ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент освіти та гуманітарної політики


Доповідачі:



Департамент освіти та гуманітарної політики

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVIII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

550-9-рд

Дата реєстрації:

19.01.2022

Проголосовано:

03.02.2022 10:48:27

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    34
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 550-9-рд























































































































Проєкт рішення
№ 550-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
«Про затвердження програми надання  підтримки та шефської допомоги військовим частинам Збройних сил України, розташованим на території міста Черкаси, Навчальному центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України  імені генерал-майора Ігоря  Момота та Управлінню флотилії ВМС ЗС України на 2022-2026 роки»
       Відповідно до статті 15 Закону України «Про оборону України», пункту 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Указу Президента України «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України», враховуючи службову записку першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Черкаської міської ради ради від 15.11.2021 №26001-01-13, Черкаська міська рада

  ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити програму надання  підтримки та шефської допомоги військовим частинам Збройних сил України, розташованим на території міста Черкаси, Навчальному центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота та Управлінню флотилії ВМС ЗС України на 2022-2026 роки згідно з додатком 1.

2. Затвердити звіт про виконання міської програми надання підтримки та шефської допомоги військовим частинам Збройних сил України, розташованим на території міста Черкаси, та Навчальному центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота на 2017-2021 роки згідно з додатком 2.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (Чубіну А.С.) та постійну комісію міської ради з питань гуманітарної та соціальної політики (Холупняк К.О.).
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО



Пояснювальна записка до проекту рішення «Про затвердження програми надання підтримки та шефської допомоги військовим частинам Збройних сил України, розташованим на території міста Черкаси, Навчальному центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота та Управлінню флотилії ВМС ЗС України на 2022-2026 роки»


8 червня 2021 року було підписано угоду про співпрацю та взаємодію між

виконавчим комітетом Черкаської міської ради та Управлінням флотилії ВМСЗС України, з метою відновлення українських морських історичних традицій та військово-патріотичного виховання.

Рішенням Черкаської міської ради від 28.08.2017 №2-2339 була затверджена Програма надання підтримки та шефської допомоги військовим частинам Збройних сил України, розташованим на території міста Черкаси, та Навчальному центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота на 2017-2021 роки.

Станом на сьогоднішній день, враховуючи процес ліквідації департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради, дана програма фактично не виконується та не передана жодному із структурних підрозділів.

Відповідно до службової записки першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тищенка С.О. від 15.11.2021

№ 26001-01-13 відділом молоді та національно-патріотичного виховання управління гуманітарної політики департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради було розроблено проект рішення «Про затвердження програми надання підтримки та шефської допомоги військовим частинам Збройних сил України, розташованим на території міста Черкаси, Навчальному центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота та Управлінню флотилії ВМС ЗС України на 2022-2026 роки».





В.о. директора департаменту освіти

та гуманітарної політики                                           Богдан БЄЛОВ

 

 
Додаток 1

до рішення Черкаської міської ради

від __________№ _______

 

Програма

надання  підтримки та  шефської допомоги військовим частинам Збройних сил України, розташованим на території міста Черкаси, Навчальному центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України  імені генерал-майора Ігоря  Момота та Управлінню флотилії

ВМС ЗС України на 2022-2026 роки

 

І. Паспорт Програми

 






















































 

1
Дата, номер і назва розпорядчого документу   про розроблення програми 1. Указ Президента України «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України».

2. Закон України «Про оборону України».
2 Розробник програми Відділ молоді та національно-патріотичного виховання управління гуманітарної політики департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
3 Відповідальний виконавець програми Відділ молоді та національно-патріотичного виховання управління гуманітарної політики департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
 

 

 

4
Цільова група програми 1. Військовослужбовці військових частин міста Черкаси.

2. Курсанти та слухачі Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота.

3.Вихованці КПНЗ міста Черкаси «Клуб юних моряків з флотилією»
 

5
Терміни реалізації програми 2022-2026 роки
 

6
Мета програми 1. Сприяння піднесенню престижу військової служби.

2. Сприяння обороноздатності та мобілізаційній готовності держави, розв'язання соціально–побутових проблем, задоволення культурних, духовних потреб військовослужбовців і курсантів, налагодження ефективного цивільно–військового співробітництва.
 

