ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

XVI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

488-9-рд

Дата реєстрації:

29.11.2021

Проголосовано:

23.12.2021 12:47:32

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    15
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    3
  • Не голосували
    23
  • Відсутні
    2

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 488-9-рд






































































































































               Проект рішення 
             № 488-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
                 
                 
Про розгляд електронної петиції щодо дозволу на стоячі місця у міських автобусах та  тролейбусах          
                 
                 

Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143 та з метою оприлюднення порушених в електронній петиції питань, Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Електронну петицію (Че/1632-еп від 27.10.2021) щодо дозволу на стоячі місця у міських автобусах та тролейбусах не підтримати.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту  житлово-комунального комплексу Яценка О.О. та постійну комісію з питань житлово-комунального господарства транспорту та екології (Батир Р.А.).

 

 
                 
                 
Міський голова       Анатолій БОНДАРЕНКО



  
































 
Пояснювальна записка до проекту рішення:

«Про розгляд електронної петиції щодо дозволу

на стоячі місця у міських автобусах та тролейбусах»

 

Органи місцевого самоврядування та їх посадові особи діють лише на підставі, у межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, керуються у своїй діяльності Конституцією і законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, органів місцевого самоврядування. Черкаська міська рада є органом місцевого самоврядування, що представляє територіальну громаду міста Черкаси і здійснює від її імені та в її інтересах функції і повноваження місцевого самоврядування, визначені Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та іншими законами.

Відповідно до п. 2² п.п. 8 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» передбачається здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному (трамвай, тролейбус), залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.

Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та здійснює контроль за використанням пасажирами під час перевезення засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Прошу розглянути та підтримати на сесії міської ради проект рішення «Про розгляд електронної петиції щодо дозволу на стоячі місця у міських автобусах та тролейбусах.

 
Директор департаменту       Олександр ЯЦЕНКО
           
           



 



 

ДОДАТКИ

1 488-9-рд 29.11.21 додаток (Петиція).pdf Переглянути