ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

494-9-рд

Дата реєстрації:

03.12.2021

Проголосовано:

23.12.2021 11:06:35

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    38
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    2

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 494-9-рд



 










































































































Проект рішення
 № 494-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 01.04.2010 №5-528 «Про затвердження Положення про порядок найменування об’єктів міського підпорядкування, вшанування пам’яті видатних діячів та подій, встановлення пам’ятних знаків на території міста Черкаси
 

 
Відповідно до пункту 41 частини першої статті 26, частини першої статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи протокол засідання комісії з питань найменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів, інших споруд, розташованих на території міста та встановлення пам’ятних знаків, меморіальних дошок у місті Черкаси від 08.07.2021, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 01.04.2010 №5-528 «Про затвердження Положення про порядок найменування об’єктів міського підпорядкування, вшанування пам’яті видатних діячів та подій, встановлення пам’ятних знаків на території міста Черкаси» (далі - Положення), а саме:

п.3.1. викласти в такій редакції: 

«3.1. Встановлення пам'ятних знаків і меморіальних дошок визначним діячам, здійснюється не раніше як через 5 років з дня смерті особи, пам'ять якої увічнюється. Виключенням може бути встановлення меморіальних дошок у приміщенні установи за пропозиціями топонімічної комісії виконавчого комітету Черкаської міської ради або за відповідною постановою Кабінету Міністрів України».

2. Управлінню інформаційної політики Черкаської міської ради офіційно оприлюднити це рішення в засобах масової інформації та на офіційному веб-порталі Черкаської міської ради (www.rada.cherkasy.ua).

3.  Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Савіна А.О. і постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.)

 

 
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО

Пояснювальна записка


до проекту рішення:

 

«Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 01.04.2010 №5-528 «Про затвердження Положення про порядок найменування об’єктів міського підпорядкування, вшанування пам’яті видатних діячів та подій, встановлення пам’ятних знаків на території міста Черкаси»

 

На засіданні комісії з питань найменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів, інших споруд, розташованих на території міста та встановлення пам’ятних знаків, меморіальних дошок у місті Черкаси 08.07.2021  було розглянуто питання про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 01.04.2010 №5-528 «Про затвердження Положення про порядок найменування об’єктів міського підпорядкування, вшанування пам’яті видатних діячів та подій, встановлення пам’ятних знаків на території міста Черкаси» (протокол засідання від 08.07.2021 ), а саме



  • змінити термін встановлення пам'ятних знаків і меморіальних дошок визначним діячам з «не раніше як через10 років з дня смерті особи, пам'ять якої увічнюється» на « не раніше як через 5 років з дня смерті особи, пам'ять якої увічнюється».



















Порівняльна таблиця


  • Було




  • Стало


 

3.1. Встановлення пам'ятних знаків і меморіальних дошок визначним діячам, здійснюється не раніше як через 10 років з дня смерті особи, пам'ять якої увічнюється. Винятком може бути встановлення меморіальних дошок у приміщенні установи за пропозиціями топонімічної комісії виконавчого комітету Черкаської міської ради або за відповідною постановою Кабінету Міністрів України.

 
 

3.1. Встановлення пам'ятних знаків і меморіальних дошок визначним діячам, здійснюється не раніше як через 5 років з дня смерті особи, пам'ять якої увічнюється. Винятком може бути встановлення меморіальних дошок у приміщенні установи за пропозиціями топонімічної комісії виконавчого комітету Черкаської міської радиабо за відповідною постановою Кабінету Міністрів України.

 

Директор департаменту архітектури

та містобудування                                                                               Артур САВІН