ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Відділ "Патронатна служба"

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XIV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

456-9-рд

Дата реєстрації:

10.11.2021

Проголосовано:

25.11.2021 12:52:56

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    37
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 456-9-рд


 







































































































 

 
            Проєкт рішення
            № 456-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
Про присвоєння звання

 «Почесний громадянин міста Черкаси» Губарю Станіславу Івановичу (посмертно) та про внесення змін  до рішення Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914

«Про затвердження положень

про відзначення міськими

нагородами (у новій редакції)»
         
                 
                 

Відповідно до ст.ст. 26, 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 91 Бюджетного кодексу України, рішення Черкаської міської ради від 24.12.2020 № 2-47 «Про затвердження Програми фінансування заходів, пов’язаних із нагородженням міськими відзнаками громадян, трудових колективів на 2021-2025 роки», рішення Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914 «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами (у новій редакції)», враховуючи клопотання ректора  Черкаського державного технологічного університету Григора О.О.  (вх. № 21350-01-29 від 21.09.2021), подання комісії попереднього розгляду матеріалів про нагороди при виконавчому комітеті Черкаської міської ради (протокол від 06.10.2021 № 14), Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. За патріотизм і високосвідому громадянську позицію, багаторічну  послідовну боротьбу за незалежність України, вагомий особистий внесок  у становлення та розвиток вищої освіти в державі, організацію освітньої  та наукової діяльності університету, підготовку висококваліфікованих фахівців присвоїти звання «Почесний громадянин міста Черкаси» ГУБАРЮ Станіславу Івановичу (посмертно)», учаснику боротьби за незалежність України  у ХХ столітті, доктору економічних наук, професору, колишньому   завідувачу кафедри економіки, організації і управління виробництвом Черкаського інженерно-технологічного інституту (нині Черкаського   державного технологічного університету). Дата народження – 16.02.1936, дата смерті – 16.08.1996).

2. Нагородження здійснити без виплати одноразової грошової премії, оскільки спадкоємців першої черги на право спадкування померлої особи  не встановлено.



  1. 3. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914 «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами (у новій редакції)», а саме: підпункт 4.1. пункту 4 Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Черкаси», затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914 «Про затвердження положень  про відзначення міськими нагородами» доповнити реченням: «У випадку присвоєння звання «Почесний громадянин міста Черкаси» (посмертно), якщо нагороджена особа не має спадкоємців першої черги, почесну відзнаку, нагрудний знак «Почесний громадянин міста Черкаси», посвідчення про нагородження, у знак пам’яті про нагороджену особу, безоплатно  передається Обласному краєзнавчому музею (за згодою) шляхом оформлення акту прийому-передачі з балансу департаменту управління справами    та юридичного забезпечення  Черкаської міської ради, згідно з рішенням  Черкаської міської ради.».

  2. 4. Департаменту управління справами та юридичного забезпечення  Черкаської міської ради (Гончар Ю.Г.) у межах кошторису Програми фінансування заходів, пов’язаних із нагородженням міськими відзнаками  громадян, трудових колективів на 2021-2025 роки, згідно з чинним   законодавством забезпечити:



4.1. Виготовлення фотопортрета вищезазначеної особи, раму  для нього та табличку в рамці, з інформацією про нагороджену особу, які розмістити    в Галереї слави м. Черкаси.

      4.2. Почесну відзнаку, нагрудний знак «Почесний громадянин міста Черкаси», посвідчення про нагородження, у знак вшанування пам’яті про Губаря С.І., передати у фонд Черкаського обласного краєзнавчого музею (за згодою) для розміщення в експозиції, присвяченій його діяльності та особистій участі у боротьбі за волю і незалежність України.

Орієнтовний розрахунок витрат на придбання фотопортрета в рамі, таблички з інформацією про нагороджену особу додається.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на в.о. начальника відділу «Патронатна служба» Черкаської міської ради Борисюк Н.П. та постійну комісію міської ради з  питань прав людини, законності, депутатської   діяльності, етики та регламенту (голова комісії Майборода Л.В.).

 

                  
                 
Міський голова              Анатолій БОНДАРЕНКО



 

 

 


Пояснювальна записка

до проєкту рішення Черкаської міської ради «Про присвоєння звання  «Почесний громадянин міста Черкаси»

Губарю Станіславу Івановичу (посмертно) та про внесення змін

до рішення Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914

«Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами

(у новій редакції)»

 

 

Розглянувши клопотання ректора Черкаського державного технологічного університету Григора О.О. (вх. № 21350-01-29 від 21.09.2021), відповідно до ст. 59 Закону України «Про місцеве  самоврядування  в Україні», рішення Черкаської міської ради від 24.12.2020 № 2-47 «Про затвердження Програми фінансування заходів, пов’язаних із нагородженням міськими знаками громадян, трудових колективів на 2021-2025 роки», рішення Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914 «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами (у новій редакції)», враховуючи подання комісії попереднього розгляду матеріалів про нагороди при виконавчому комітеті Черкаської міської ради (протокол від 06.10.2021 № 14), вважаємо  за доцільне:

- за патріотизм і високосвідому громадянську позицію, багаторічну послідовну боротьбу за незалежність України, вагомий особистий внесок у становлення та розвиток вищої освіти в державі, організацію освітньої та наукової діяльності університету, підготовку висококваліфікованих фахівців пропонуємо присвоїти звання «Почесний громадянин міста Черкаси» ГУБАРЮ Станіславу Івановичу (посмертно)», учаснику боротьби за незалежність України у ХХ столітті, доктору економічних наук, професору, колишньому завідувачу кафедри економіки, організації і управління виробництвом Черкаського інженерно-технологічного інституту (нині Черкаського державного технологічного університету). Дата народження 16.02.1936. Дата смерті 16.08.1996.

Нагородження здійснити без виплати одноразової грошової премії, оскільки спадкоємців першої черги на право спадкування померлої особи не встановлено.

Фотопортрет вищезазначеної особи, раму для нього та табличку  в рамці, з інформацією про нагороджену особу, буде розміщено в Галереї слави м. Черкаси. Почесну відзнаку, нагрудний знак «Почесний громадянин міста Черкаси», посвідчення про нагородження, у знак вшанування пам’яті про Губаря С.І. пропонується передати у фонд Черкаського обласного краєзнавчого музею (за згодою) для розміщення в експозиції, присвяченій його діяльності та особистій участі у боротьбі за волю і незалежність України.

 

 

 

В.о. начальника відділу

«Патронатна служба»

Черкаської міської ради                                                      Наталія БОРИСЮК

 

 

 

 

 

 
Додаток

 

Орієнтовний розрахунок витрат, пов’язаних із присвоєнням звання  «Почесний громадянин міста Черкаси»

ГУБАРЮ Станіславу Івановичу (посмертно)

 





























№з/п  

Найменування витрат
 

Розрахунок
1 Вартість фотопортрета 750,00 грн.
  Вартість рами до фотопортрета 650,00 грн.
  Вартість інформаційної

таблички в рамці
97,00 грн.
3 Усього: 1497,00 грн.