ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

491-9-рд

Дата реєстрації:

01.12.2021

Проголосовано:

23.12.2021 11:06:35

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    38
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    2

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 491-9-рд














































































































































             

 
Проект рішення  
            №491-9-рд  
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА      
                 
                   
Про передачу пластикових контейнерів для збору твердих побутових відходів, обємом

1,1 м3  з балансу департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради на баланс комунального підприємства «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради
         
                 
                   

З метою належного утримання, експлуатації, збереження та охорони майна комунальної власності, ефективного його використання за призначенням, керуючись п. 31 ст.26, п.5 ст.60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішенням Черкаської міської ради від 20.06.2013 № 3-1712 «Про нову редакцію Положення про порядок списання та передачі майна, що перебуває у комунальній власності територіальної громади м. Черкаси», та враховуючи лист-згоду №422 від 25.11.2021 (вх. №27028-01-18 від 25.11.2021) комунального підприємства «Черкаська служба чистоти», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:


  1. Передати пластикові контейнери для збору твердих побутових відходів, об’ємом 1,1 м3 з балансу департаменту житлово-комунального комплексу (Яценко О.О.) на баланс комунального підприємства «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради (Слинько І.В.), як внесок до Статутного капіталу, у кількості 1 комплекту (120 шт.), балансова вартість яких складає –                            866 400,00 грн. з ПДВ.

  2. Утворити комісію для прийому – передачі пластикових контейнерів для збору твердих побутових відходів, об’ємом 1,1 м3, у складі:


  Голова комісії:









Олександр ЯЦЕНКО директор департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради.

  Члени комісії:
























Яніна САРНАЦЬКА начальник комунального відділу департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради;
Наталія СИРОТЧУК начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради;
Ігор СЛИНЬКО директор комунального підприємства «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради;
Євген РОГОВИК головний бухгалтер комунального підприємства «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради.



  1. Голові комісії Олександру ЯЦЕНКУ в місячний термін з дня прийняття цього рішення подати акт прийому – передачі на затвердження міському голові.

  2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Яценка О.О. та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).


 
                   
                   
Міський голова       Анатолій БОНДАРЕНКО  



 

 
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

До проєкту рішення міської ради «Про передачу пластикових контейнерів для збору твердих побутових відходів, об’ємом 1,1 м3 з балансу департаменту житлово-комунального комплексу на баланс комунального підприємства «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради».


 


Згідно пп.3.1 п. 3 Положення про порядок списання та передачі майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Черкаси рішення про визначення балансоутримувача комунального майна та про передачу об’єктів міської комунальної власності, за виключенням нежитлових будівель, приміщень та споруд, з балансу на баланс Підприємств, приймає виконавчий комітет Черкаської міської ради.

Проте, ч.5 ст.60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» органи місцевого самоврядування від імені та в інтересах територіальних громад відповідно до закону здійснюють правомочності щодо володіння, користування та розпорядження об'єктами права комунальної власності, в тому числі виконують усі майнові операції, можуть передавати об'єкти права комунальної власності у постійне або тимчасове користування юридичним та фізичним особам, укладати договори в рамках державно-приватного партнерства, у тому числі концесійні договори, здавати їх в оренду, продавати і купувати, використовувати як заставу, вирішувати питання їхнього відчуження, визначати в угодах та договорах умови використання та фінансування об'єктів, що приватизуються та передаються у користування і оренду.

         Тому, з метою ефективного надання послуг у сфері поводження з твердими побутовими відходами та належного утримання, експлуатації, ефективного використання контейнерів за призначенням, пропонуємо передати пластикові контейнера для збору твердих побутових відходів, об’ємом 1,1 м3 у кількості 1 комплекту (120 шт.), балансова вартість яких складає – 866 400,00 грн. з ПДВ з балансу департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради на баланс комунального підприємства «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради».


 

 

 

Директор департаменту                                                         Олександр ЯЦЕНКО