 

7
Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації                      програми протягом усього терміну виконання, всього,

тис.грн
 

 

400,0
з них:
- кошти Черкаської міської територіальної громади, тис.грн 400,0
8 Очікувані результати виконання програми 1. Піднесення престижу військової служби.

2. Підвищення обороноздатності та мобілізаційній готовності держави.

3. Розв'язання соціально–побутових проблем військовослужбовців і курсантів.

4. Задоволення культурних, духовних потреб військовослужбовців і курсантів.

   5. Налагодження ефективного цивільно–військового співробітництва.

        

ІІ. Мета Програми

 

         Метою Програми є піднесення престижу військової служби, сприяння мобілізаційній готовності, розв'язання соціально–побутових проблем, задоволення культурних, духовних потреб військовослужбовців і курсантів, налагодження ефективного цивільно–військового співробітництва, надання допомоги у забезпеченні військових частин матеріально-технічними засобами та інше.

 

ІІI. Завдання Програми

 

На виконання Указу Президента України «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України», Програмою передбачаються спільні заходи Черкаської міської ради та командування 104-ї окремої автомобільної бригади, Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Черкаського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Черкаського зонального відділення військової служби правопорядку, Навчальному центру підготовки молодших спеціалістів та Управління флотилії ВМС ЗС України.

 

ІV. Джерела фінансування Програми

 

Заходи програми реалізовуються за рахунок коштів бюджету Черкаської міської територіальної громади, інших джерел, не заборонених законодавством. Головним розпорядником коштів по видатках на реалізацію Програми є департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради. Обсяг фінансових ресурсів, що спрямовані на реалізацію Програми з бюджету Черкаської міської територіальної громади, визначається виходячи із фінансових можливостей місцевого бюджету на відповідні роки, з урахування пропозицій департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, який надає бюджетний запит до проєкту місцевого бюджету.

Фінансування здійснюється за кодом програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів відповідно до рішення про бюджет Черкаської міської територіальної громади.

 

 
V. Перелік заходів виконання Програми

 

 






















































































































з/п
Перелік заходів Термін виконання Орієнтовані обсяги фінансування в розрізі років реалізації програми, тис. грн Виконавці
2022 2023 2024 2025 2026
1 Участь в урочистостях з нагоди Дня Конституції України, Дня Незалежності України, Дня захисників і захисниць України, Дня Збройних Сил України, Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України, Дня міста Черкаси, Дня частини, військово-професійних свят. 2022-2026 роки 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Департамент освіти та гуманітарної політики ЧМР у взаємодії із:

головним центром підготовки особового складу ДПС України ім. генерал-майора І. Момота;

104-ю окремою автомобільною бригадою; Управлінням флотилії ВМС ЗС України; КПНЗ м. Черкаси «Клуб юних моряків з флотилією»
2 Заохочення кращих військовослужбовців, курсантів, вихованців відзнаками Черкаської міської ради та виконавчого комітету Черкаської міської ради. 2022-2026 роки 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Департамент освіти та гуманітарної політики ЧМР у взаємодії із:

головним центром підготовки особового складу ДПС України ім. генерал-майора І. Момота;

104-ю окремою автомобільною бригадою; Управлінням флотилії ВМС ЗС України; КПНЗ м. Черкаси «Клуб юних моряків з флотилією»
3 Залучення творчих колективів міста для задоволення культурних, духовних потреб військовослужбовців, курсантів, вихованців. 2022-2026 роки 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Департамент освіти та гуманітарної політики ЧМР у взаємодії із:

головним центром підготовки особового складу ДПС України ім. генерал-майора І. Момота;

104-ю окремою автомобільною бригадою; Управлінням флотилії ВМС ЗС України; КПНЗ м. Черкаси «Клуб юних моряків з флотилією»
4 Проведення екскурсій (оглядових, музейних, краєзнавчих) для військовослужбовців, курсантів, вихованців. 2022-2026 роки 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Департамент освіти та гуманітарної політики ЧМР у взаємодії із:

головним центром підготовки особового складу ДПС України ім. генерал-майора І. Момота;

