ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент економіки та розвитку

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XIV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

459-9-рд

Дата реєстрації:

10.11.2021

Проголосовано:

25.11.2021 11:29:22

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    37
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 459-9-рд






















































































































              Проєкт рішення
            № 459-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про подальше використання  майнового комплексу за адресою: м. Черкаси, вул. В’ячеслава Чорновола, 245/1          
               
                 

        Розглянувши пропозицію Наглядової ради з питань розподілу і утримання житла у гуртожитках та використання гуртожитків і прибудинкових територій     (витяг із протоколу № 8 від 12.10.2021), відповідно до підпункту а пункту 5, підпункту а пункту 7 ст. 5 Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 
1. Залишити майновий комплекс за адресою: м. Черкаси, вул. В’ячеслава Чорновола, 245/1 у статусі «гуртожиток» та дозволити приватизацію житлових приміщень.

2. Для забезпечення реалізації прав громадян, які на правових підставах проживають у гуртожитку на умовах надання їм ліжко-місця, здійснити їх розселення, передбачене пунктом 11-2 ст. 3 Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків».

3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Удод І.І. та постійну комісію міської ради з питань житлово – комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).

 
                 
                 
Міський голова       Анатолій БОНДАРЕНКО



 

                         

 
Пояснювальна записка

до проєкту рішення Черкаської міської ради «Про подальше використання майнового комплексу за адресою: м. Черкаси,  вул. В’ячеслава Чорновола, 245/1»

 


       Згідно зі ст. 10 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сільські, селищні, міські ради є органами місцевого самоврядування, що      представляють відповідні територіальні громади та здійснюють від їх імені та в їх інтересах функції і повноваження, визначені Конституцією України, цим та іншими законами. З метою реалізації конституційного права на житло мешканців гуртожитків відповідно до ст. 4 Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» громадяни, на яких поширюється дія цього Закону, які проживають у гуртожитках, що є об’єктами права державної чи комунальної власності, мають право на приватизацію займаного житла у вигляді окремої кімнати (кількох кімнат, жилих блоків, секцій). Громадяни, які проживають у гуртожитках, що перебувають у власності підприємств, установ, організацій, утворених в процесі корпоратизації чи приватизації, набувають право на приватизацію займаних житлових приміщень, після передачі таких гуртожитків у комунальну власність та за умови, що вони фактично проживають у таких гуртожитках правомірно і тривалий час (не менше п’яти років).

          Відповідно до  п. 5 ст. 5 Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» міська рада приймає на сесії в межах своєї компетенції відповідне рішення щодо подальшого його використання.

           У запропонованому до розгляду проєкті рішення «Про подальше використання майнового комплексу за адресою: м. Черкаси,  вул. В’ячеслава Чорновола, 245/1» пропонується залишити майновий комплекс по вул. В’ячеслава Чорновола, 245/1 у статусі «гуртожиток» та дозволити мешканцям приватизацію житлових приміщень.

 

 

 Директор департаменту                                                                  Ірина УДОД