ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XIII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

1985-9-з

Дата реєстрації:

08.11.2021

Проголосовано:

09.11.2021 13:24:52

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    31
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    8
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1985-9-з



















































































































































Проект рішення
№ 1985-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про передачу земельної ділянки по вул. Байди Вишневецького, 85 з комунальної власності територіальної громади м. Черкаси до земель державної власності
Розглянувши заяву Черкаської обласної державної адміністрації від 08.11.2021 № 25368-01-21 щодо передачі земельної ділянки по вул. Байди Вишневецького, 85 площею 0,1921 га, право комунальної власності на яку зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, номер запису про право власності 32354266, реєстраційний номер об’єкту нерухомого майна: 1870220771101, до державної власності, враховуючи наявність на земельній ділянці нерухомого майна державної форми власності, беручи до уваги Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, керуючись статтею 117 Земельного кодексу України та статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Передати з комунальної власності Черкаської міської територіальної громади у власність держави, в особі Черкаської обласної державної адміністрації, земельну ділянку 0,1921 га по вул. Байди Вишневецького, 85, яка за цільовим призначенням віднесена до земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення (для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (код КВЦПЗ – 11.02.)

2. Доручити міському голові підписати акт приймання-передачі земельної ділянки з комунальної власності Черкаської міської територіальної громади у державну власність.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
Міський голова  

А.В. Бондаренко



 



 
























Пояснювальна записка

до проекту рішення:

«Про передачу земельної ділянки по вул. Байди Вишневецького, 85 комунальної власності територіальної громади м. Черкаси до земель державної власності»

 

Підстава: заява від 08.11.2021 № 25368-01-4.

Граничний термін прийняття рішення: 08.12.2021.

Площа: 0,1921 га землі комунальної форми власності.

Згода на прийняття земельної ділянки по вул. Сумгаїтській, 1 до комунальної власності територіальної громади м. Черкаси.

 

Відповідно до частини 51 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування» виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради вирішуються питання надання згоди на передачу об'єктів з державної у комунальну власність та прийняття рішень про передачу об'єктів з комунальної у державну власність, а також щодо придбання об'єктів державної власності.

Відповідно до статті 117 Земельного кодексу України передача земельних ділянок державної власності у комунальну власність чи навпаки здійснюється за рішеннями відповідних органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування, які здійснюють розпорядження землями державної чи комунальної власності відповідно до повноважень, визначених цим Кодексом.

У рішенні органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу земельної ділянки у державну чи комунальну власність зазначаються кадастровий номер земельної ділянки, її місце розташування, площа, цільове призначення, відомості про обтяження речових прав на земельну ділянку, обмеження у її використанні.

На підставі рішення органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу земельної ділянки у державну чи комунальну власність складається акт приймання-передачі такої земельної ділянки.

Рішення органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу земельної ділянки у державну чи комунальну власність разом з актом приймання-передачі такої земельної ділянки є підставою для державної реєстрації права власності держави, територіальної громади на неї.

До земель державної власності, які не можуть передаватися у комунальну власність, належать земельні ділянки, що використовуються Чорноморським флотом Російської Федерації на території України на підставі міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, земельні ділянки, на яких розташовані будівлі, споруди, інші об'єкти нерухомого майна державної власності, а також земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні органів державної влади, державних підприємств, установ, організацій, крім випадків передачі таких об’єктів у комунальну власність. 

Відповідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 08.11.2021 земельна ділянка площею 0,1921 га по вул. Байди Вишневецького, 85 віднесена до земель комунальної славності, власник – Черкаська міська рада.

Нерухоме майно, розташоване на земельній ділянці наразі є державним, та перебуває у власності ДЕРЖАВНОГО КОНЦЕРНУ «УКРОБОРОНПРОМ» на праві господарського відання Державного підприємства науково-виробничого комплексу «Фотоприлад», згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 08.11.2021, номер запису про інше речове право: 43228673.

 

 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою  

Р.Г. Донець