ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

2159-9-з

Дата реєстрації:

22.12.2021

Проголосовано:

20.01.2022 12:50:27

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    32
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2159-9-з






















































































































Проект рішення
№ 2159-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Пастерівській (сквер «Весна») вільна земельна ділянка)
Розглянувши заяву КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, враховуючи рішення Черкаської міської ради від 20.09.2016 № 2-910 «Про створення скверів», відповідно до якого було створено сквер «Весна» по вул. Пастерівській та рішення від 17.01.2018 № 2-2867 «Про визначення балансоутримувача безгосподарських скверів» відповідно до якого сквер «Весна» перебуває в господарському віданні КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ», витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 30.11.2021 № 63471, відповідно до статей 12, 83, 92, 123, 125 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Надати КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ  дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,2027 га в постійне користування по вул. Пастерівській під сквер «Весна».

На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження землекористування, пов’язані із:

- розміщенням частини земельної ділянки в межах санітарно-захисної зони від АЗС (24%);

- розміщенням земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій:

- правом проходу та проїзду.

2. В процесі здійснення заходів із землеустрою необхідно врахувати нормативні розміри охоронних зон та обмежень у їх використанні, що встановлені чинним законодавством та повідомити про такі обмеження замовника і балансоутримувача інженерних мереж, інформацію про що зазначити у документації із землеустрою.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
Міський голова А.В. Бондаренко

 



 



 
















Пояснювальна записка

до проекту рішення:

«Про надання КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Пастерівській (сквер «Весна») вільна земельна ділянка)»

 

          Підстава: заява від 30.11.2021 № 01-06/63474.

          Граничний термін прийняття рішення: 30.12.2021.

          Орієнтовна площа: 0,2027 га за рахунок земель Черкаської міської ради.

          Під сквер «Весна».

          В постійне користування.

 

Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.

Права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності.

 

 

 

 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою

 
 

Р.Г. Донець