ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

2063-9-з

Дата реєстрації:

09.12.2021

Проголосовано:

23.12.2021 13:17:21

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    7
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2063-9-з






















































































































Проект рішення
 № 2063-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання 2 ДПРЗ ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ земельної ділянки в постійне користування по вул. 30-річчя Перемоги, 19
Розглянувши заяву 2 ДЕРЖАВНОГО ПОЖЕЖНО-РЯТУВАЛЬНОГО ЗАГОНУ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ від 23.07.2021 № 01-06/42439 щодо оформлення права постійного користування земельною ділянкою по вул. 30-річчя Перемоги, 19, враховуючи довідку 2 ДПРЗ ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ від 22.07.2021 № 62/01-12 щодо балансоутримувача об’єктів нерухомого майна по вул. 30-річчя Перемоги, 19, відповідно до пункту 13 статті 123 та статей 12, 19, 92, 117, 120, 124, 125, 126, 134 Земельного кодексу України, враховуючи Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, ст. 16 Закону України «Про Державний земельний кадастр», та враховуючи те, що земельна ділянка площею 1,1718 га по вул. 30-річчя Перемоги, 19 зареєстрована в Державному земельному кадастрі відповідно до Закону України «Про Державний земельний кадастр», право власності Черкаської міської ради на яку зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно від 01.12.2017 року за № 23811559, реєстраційний номер об’єкту нерухомого майна: 1431302671101, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Надати 2 ДЕРЖАВНОМУ ПОЖЕЖНО-РЯТУВАЛЬНОМУ ЗАГОНУ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ в постійне користування земельну ділянку, без зміни її цільового призначення площею 1,1718 га, яка за цільовим призначенням віднесена до земель житлової та громадської забудови (для розміщення та постійної діяльності органів і підрозділів ДСНС (код КВЦПЗ – 03.14.) під комплекс будівель по вул. 30-річчя Перемоги, 19 за рахунок земель Черкаської міської ради.

2. Зобов’язати 2 ДЕРЖАВНИЙ ПОЖЕЖНО-РЯТУВАЛЬНИЙ ЗАГІН ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ здійснити дії направлені на державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.

3. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.

4. Передати з комунальної власності у власність держави в особі Черкаської обласної державної адміністрації земельну ділянку 1,1718 га по вул. 30-річчя Перемоги, 19, яка за цільовим призначенням віднесена до земель земель житлової та громадської забудови (для розміщення та постійної діяльності органів і підрозділів ДСНС (код КВЦПЗ – 03.14.).

5. Доручити міському голові підписати акт приймання-передачі земельної ділянки з комунальної власності в державну власність.

6. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.

7. Доручити Міськрайонному управлінню у Черкаському районі та м. Черкасах головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
Міський голова А.В. Бондаренко

 



 



 






















Пояснювальна записка

до проекту рішення

«Про надання 2 ДПРЗ ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ земельної ділянки в постійне користування по вул. 30-річчя Перемоги, 19»

 

Підстава: заява 23.07.2021 № 01-06/42439.

Граничний термін прийняття рішення: 23.08.2021.

Правоустановчі документи на нерухоме майно: довідку 2 ДПРЗ ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ від 22.07.2021 № 62/01-12 щодо балансоутримувача об’єктів нерухомого майна по вул. 30-річчя Перемоги, 19, витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 22.11.2021, номер запису про право власності 45188119, реєстраційний номер об’єкту нерухомого майна: 2512341071080.

Площа: 1,1718 га за рахунок земель Черкаської міської ради

В постійне користування.

Під комплекс будівель.

Цільове призначення земельної ділянки: для розміщення та постійної діяльності органів і підрозділів ДСНС (код КВЦПЗ – 03.14.).

      

        Відповідно до статті 123 Земельного кодексу України надання у користування земельної ділянки, зареєстрованої в Державному земельному кадастрі відповідно до Закону України "Про Державний земельний кадастр", право власності на яку зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, без зміни її меж та цільового призначення здійснюється без складення документації із землеустрою.

         Відповідно до даних з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно право власності на земельну ділянку площею 1,1718 га зареєстровано за Черкаською міською радою.

        Згідно зі статтею 92 Земельного кодексу України визначено коло осіб, зокрема підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності, які мають право набувати земельні ділянки на умовах постійного користування.

        Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.

       Відповідно до частини 13 статті 123 у разі надання земельних ділянок державної власності у постійне користування підприємствам, установам, організаціям комунальної власності одночасно здійснюється передача земельних ділянок державної власності у комунальну власність і навпаки.

       Відповідно до статті 117 Земельного кодексу України передача земельних ділянок державної власності у комунальну власність чи навпаки здійснюється за рішеннями відповідних органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування, які здійснюють розпорядження землями державної чи комунальної власності відповідно до повноважень, визначених цим Кодексом.

У рішенні органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу земельної ділянки у державну чи комунальну власність зазначаються кадастровий номер земельної ділянки, її місце розташування, площа, цільове призначення, відомості про обтяження речових прав на земельну ділянку, обмеження у її використанні.

На підставі рішення органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу земельної ділянки у державну чи комунальну власність складається акт приймання-передачі такої земельної ділянки.

Рішення органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу земельної ділянки у державну чи комунальну власність разом з актом приймання-передачі такої земельної ділянки є підставою для державної реєстрації права власності держави, територіальної громади на неї.

До земель державної власності, які не можуть передаватися у комунальну власність, належать земельні ділянки, що використовуються Чорноморським флотом Російської Федерації на території України на підставі міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, земельні ділянки, на яких розташовані будівлі, споруди, інші об'єкти нерухомого майна державної власності, а також земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні органів державної влади, державних підприємств, установ, організацій, крім випадків передачі таких об’єктів у комунальну власність

 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець