ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Майборода Любов Володимирівна


депутат міської ради

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

510-9-рд

Дата реєстрації:

08.12.2021

Проголосовано:

09.12.2021 14:01:15

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    34
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 510-9-рд


































































































































Проєкт рішення
 № 510-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 17.02.2011 № 2-261 «Про порядок використання бюджетних коштів, передбачених на реалізацію міських програм»

Відповідно до ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:



  1.  Внести до Порядку використання бюджетних коштів, передбачених на реалізацію міських програм, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 17.02.2011 № 2-261, зміни, а саме: абзац 4 пункту 7 доповнити словами «а також крім премій, надбавок і доплат працівникам комунальних некомерційних підприємств - закладів охорони здоров’я;».

  2.  Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Руслана Ткаченка та на постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я (Тимофій Тронц).


Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО



   

 

Пояснювальна записка

          до проекту рішення  «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 17.02.2011 № 2-261 «Про порядок використання бюджетних коштів, передбачених  на реалізацію міських програм».


      


        Суть питання: на даний час чинна редакція Порядку використання бюджетних коштів, передбачених на реалізацію міських програм, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 17.02.2011 № 2-261 забороняє здійснення виплат стимулюючого характеру працівникам закладів охорони здоров`я міста за рахунок коштів міського бюджету.

           Відповідно ряд ініціатив представників міської  влади і депутатів Черкаської міської ради не може бути реалізовано

           В місті Черкаси продовжується третя хвиля коронавірусної хвороби COVID-19. Вона характеризується появою більш агресивних модифікованих штамів збудника і, як наслідок, залученням у епідемічний процес більшого числа інфікованих з тяжким перебігом захворювання та високою летальністю. Медичні працівники знаходяться у зоні особливо високого ризику зараження, працюють в умовах фізичного і психічного перевантаження. Обов`язковим аспектом мотивації і стимулювання працівників у закладі є матеріальне стимулювання.

          За інформацією директора КНП «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» (далі –Лікарня) від 25.11.2021 № 3002 за період з жовтня по листопад місяць 2021року  у відділення невідкладної терапії каретою швидкої допомоги госпіталізовано 576 пацієнтів. У поступаючи в той же день проводився забір біологічного матеріалу  на коронавірусну інфекцію. З них у 142 методом  ПЛР тесту виявлено збудник коронавірусної хвороби COVID-19.  Як правило результати обстеження надходили до Лікарні за добу. Після отримання позитивного результату на коронавірусну хворобу, пацієнти переводились до лікарень, визначених для госпіталізації хворих на ковід.

          Відділення невідкладної терапії розраховано на 60 ліжок. Були періоди, коли кількість пацієнтів на 30% перевищувала планову потужність: 02.11.2021 – у відділенні перебувало 78 пацієнтів, 03.11.2021 – 77 пацієнтів, 07.11.2021 - 81 пацієнт, 08.11.2021 - 80 пацієнтів, 14.112021- 79 пацієнтів.

         Незважаючи на те, що Лікарня на мала статусу закладу для госпіталізації хворих з підозрою/підтвердженням коронавірусної хвороби, швидка допомога привозила пацієнтів у важкому стані через відсутність місць у лікарнях, визначених для госпіталізації хворих з підозрою на COVID-19.

         Працівники відділення невідкладної допомоги та реанімації працювали два місяця в екстремальних умовах. При цьому заробітна плата лікаря  відділення за жовтень-листопад 2021 становила  11тис. 747 гривень, медичної сестри – 8тис. 446 грн. з нарахуваннями.

          03.11.2021 за № 2582 адміністрація Лікарні звернулась з листом до департаменту охорони здоров`я та медичних послуг Черкаської міської ради  щодо сприяння у виділенні коштів з місцевого бюджету для оплати праці співробітників, що безпосередньо працюють з хворим на COVID-19. До управління охорони здоров`я Черкаської ОДА надходили листи співробітників відділення з проханням захистити працюючих та відшкодувати роботу з ковідними хворими. Проте існуючий порядок використання бюджетних коштів, передбачених на реалізацію міських програм, не дає можливості матеріально стимулювати працюючих.

           Пропоную внести зміни до рішення міської ради від 17.02.2011 № 2-261  «Про порядок використання бюджетних коштів, передбачених на реалізацію міських програм, а саме:  абзац 4 пункту 7 доповнити словами «а також крім премій, надбавок і доплат працівникам комунальних некомерційних підприємств – закладів охорони здоров`я.

          Такі зміни не передбачають безпосередньо виділення додаткових коштів з міського бюджету на здійснення стимулюючих виплат медичним працівниками міста. 

       Проект передбачає в подальшому можливість розроблення та внесення змін до міської цільової програми фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств (закладів охорони здоров`я) Черкаської міської ради на 2021 -2023 роки, затвердженої рішенням міської ради від 24.12.2020 № 2-37 в частині збільшення видатків на оплату праці (премії, доплати і надбавки стимулюючого характеру) за окремим рішенням міської ради.


 

Депутат                                                                                         Любов МАЙБОРОДА

 

 


Додаток

до пояснювальної записки

 

Порівняльна таблиця до проєкту рішення Черкаської міської ради

«Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 17.02.2011 № 2-261 «Про порядок використання бюджетних коштів, передбачених на реалізацію міських програм»»

 












Чинна редакція Запропонована редакція
Не підлягають забезпеченню за рахунок бюджетних коштів витрати комунальних підприємств:

  • на премії та інші стимулюючі виплати, крім надбавок, які встановлюються згідно з наказом Міністерства культури і туризму України

    від 18.10.2005 № 745 працівникам Черкаського міського зоологічного парку, КП «Кінотеатр «Україна», та крім премій, надбавок, які встановлюються згідно з наказом Міністерства України у справах молоді та спорту від 23.09.2005 № 2097 «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій галузі фізичної культури і спорту» (зі змінами) працівникам КП «Будівельник», КП «МСК «Дніпро», які безпосередньо забезпечують участь команд у міжнародних, всеукраїнських заходах;


 
Не підлягають забезпеченню за рахунок бюджетних коштів витрати комунальних підприємств:

  • на премії та інші стимулюючі виплати, крім надбавок, які встановлюються згідно з наказом Міністерства культури і туризму України

    від 18.10.2005 № 745 працівникам Черкаського міського зоологічного парку, КП «Кінотеатр «Україна», та крім премій, надбавок, які встановлюються згідно з наказом Міністерства України у справах молоді та спорту від 23.09.2005 № 2097 «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій галузі фізичної культури і спорту» (зі змінами) працівникам КП «Будівельник», КП «МСК «Дніпро», які безпосередньо забезпечують участь команд у міжнародних, всеукраїнських заходах; а також крім премій, надбавок і доплат працівникам комунальних некомерційних підприємств - закладів охорони здоров’я;