ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент житлово-комунального комплексу


Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

530-9-рд

Дата реєстрації:

21.12.2021

Проголосовано:

20.01.2022 10:29:45

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    34
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 530-9-рд



























































































             

 
Проект рішення
            № 530-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про затвердження Програми

державного моніторингу в

галузі охорони атмосферного

повітря на 2021 - 2025 роки

для агломерації «Черкаси»


 
         
               
                 
Відповідно до пункту 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 15 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», постанови Кабінету Міністрів України від 14.08.2019 № 827 «Деякі питання здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря», з метою здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря на території міста Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря на 2021 - 2025 роки для агломерації «Черкаси» (додається).

  2. Управлінню інформаційної політики забезпечити оприлюднення Програми державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря на 2021 - 2025 роки для агломерації «Черкаси» на офіційному веб-порталі Черкаської міської ради протягом 5-ти робочих днів з моменту її затвердження (Крапива Ю.Б.).

  3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту житлово-комунального комплексу (Яценко О.О.) та постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).


 

 

 

Міський голова                                                                 Анатолій  БОНДАРЕНКО

 

 
 











ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА



до проекту рішення міської ради «Про затвердження Програми державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря на 2021 -2025 роки для агломерації «Черкаси»



На сьогодні пріоритетним напрямом розвитку нашої держави є захист навколишнього середовища та зменшення негативного впливу на нього, що включає і адаптацію до законодавства Європейського Союзу та гармонізація із законодавством європейських держав, адже це є невід’ємною складовою процесу інтеграції України до Європейського Союзу.



Основними структурними елементами міжнародного моніторингу якості атмосферного            повітря є наявність розгалуженої системи



моиіторингових станцій. Моніторинг атмосферного повітря є складовою частиною державної системи моніторингу навколишнього природного середовища, тому на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 14.08.2019 № 827 «Деякі питання здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря» розроблена Програма державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря на 2021-2025 роки для агломерації «Черкаси». Програма передбачає встановлення п’яти нових автоматизованих пунктів спостереження на території міста. Встановлення нових пунктів розширить існуючу мережу спостережень за якістю атмосферного повітря (пункти спостережень Черкаського обласного гідрометцентру), а також дозволить створити в місті систему моніторингу із сучасним обладнанням, що є надійним інструментом розробки та реалізації природоохоронної політики. Крім того, встановлення нових пунктів в різних мікрорайонах міста дозволить проводити всебічне оцінювання якості повітря Черкас, а також здійснювати оперативне інформування громадськості щодо результатів моніторингу якості атмосферного повітря у випадку перевищення встановлених порогів оцінювання.

 



Директор департаменту                                                   Олександ ЯЦЕНКО





 

ДОДАТКИ

1 530-9-рд 21.12.21 додаток.pdf Переглянути