104-ю окремою автомобільною бригадою; Управлінням флотилії ВМС ЗС України; КПНЗ м. Черкаси «Клуб юних моряків з флотилією»
5 Проведення патріотичних та культурних заходів, метою яких є піднесення престижу військової служби, здійснення військово-патріотичного виховання, підготовка допризовної молоді до виконання військового обов'язку щодо захисту держави 2022-2026 роки 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Департамент освіти та гуманітарної політики ЧМР у взаємодії із:

головним центром підготовки особового складу ДПС України ім. генерал-майора І. Момота;

104-ю окремою автомобільною бригадою; Управлінням флотилії ВМС ЗС України; КПНЗ м. Черкаси «Клуб юних моряків з флотилією»
6 Проведення занять із військово-професійної орієнтації призовної молоді. Влаштування «Дня відкритих дверей» у військових частинах, закладах освіти з метою ознайомлення призовників із умовами проходження військової служби. 2022-2026 роки 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Департамент освіти та гуманітарної політики ЧМР у взаємодії із:

головним центром підготовки особового складу ДПС України ім. генерал-майора І. Момота;

104-ю окремою автомобільною бригадою; Управлінням флотилії ВМС ЗС України; КПНЗ м. Черкаси «Клуб юних моряків з флотилією»
7 Придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю для покращення матеріально-технічного стану військових частин, закладів освіти. 2022-2026 роки 400,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Департамент освіти та гуманітарної політики ЧМР у взаємодії із:

головним центром підготовки особового складу ДПС України ім. генерал-майора І. Момота;

104-ю окремою автомобільною бригадою; Управлінням флотилії ВМС ЗС України; КПНЗ м. Черкаси «Клуб юних моряків з флотилією»
8 Надання субвенції з міського бюджету державному бюджету на забезпечення військових частин матеріально-технічними засобами та інше. 2022-2026 роки 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Департамент освіти та гуманітарної політики ЧМР у взаємодії із:

головним центром підготовки особового складу ДПС України ім. генерал-майора І. Момота;

104-ю окремою автомобільною бригадою; Управлінням флотилії ВМС ЗС України; КПНЗ м. Черкаси «Клуб юних моряків з флотилією»
9 Інформування громадськості про виконання програми. 2022-2026 роки 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Департамент освіти та гуманітарної політики ЧМР

 

VI. Контроль за ходом виконання Програми

 

Координація діяльності, спрямованої на виконання заходів програми, покладається на департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради виступає відповідальним виконавцем та головним розпорядником коштів, несе відповідальність за виконання програми.

Контроль за використанням бюджетних коштів, спрямованих на забезпечення виконання програми, здійснює Черкаська міська рада.


 

VII. Результативні показники, що характеризують виконання Програми












































































































з/п
Показники Одиниця виміру Роки
2022 2023 2024 2025 2026
1. Показники продукту
1.1. Кількість організованих заходів шт. 17 19 22 24 27
1.2. Кількість учасників, які взяли участь у заходах тис. ос. 1,8 2,1 2,5 2,8 3,2
1.3. Середня кількість учасників заходу ос. 106 111 114 117 119
2. Показники витрат
2.1. Затрати міського бюджету на проведення заходів тис. грн. 400,0 0 0 0 0
3. Показники ефективності
3.1. Середня вартість одного заходу тис. грн. 23,5 0 0 0 0
3.2. Середня вартість витрат на одного учасника заходу грн. 222 0 0 0 0

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 
Додаток 2

до рішення міської ради

від ____________ № _______

 

Звіт про виконання міської програми надання підтримки та шефської допомоги військовим частинам Збройних сил України, розташованим на території міста Черкаси, та Навчальному центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота на 2017-2021 роки

 

Аналіз виконання Програми

 







































































































Рік

 

 
Видатки та надання кредитів, тис. грн. Кількість проведених заходів
Затверджено паспортом бюджетної програми Касові видатки (надані кредити) Відхилення
Загальний фонд Спеціальний фонд Разом Загальний фонд Спеціальний фонд Разом Загальний фонд Спеціальний фонд Разом Заплановано Проведено Відхилення
2017 900,0 0,0 900,0 900,0 0,0 900,0 0,0 0,0 0,0 4 4 0
2018 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
2019 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
2020 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
2021 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

 

 

 

 

 



 

ДОДАТКИ

1 550-9-рд 19.01.22 (Зауваження).pdf Переглянути