законні інтереси суміжних землекористувачів та нормативні розміри охоронних зон та обмежень.

Містобудівні потреби відповідають діючій містобудівній документації міста Черкаси.»

п.п. 4.5 Виключити.

п.п 5.1 «Здійснити оплату за користування земельною ділянкою, право користування якою набуто на земельних торгах, а також суму витрат на підготовку лота до продажу у порядку та строки, які визначені чинними законодавством».

п.п. 5.2 «Укласти договір оренди землі між Черкаською міською радою (організатором земельних торгів) і переможцем торгів в установленому законодавством порядку, після підписання якого два примірника оригіналу договору залишаються у організатора земельних торгів  до моменту здійснення повної сплати коштів за користування земельною ділянкою, право користування якою набуто на земельних торгах, а також суму витрат на підготовку лота до продажу у порядку та строки, які визначені чинними законодавством, та до проведення державної реєстрації права оренди земельної ділянки.  Подання документів для державної реєстрації права оренди земельної ділянки здійснюється виключно уповноваженою особою Черкаської міської ради (організатора земельних торгів). Довідка департаменту фінансової політики Черкаської міської ради про повну сплату коштів в строки, визначені чинним законодавством та відповідним договором оренди землі, разом з договором оренди землі є підставою для державної реєстрації відповідного речового права переможця земельних торгів на земельну ділянку.»

п.5.3 «Здійснити оплату за користування земельною ділянкою, право користування якою набуто на земельних торгах, а також суму витрат на підготовку лота до продажу протягом п’яти робочих днів з дня підписання договору за результатами проведення земельних торгів.»

  п. 6. «Уповноважити посадових осіб на виконання функцій організатора земельних торгів підписувати та оприлюднювати протоколи земельних торгів та договори за результатами проведення земельних торгів, а саме:

- Савіна Артура Олександровича – директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради;

- Крилова Андрія Олександровича – заступника директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради;

- Донця Руслана Григоровича – начальника управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради.»

п. 9 «Затвердити проект договору оренди землі (додаток 2).»

2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування  Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
Міський голова                                                                                       Анатолій БОНДАРЕНКО





 
















 

 

 

 

 

 

 

 

Пояснювальна записка до проекту рішення

«Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 13.12.2019 р. № 2-5497 «Про продаж на земельних торгах права оренди земельної ділянки по вул. Будіндустрії, 17»

 

 

Даним проектом рішенням вносяться зміни в чинне рішення Черкаської міської ради «Про продаж на земельних торгах права оренди земельної ділянки по вул. Будіндустрії, 17». Рішенням пропонується до передачі в оренду окремим лотом на конкурентних засадах (на земельних торгах) земельна ділянка площею 1,9717 га, яка розташована по вул. Будіндустрії, 17 для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (КЦВЗП 11.02).

          Кадастровий номер земельної ділянки 7110136400:03:002:0030.

          Метою прийняття рішення є забезпечення виконання встановлених Земельним кодексом України повноважень Черкаської міської ради щодо продажу прав на земельні ділянки на конкурентних засадах, а також реалізація прав осіб на набуття прав на земельні ділянки за результатами торгів.

         Причиною внесення змін до чинного рішення є зміни в земельному законодавстві, а саме прийняття Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо продажу земельних ділянок та набуття права користування ними через електронні аукціони» та Вимог щодо підготовки до проведення та проведення земельних торгів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними (оренди, суперфіцію, емфітевзису) затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22.09.2021 №1013.

        Зміни відображені в порівняльній таблиці (додаток 1).



         Відповідно до ст. 135 Земельного кодексу України Порядок проведення земельних торгів, визначений Кодексом, є обов’язковим у разі, якщо на земельних торгах здійснюються продаж земельних ділянок державної та комунальної власності, передача їх у користування за рішенням Верховної Ради Автономної Республіки Крим, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, відповідних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування.

         Наслідками прийняття розробленого проекту рішення  стане:

  •  реалізація зацікавленими особами своїх прав щодо набуття прав на земельні ділянки за результатами торгів;

  •  збільшення планових показників з наповнення бюджету розвитку м. Черкаси.


         Земельні торги будуть проведені у формі електронного аукціону в режимі реального часу в мережі Інтернет, за результатами проведення якого буде укладено договір оренди земельної ділянки з переможцем земельних торгів, який запропонував найвищий розмір орендної плати за земельну ділянку (цінова пропозиція).

 
 

Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою

 

Анастасія Айрапетян

 

 
    Руслан ДОНЕЦЬ