ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XIII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

1885-9-з

Дата реєстрації:

26.10.2021

Проголосовано:

09.11.2021 13:36:19

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    12
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1885-9-з






















































































































Проєкт рішення
 № 1885-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про затвердження технічної      документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по вул. Пацаєва, 3, яка перебуває в користуванні ЧЕРКАСЬКОМУ УВП УТОГ
Розглянувши технічну документацію із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельної ділянки загальною площею 2,9513 га на земельні ділянки площею 2,7680 га та площею 0,1833 га для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (під існуючу виробничу базу) за адресою:  м. Черкаси, вул. Пацаєва, 3, відповідно до статей 12, 79-1, 123, 123, 186 Земельного кодексу України, статті 56 Закону України «Про землеустрій», ст. ст. 4-1, 16 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», ст. 16 Закону України «Про Державний земельний кадастр», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельної ділянки загальною площею 2,9513 га на земельні ділянки площею 2,7680 га та площею 0,1833 га для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (під існуючу виробничу базу) за адресою:  м. Черкаси, вул. Пацаєва, 3.

2. Поділити земельну ділянку площею 2,9513 га по вул. Пацаєва, 3, яка перебуває в постійному користуванні ЧЕРКАСЬКОГО УЧБОВО - ВИРОБНИЧОГО ПІДПРИЄМСТВА УКРАЇНСЬКОГО ТОВАРИСТВА ГЛУХИХ, на 2 (дві) окремі земельні ділянки, а саме:

- площею 0,1833 га;

- площею 2,7680 га, які за цільовим призначенням віднесені до земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення (для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (код КВЦПЗ – 11.02.).

На земельну ділянку площею 2,7680 га наявні обмеження пов’язані із розташуванням на частині земельної ділянки площею 0,0353 га земельного сервітуту на право проходу та проїзду.

3. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельні ділянки по вул. Пацаєва, 3, а саме:

- площею 0,1833 га;

- площею 2,7680 га в межах, визначених технічною документацію щодо поділу земельної ділянки.

4. Зобов’язати ЧЕРКАСЬКЕ УЧБОВО - ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО УКРАЇНСЬКОГО ТОВАРИСТВА ГЛУХИХ здійснити державну реєстрацію права постійного користування на зазначені земельні ділянки, відповідно до чинного законодавства.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).

 
Міський голова А.В. Бондаренко

 



 



 
















Пояснювальна записка

до проєкту рішення:

«Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по вул. Пацаєва, 3, яка перебуває в користуванні ЧЕРКАСЬКОМУ УВП УТОГ»

 

           Підстава: заява від 21.09.2021 № 01-08/55904.

          Граничний термін прийняття рішення: 21.10.2021.

 

Земельна ділянка по вул. Пацаєва, 3 перебуває в постійному користуванні ЧЕРКАСЬКОМУ УВП УТОГ, відповідно до Державного акту на право постійного користування від 26.02.1998 року, Серія ЧР 24-181.

Відповідно до статті 79 1 Земельного кодексу України формування земельної ділянки полягає у визначенні земельної ділянки як об'єкта цивільних прав. Формування земельної ділянки передбачає визначення її площі, меж та внесення інформації про неї до Державного земельного кадастру.

 Формування земельних ділянок здійснюється:

у порядку відведення земельних ділянок із земель державної та комунальної власності;

шляхом поділу чи об'єднання раніше сформованих земельних ділянок;

шляхом визначення меж земельних ділянок державної чи комунальної власності за проєктами землеустрою щодо впорядкування територій населених пунктів.

Сформовані земельні ділянки підлягають державній реєстрації у Державному земельному кадастрі.

Земельна ділянка вважається сформованою з моменту присвоєння їй кадастрового номера.

Формування земельних ділянок шляхом поділу та об'єднання раніше сформованих земельних ділянок, які перебувають у власності або користуванні, без зміни їх цільового призначення здійснюються за технічною документацією із землеустрою щодо поділу та об'єднання земельних ділянок.

Даним рішенням передбачено поділити земельну ділянку площею 2,9513 га по вул. Пацаєва, 3 на 2 (дві) окремі земельні ділянки.

 
Начальник  управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець