ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент житлово-комунального комплексу


Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

531-9-рд

Дата реєстрації:

21.12.2021

Проголосовано:

20.01.2022 10:38:33

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 531-9-рд






























































































 

 
Проект рішення
№ 531-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції від 24.11.2021 № Че/1653-еп та організацію об’єкта природно-заповідного фонду місцевого значення на території парку «Співоче поле»
Відповідно до п. «і» ст. 15, ст. 60 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. ст. 19, 50 Земельного кодексу України, на підставі п. 37 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою створення місць для відпочинку громадян та територій, що підлягають особливій охороні, збереження цінних природних комплексів, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

  1. Підтримати електронну петиції від 21.11.2021 № Че/1653-еп «Про створення екопарку «Співоче поле» в мікрорайоні «Дахнівка» на перетині вулиць Братів Савченків та Набережної».

  2. Надати статус парку земельній ділянці в межах наданого викопіювання згідно з додатком 1 на перетині вул. Набережної та вул. Братів Савченків орієнтовною площею 2,5 га і присвоїти йому назву: «Співоче поле».

  3. Здійснити організацію об’єкта природно-заповідного фонду місцевого значення на території парку «Співоче поле» в межах наданого викопіювання згідно з додатком 1.

  4. Передати парк «Співоче поле» в господарське відання комунальному підприємству «Дирекція парків».

  5. Зобов`язати комунальне підприємство «Дирекція парків» здійснити дії, направлені на оформлення земельної ділянки на перетині вул. Набережної та вул. Братів Савченків, відповідно до вимог Земельного кодексу України.

  6. Надати копію цього рішення та клопотання до державного органу, уповноваженого проводити їх попередній розгляд (додаток 2), з метою підготовки проекту рішення Черкаської обласної ради щодо оголошення території парку «Співоче поле» парк-пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення.

  7. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову Бондаренка А.В. та постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).


 

 
Міський голова         Анатолій БОНДАРЕНКО











ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА



до проекту рішення міської ради «Про розгляд електронної петиції від

24.11.2021 № Че/1653-еп та організацію об’єкта природно-заповідного фонду

місцевого значення на території парку «Співоче поле»



 








З метою недопущення знищення цінних природних комплексів міста та забудови зеленої зони пропонуємо створити парк «Співоче поле» на перетині вул. Набережної та вул. Братів Савченків орієнтовною площею 2,5 га. Парк розташований в мікрорайоні «Дахнівка» неподалік річки Бігучої. Це затишна місцина, що позбавлена шуму та метушні. Тут поєднані борові, широколистяні, лучні екосистеми. Це природний біотоп існування ссавців, зокрема чисельних родин бобрових, зайцеподібних та інших дрібних диких представників, плазунів та незліченної кількості комах. Також це територія природного гніздування багатьох представників орнітофауни. Крім того, на території є ставок, який місцеві жителі зарибнюють з метою відновлення екосистеми водойми.



Згідно з містобудівною документацією «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)», затвердженою рішенням Черкаської міської ради від 13.05.2021 № 5-318, земельна ділянка належить до території рекреаційного призначення. Створення парку «Співоче поле» сприятиме залученню молоді та дорослих до різноманітної рекреаційної діяльності, тобто «заходів, спрямованих на використання вільного часу для спортивної, оздоровчої, лікувальної та культурної діяльності», зокрема бердвочінг (спостереження за орнітофауною), прогулянкова оздоровча рекреація, натуралістична рекреація, рибальство тощо.



Однак, парк потребує проведення благоустрою. Надалі в парку заплановано облаштувати пішохідні доріжки, встановити контейнери та урни для роздільного збору сміття, лавки, провести додаткове озеленення.



Директор департаменту                                             Олександр ЯЦЕНКО







 

ДОДАТКИ

1 531-9-рд 21.12.21 додатки.pdf Переглянути