ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

512-9-рд

Дата реєстрації:

10.12.2021

Проголосовано:

23.12.2021 12:49:23

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    12
  • Відсутні
    2

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 512-9-рд


 


















































































































             

 
Проект рішення
            № 512-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про розгляд електронної петиції від 21.10.2021 № Че/1627-еп про будівництво в кожному мікрорайоні спеціальних місць для вигулу собак

 
         
               
                 

Відповідно до п. 44 ч. 1 ст. 26, ст. 14 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143, керуючись ст. 231  Закону України «Про звернення громадян», враховуючи пропозиції департаменту житлово-комунального комплексу, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:



  1. Електронну петицію від 21.10.2021 № Че/1627-еп «Про будівництво в кожному мікрорайоні спеціальних місць для вигулу собак» підтримати частково.

  2. Головам комітетів самоорганізацій населення (КСН) визначити (місце розміщення з графічними матеріалами) та надати пропозиції щодо місць для вигулу собак департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради.

  3. Департаменту архітектури та містобудуванню Черкаської міської ради здійснити аналіз пропозицій, наданих комітетами самоорганізацій населення, та підготувати проєкт рішення Черкаської міської ради щодо затвердження місць для вигулу собак у м. Черкаси, враховуючи кожен мікрорайон міста.

  4. Департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради за наявності таких місць надати пропозиції до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Черкаси по забезпеченню благоустрою (встановлення необхідних елементів/конструкцій) місць для вигулу собак.

  5. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудуванню Черкаської міської ради Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).


                 
                 
Міський голова     Анатолій БОНДАРЕНКО



 

 
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення міської ради «Про розгляд електронної петиції від 21.10.2021

 № Че/1627-еп про будівництво в кожному мікрорайоні спеціальних

місць для вигулу собак»

 

Розглянувши електронну петицію від 21.10.2021 № Че/1627-еп «Про будівництво в кожному мікрорайоні спеціальних місць вигулу собак», повідомляємо наступне.

У місті Черкаси діють Правила утримання і поводження із тваринами у місті Черкаси, затверджені рішенням Черкаської міської ради від 12.03.2009 №4-991.

У пункті 3.3. розділу 3 Правил, місця, дозволені для перебування (вигулювання) собак, зазначено:

Місця вигулу собак поділяються на місця вільного вигулу та місця обмеженого вигулу.

Місця вільного вигулу – спеціально огороджені майданчики для вільного вигулу із обслуговування (прибирання) цієї території, а, за відсутністю таких виділених майданчиків – місця, офіційно визначені як можливі для вільного вигулу собак, (розташовані не ближче 100 м. від житлових будинків – пустирів, тощо), по периметру яких встановлюються знаки про дозвіл вигулювати собак. У місцях вільного вигулу дозволяється вигул собак без повідків і намордників.

Місця обмеженого вигулу – малолюдні вулиці та перевалки, де дозволяється вигул собак або у наморднику без повідка, або на повідку без намордника, а вигул собак порід, що вимагає підвищеної уваги власника – обов’язково у наморднику.

При появі у місцях вільного вигулу та місцях обмеженого вигулу людей або інших тварин особа, що супроводжує собаку, повинна взяти її на повідок.

У місцях вільного вигулу та місцях обмеженого вигулу собак забороняється використовувати піротехніку.

Без повідків і намордників по за місцями їх постійного утримання собаки можуть знаходитися під час оперативного використання правоохоронними органами собак спеціального призначення, а також собак під час муштри, на полюванні, на навчально – дресерувальних майданчиках, під час проведення виставок (на спеціальних рингах).

Варто зауважити, що на даний час у місті Черкаси визначено два місця (майданчики) для дресирування собак – у парку «Сосновий бір» і парку «Хіміків». Ці майданчики облаштовані спеціальними елементами для дресирування собак. На них встановлені лавки, урни, зокрема, забезпечені спеціальними пакетами для екскрементів. При цьому зауважуємо, що на цих майданчиках проводяться виставки для собак.

У інформації департаменту архітектури та містобудування зазначено, що згідно з п. 4.10 Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 19 червня 1996 року № 173 «Про затвердження Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів» майданчики для вигулу собак розташовують на відстані не менше 40 метрів від житлових будівель та майданчиків для гри та відпочинку.

Відповідно до таблиці 6.4 ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій» майданчики для вигулу домашніх тварин слід влаштовувати поза межами прибудинкових територій на спеціально визначених ділянках на відстані не менше ніж 40 м від вікон житлового будинку та майданчиків для ігор і відпочинку та зайнять фізкультурою.

Відповідно до п. 5.8.4 ДБН Б.2.2-5:2011 «Благоустрій територій» місця або зони для вигулу тварин треба визначати на відстані не менше ніж 40 м від житлових будинків, дитячих та спортивних майданчиків та об'єктів соціальної сфери згідно з ДСП 173. У центральних щільно забудованих районах відстань треба визначати, беручи до уваги місцеві умови, але не менше ніж 25 м від вищевказаних об'єктів і майданчиків.

Провівши аналіз містобудівної ситуації в місті Черкаси, департамент архітектури та містобудування пропонує розміщувати майданчики для вигулу собак в межах існуючих скверів та парків з урахуванням вимог ДБН та ДСП.

Проте, рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради від 09.06.2009 №714 «Про визначення переліку місць, де вигул собак заборонено» зазначено, що вигул собак заборонено на:

- територіях навчальних закладів;

- територіях парків та скверів;

- територіях закладів охорони здоров’я;

- пляжах та зонах відпочинку;

- центральній площі міста;

- центральному бульварі міста.

Враховуючи вищевикладене, пропонуємо головам комітетів самоорганізацій населення (КСН) визначити (місце розміщення з графічними матеріалами) та надати пропозиції щодо місць для вигулу тварин (собак) кожного мікрорайону департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради.

За результатами проведеного аналізу пропозицій наданих комітетами самоорганізацій населення, департаменту архітектури та містобудуванню Черкаської міської ради підготувати та затвердити рішенням Черкаської міської ради місця для вигулу собак у м. Черкаси, враховуючи кожен мікрорайон міста.

За наявності таких місць департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради надати пропозиції до Програми соціально-економічного та культурного розвитку по забезпеченню благоустрою (встановлення необхідних елементів/конструкцій).

 

 

 

Директор департаменту                                                                      Олександр ЯЦЕНКО

 

 

 

ДОДАТКИ

1 512-9-рд 10.12.21 доаток (петиція).pdf Переглянути