ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

2004-9-з

Дата реєстрації:

26.11.2021

Проголосовано:

13.12.2021 10:58:28

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    32
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2004-9-з






















































































































Проект рішення
№ 2004-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про затвердження проекту землеустрою з організації та встановлення меж території природно-заповідного фонду парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Героїв Чорнобиля» площею 0,3000 га по вул. Прикордонників Лазаренка та передачі її в постійне користування КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ»
Розглянувши проект землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Героїв Чорнобиля» (код згідно КВЦПЗ - 04.07) КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ м. Черкаси, по вул. Прикордонника Лазаренка, відповідно до статей 12, 19, 43-46, 83 Земельного кодексу України, статей 4, 19, 25, 47 Закону України «Про землеустрій», Закону України «Про природно-заповідний фонд України», враховуючи рішення Черкаської обласної ради від 16.12.2016 № 10-12/VІІ «Про територію та об’єкти природно-заповідного фонду області», рішення Черкаської міської ради від 17.01.2018 № 2-2867 «Про визначення балансоутримувача безгосподарських скверів у м. Черкаси» та статтю 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 0,3000 га по вул. Прикордонника Лазаренка, в межах, визначених документацією із землеустрою.

2. Затвердити проект землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Героїв Чорнобиля» (код згідно КВЦПЗ - 04.07) КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ м. Черкаси, по вул. Прикордонника Лазаренка.

3. Встановити межі території території природно-заповідного фонду парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Героїв Чорнобиля» площею 0,3000 га по вул. Прикордонника Лазаренка.

На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, а саме, пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки загальною площею 0,0695 га в охоронній зоні інженерних комунікацій та із розташуванням земельної ділянки площею 0,2663 га в межах санітарно-захисно зони.

Земельну ділянку віднести до земель природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення.

Цільове призначення – для збереження та використання парків-пам'яток садово-паркового мистецтва (код КВЦПЗ – 04.07.).

4. Надати КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (код ЄДРПОУ – 21368856) земельну ділянку площею 0,3000 га у постійне користування під територію природно-заповідного фонду парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Героїв Чорнобиля» за рахунок земель Черкаської міської ради.

5. Зобов’язати КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ:

5.1. Здійснити дії направлені на державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.

5.2. Забезпечувати режим охорони і збереження об’єкту природно-заповідного фонду – парку пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Героїв Чорнобиля», відповідно до вимог Закону України «Про природно-заповідний фонд України».

5.3. У зоні проходження інженерних мереж вести обмежене землекорис-тування відповідно до діючих норм і правил, забезпечувати безперешкодний допуск власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту і експлуатації інженерних мереж.

6. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.

7. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України, Закону України «Про природно-заповідний фонд України» та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
Міський голова  

А.В. Бондаренко



 

















Пояснювальна записка

до проекту рішення:

«Про затвердження проекту землеустрою з організації та встановлення меж території природно-заповідного фонду парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Героїв Чорнобиля» площею 0,3000 га по вул. Прикордонників Лазаренка та передачі її в постійне користування КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ»

 

Підстава: заява від 09.08.2021 № 01-08/46208.

Граничний термін прийняття рішення: 09.09.2021.

Площа: 0,3000 га за рахунок земель Черкаської міської ради.

Встановлення меж територій природно-заповідного фонду парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Героїв Чорнобиля».

В постійне користування.

 

Відповідно до статті 43 Земельного кодексу України землі природно-заповідного фонду - це ділянки суші і водного простору з природними комплексами та об'єктами, що мають особливу природоохоронну, екологічну, наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність, яким відповідно до закону надано статус територій та об'єктів природно-заповідного фонду.

Згідно зі статтею 44 Земельного кодексу України склад земель природно-заповідного фонду до земель природно-заповідного фонду включаються природні території та об'єкти (природні заповідники, національні природні парки, біосферні заповідники, регіональні ландшафтні парки, заказники, пам'ятки природи, заповідні урочища), а також штучно створені об'єкти (ботанічні сади, дендрологічні парки, зоологічні парки, парки-пам'ятки садово-паркового мистецтва).

Згідно зі статтею 45 Земельного кодексу України використання земель природно-заповідного фонду землі природно-заповідного фонду можуть перебувати у державній, комунальній та приватній власності.

Порядок використання земель природно-заповідного фонду визначається законом.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» Землі природно-заповідного фонду - це ділянки суші і водного простору з природними комплексами та об'єктами, що мають особливу природоохоронну, екологічну, наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність, яким відповідно до закону надано статус територій та об'єктів природно-заповідного фонду.

Землі природно-заповідного фонду України, а також землі територій та об'єктів, що мають особливу екологічну, наукову, естетичну, господарську цінність і є відповідно до статті 6 цього Закону об'єктами комплексної охорони, належать до земель природно-заповідного фонду та іншого

На землях природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного або історико-культурного призначення забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних та історико-культурних комплексів та об'єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням.

Відповідно до статті 47 Закону України «Про землеустрій» рішення про затвердження проектів землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, оздоровчого, рекреаційного, історико-культурного, лісогосподарського призначення, земель водного фонду та водоохоронних зон одночасно є рішенням про встановлення меж таких територій.

Окрім того, відповідно до рішення Черкаської міської ради від 17.01.2018 № 2-2867 «Про визначення балансоутримувача безгосподарських скверів у м. Черкаси» парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення «Героїв Чорнобиля» перебуває в господарському віданні КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» .

Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.

Права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності.

 



Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою

 
 

Р.Г. Донець