ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

XV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

470-9-рд

Дата реєстрації:

17.11.2021

Проголосовано:

09.12.2021 13:21:20

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    14
  • Не підтримали
    6
  • Утримались
    7
  • Не голосували
    11
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 470-9-рд


  














































































































              Проєкт рішення  
            470-9-рд  
   

 
 
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА

     
                 
                   
Про розгляд електронної петиції від 04.10.2021 №Че/1611-еп про встановлення годівниць для безпритульних тварин на території міста Черкаси          
                   

Відповідно до п. 44 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143, керуючись Законом України «Про звернення громадян», враховуючи пропозиції департаменту житлово-комунального комплексу, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 



  1. Електронну петицію від 04.10.2021 № Че/1611-еп про встановлення годівниць для безпритульних тварин на території міста Черкаси не підтримати.

  2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент житлово-   комунального комплексу (Олександра ЯЦЕНКА).


 

 

 

Міський голова                                                          Анатолій БОНДАРЕНКО
 
   
             



 

 

 
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення міської ради від 04.10.2021 № Че/1611-еп про встановлення годівниць для безпритульних тварин на території міста Черкаси

 

Розглянувши електронну петицію від 04.10.2021 № Че/1611-еп (Про встановлення годівниць для безпритульних тварин на території міста Черкаси), повідомляємо наступне.

Наразі, проблемами безпритульних тварин (собак) в місті Черкаси опікується комунальне підприємство «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради, на території якого розміщений комунальний притулок для тварин.  Протягом останніх 10 років комунальне підприємство проводить систематичну роботу з відлову безпритульних собак на території міста Черкаси. Завдяки цьому, станом на листопад місяць 2021 року наше місто практично очищене від зграй бездоглядних тварин, які несли загрозу мешканцям міста, а особливо малолітнім дітям. Відповідно до інформації комунального підприємства, на територію міста було випущено близько 1300 особин собак, які не несуть небезпеки для населення.

Зокрема, за для вирішення проблеми з безпритульними котами на сесії Черкаської міської ради було прийнято рішення від 02.09.2021 №9-12 «Про відкриття в місті Черкаси комунального притулку для котів».

Черкаська міська рада та її виконавчі органи своїми діями та прийняттям відповідних рішень сприяють вирішенню питань  пов’язаних з безпритульними тваринами.

У містах Вінниця та Запоріжжя, питанням встановлення годівниць  та поїлок для безпритульних тварин здійснювалось волонтерами.

Відповідно до інформації комунального підприємства «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради найголовнішими недоліками щодо встановлення на території міста Черкас годівниць для безпритульних тварин, є:

1. Безконтрольне годування тварин, що призведе до:

- виникнення хвороб та летальних випадків (вразі неякісного та безконтрольного вмісту їжі (отруєння));

- засмічення навколишньої території та створення антисанітарного стану (вразі накопичення популяції птахів біля годівниць, які щоденно прилітатимуть на місце їх розташування).

2. З часом біля годівничок відбуватиметься скупчення великої кількості тварин (зграї собак будуть причиною шуму вночі та покусів людей), що буде викликати негативне ставлення громади міста.

З вище наведеного потреби у розміщені годівниць на території міста Черкаси не має, оскільки від встановлення годівниць буде більше загрози для тварин та навколишнього середовища.

 

Директор департаменту

житлово-комунального комплексу                                          Олександр ЯЦЕНКО

 

 

 

 

ДОДАТКИ

1 470-9-рд 17.11.21 додаток (Петиція).pdf Переглянути