ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Служба у справах дітей

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

490-9-рд

Дата реєстрації:

30.11.2021

Проголосовано:

23.12.2021 11:06:35

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    38
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    2

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 490-9-рд





























































































































              Проект рішення
              № 490-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про визнання таким, що втратило чинність рішення Черкаської міської ради від 12.04.2012  № 3-837  «Про затвердження Положення та складу комісії з питань соціального захисту, профілактики бездоглядності та правопорушень серед дітей і учнівської молоді Черкаської міської ради»          
                 
                 
Відповідно до ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи службову записку начальника служби у справах дітей Черкаської міської ради Шишлюк С.О. від 23.11.2021  Черкаська міська рада   

ВИРІШИЛА:

          1. Визнати таким, що втратило чинність рішення Черкаської міської ради від 12.04.2012  № 3-837 «Про затвердження Положення та складу комісії з питань соціального захисту, профілактики бездоглядності та правопорушень серед дітей і учнівської молоді Черкаської міської ради».

          2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань виконавчих органів ради Гаркаву М.О. та постійну комісію міської ради з питань гуманітарної та соціальної політики (Холупняк К.О.).
                 
                 
Міський голова       Анатолій БОНДАРЕНКО
           



 

  

 

 































Пояснювальна записка

до проекту рішення:

 

«Про визнання таким, що втратило чинність рішення Черкаської міської ради від 12.04.2012  № 3-837 «Про затвердження Положення та складу комісії з питань соціального захисту, профілактики бездоглядності та правопорушень серед дітей і учнівської молоді Черкаської міської ради».

 

          14.04.2012 за № 3-837 Черкаською міською радою прийняте рішення «Про затвердження Положення та складу комісії з питань соціального захисту, профілактики бездоглядності та правопорушень серед дітей і учнівської молоді Черкаської міської ради».

         Комісія була створена з метою координації дій виконавчих органів ради, підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, громадських структур у вирішенні питань соціального і правового захисту дітей та організації роботи щодо запобігання бездоглядності, вчинення дітьми правопорушень та злочинів, попередження насильства щодо дітей.

 

          Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаних із захистом прав дитини» затверджені Порядок провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини та Типове положення про комісію з питань захисту прав дитини. 

        На виконання вимог вищезазначеної постанови 12.12.2011 за № 1931 виконавчим комітетом Черкаської міської ради утворена Комісія з питань захисту прав дитини, яка  стала його консультативно-дорадчим органом і функціонує по сьогоднішній день (останнє оновлення Комісії затверджене рішення ЧМР від  21.01.2021  № 21).

         Основним завданням Комісії з питань захисту прав дитини є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток, а також надання допомоги виконавчому комітету у здійсненні ним функцій органу опіки та піклування.

         Питання, які визначені для розгляду Комісії з питань соціального захисту, профілактики бездоглядності та правопорушень серед дітей і учнівської молоді Черкаської міської ради дублюються з питаннями, які розглядає Комісія з питань захисту прав дитини, тому, як показала практика, зазначена Комісія не проводила свої засідання  і подальше її існування є недоцільним.

       Враховуючи вищезазначене, вважаємо за необхідне визнати таким, що втратило чинність рішення Черкаської міської ради від 12.04.2012  № 3-837 «Про затвердження Положення та складу комісії з питань соціального захисту, профілактики бездоглядності та правопорушень серед дітей і учнівської молоді Черкаської міської ради».

 
Начальник служби       Світлана ШИШЛЮК