ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент освіти та гуманітарної політики

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

469-9-рд

Дата реєстрації:

17.11.2021

Проголосовано:

09.12.2021 11:34:14

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    36
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 469-9-рд














































































































              Проект рішення
            № 469-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про розгляд петиції щодо встановлення обладнання з системою очищення і безконтактної подачі відфільтрованої води в закладах загальної середньої освіти міста          
               
                 

Відповідно до пункту 50 Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою Кабінету міністрів України від 24.03.2021 № 305, пункту 24 постанови № 10 головного державного санітарного лікаря України від 06.09.2021 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)»,  керуючись статтею  231  Закону України «Про звернення громадян» та з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:    

 

  1. Не підтримати петицію про встановлення обладнання з системою очищення і безконтактної подачі відфільтрованої води в закладах загальної середньої освіти міста.

  2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Чубіну А.С. та постійну комісію міської ради з питань гуманітарної та соціальної політики  (Холупняк К.О.).



 

                 
Міський голова             А.В. Бондаренко  



 

  

 

 






 






 
Пояснювальна записка


Про розгляд петиції щодо встановлення обладнання з системою очищення і безконтактної подачі відфільтрованої води в закладах загальної середньої освіти міста        


      Санітарним регламентом, затвердженим наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 № 2205, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 10 листопада 2020 року за № 1111/35394 (далі – Санітарний регламент),  

передбачено, що у закладі освіти має бути організований питний режим для дітей.

      Санітарний регламент передбачає, що кожна дитина за потреби повинна отримати кип’ячену або фасовану воду в індивідуальному посуді; фасована негазована вода промислового виробництва, а також вода з установок із дозованим розливом негазованої фасованої питної води повинні відповідати вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10, що підтверджується виробником; при використанні установок із дозованим розливом негазованої фасованої води заміна ємності повинна здійснюватися не рідше одного разу на 2 тижні.

      Кожен заклад загальної середньої освіти міста поінформований і використовує питну воду, яка відповідає вимогам, встановленим Міністерством охорони здоров’я України.

      Водночас постановою № 10 головного державного санітарного лікаря України від 06.09.2021 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» визначено, що  функціонування питних шкільних фонтанчиків на території закладу освіти не дозволяється. Питний режим здобувача освіти організовується з допомогою використання індивідуальних ємностей для рідини або фасованої питної продукції.  Тому 14 закладів загальної середньої освіти,  де були встановлені питні фонтанчики, їх не використовують у зв’язку із виконанням вимог постанови.

      Тому зважаючи на зазначене просимо погодити проект рішення «Про розгляд петиції щодо встановлення обладнання з системою очищення і безконтактної подачі відфільтрованої води в закладах загальної середньої освіти міста».

 

 

В.о. директора департаменту                                                      Б.О. Бєлов

 

 






 



 

ДОДАТКИ

1 469-9-рд 17.11.21 додаток (петиція).pdf Переглянути