ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент економіки та розвитку

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

483-9-рд

Дата реєстрації:

24.11.2021

Проголосовано:

09.12.2021 11:34:14

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    36
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 483-9-рд



















































































































              Проєкт рішення
            № 483-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про затвердження Програми сприяння залученню інвестицій та розвитку підприємництва  у

м. Черкаси на 2022-2026 роки
         
               
                 
 
Відповідно до статей 26, 35 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи Закони України  «Про інвестиційну діяльність», «Про зовнішньоекономічну діяльність», «Про розвиток та державну підтримку малого та середнього підприємництва в Україні», «Про індустріальні парки», Національну економічну стратегію на період до 2030 року, з метою сприяння залученню інвестицій, забезпечення підвищення економічного розвитку міста Черкаси Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 



  1. Затвердити Програму сприяння залученню інвестицій та розвитку підприємництва у м.Черкаси на 2022-2026 роки згідно з додатком

  2.  Затвердити звіт про виконання міської Програми сприяння залученню інвестицій та розвитку підприємництва у м.Черкаси на 2017-2021 роки згідно з додатком 2.

  3.  Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тищенка С.О. та постійну комісію  з питань бюджету та економічного розвитку (Гладкий Г.А.).


 
                 
                 
Міський голова               Анатолій БОНДАРЕНКО



 

















 
Пояснювальна записка

до проекту рішення:

«Про затвердження Програми сприяння залученню інвестицій та розвитку підприємництва  у м. Черкаси на 2022-2026 роки»

 

Стабільний соціально-економічний розвиток та зростання рівня життя населення вимагає відповідних капітальних вкладень у виробничу і соціальну сферу. Проте, враховуючи обмеженість бюджетних коштів, важливим напрямком як державної, так і місцевої інвестиційної політики є створення сприятливих умов для залучення приватного інвестиційного капіталу. Поряд з цим зростаюча конкуренція між територіями за залучення інвестицій вимагає розробки комплексних механізмів такої діяльності.

Важливим є формування  місцевої політики, направленої на усунення адміністративних перепон, покращання інвестиційного клімату, створення  середовища, сприятливого для розвитку підприємництва, підтримку  відновлення потужностей виробництва, зростання високоякісних, конкурентноспроможних товарів і послуг, розширення ринків збуту, покращення іміджу міста Черкаси на регіональному та міжнародному рівнях

Основою Програми є комплекс заходів щодо поширення інформації про інвестиційні можливості міста серед міжнародних інвестиційних фондів та компаній, створенню передумов для вкладення інвестицій в місто.  А також заходи щодо підтримки місцевих підприємців, зокрема надання правової, інформаційно-консультативної допомоги підприємцям,  фінансової підтримки.

Реалізація заходів Програми сприятиме створенню умов для зміцнення економічного потенціалу міста, збільшення можливостей для місцевого підприємництва, залученню інвестицій до пріоритетних сфер діяльності і на цій основі – збільшення внеску підприємництва в економіку міста, що матиме позитивний вплив на вирішення проблеми зайнятості, формування внутрішнього ринку і, відповідно, ріст споживання та стабільні джерела доходів населення.

Виконання Програми передбачається протягом 2022-2026 років.

 

 
Директор департаменту економіки та розвитку                                               Ірина УДОД



 



 

ДОДАТКИ

1 483-9-рд 24.11.21 додатки.pdf Переглянути