ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Майборода Любов Володимирівна


депутат міської ради

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

XIII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

305-9-рд

Дата реєстрації:

19.07.2021

Проголосовано:

09.11.2021 12:43:23

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    20
  • Не підтримали
    1
  • Утримались
    4
  • Не голосували
    15
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 305-9-рд



































































































































              Проект рішення
            №305-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про згоду щодо безоплатної передачі у власність територіальної громади міста Черкаси очисних споруд          
   

 

 
             
                 
          Відповідно до пункту 51 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про передачу об`єктів права державної та комунальної власності», розглянувши звернення КП «Черкасиводоканал» від 09.06.2021 № 01-09-06, пропозиції постійної комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту, враховуючи стратегічне значення очисних споруд для життєзабезпечення діяльності міста,  Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

         1. Надати згоду щодо безоплатної передачі у власність територіальної громади міста Черкаси очисних споруд, які перебувають на балансі ПАТ «Азот».

    2. Звернутись до Фонду державного майна України стосовно безоплатної передачі у власність територіальної громади міста Черкаси очисних споруд, які перебувають на балансі ПАТ «Азот».

     3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Удод І.І. та постійну комісію  з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту (Майборода Л.В.)
                 
                 
Міський голова         А. В. Бондаренко






 

 
Пояснювальна записка

 

до проекту рішення «Про згоду щодо безоплатної передачі у власність територіальної громади міста Черкаси очисних споруд»


 

        Розглянувши звернення КП «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради від 09.06.2021 № 01-09-06 щодо передачі очисних споруд стічних вод з державної у комунальну власність міста Черкаси, комісією з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту   підготовлено проект рішення від  05.07.2021 «Про згоду щодо безоплатної передачі у власність територіальної громади міста Черкаси очисних споруд».

         Централізоване водовідведення у м. Черкаси забезпечується двома підприємствами, які є ліцензіатами Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг: КП «Черкасиводоканал», що має ліцензію на централізоване водопостачання і водовідведення, та ПАТ «Азот», що має ліцензію на централізоване водовідведення у частині очищення стічних вод.

        Наказом Фонду державного майна України від 20.05.2002 № 860 «Про передачу очисних споруд, які не увійшли до статутного фонду ВАТ «Азот», очисні споруди  було безоплатно передано акціонерному товариству в оперативне управління, але вони  залишаються державною власністю.

       Через систему каналізаційних мереж міста, які обслуговуються КП «Черкасиводоканал», стічні води транспортуються до 2-х головних каналізаційних насосних станцій з подальшою передачею їх по відомчих напірних колекторах на очисні споруди, які знаходяться в оперативному управлінні ПАТ «Азот».

         Оскільки очищення стічних вод є невід`ємною частиною технологічного процесу водовідведення, тарифи для ПАТ «Азот» на централізоване водовідведення, в частині очищення стічних вод  включаються в тариф на послуги з централізованого водовідведення для КП «Черкасиводоканал».

          Тарифи на водовідведення щорічно затверджуються для ПАТ «Азот» та КП «Черкасиводоканал» НКРЕКП.  Орієнтовно 60% стічних вод формується містом Черкаси та  40% ПАТ «Азот».  У 2020 році за очистку стічних  КП «Черкасиводоканал» перерахувало ПАТ «Азот» 60 млн. грн., всього витрати ПАТ «Азот» на очистку стічних вод становили 79 млн. грн., включно з проплатою КП «Черкасиводоканал».

          Враховуючи стратегічне значення очисних споруд для життєзабезпечення діяльності міста, електронну петицію від 21.05.2021 № Че/1487-еп щодо передачі каналізаційних очисних споруд в комунальну власність міста,  постійна комісія з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту вважає за необхідне розглянути на черговій сесії міської ради питання:



  1. Про згоду щодо безоплатної передачі у власність територіальної громади міста Черкаси очисних споруд.

  2.  Звернутись до Фонду державного майна України стосовно передачі із державної власності у власність територіальної громади міста Черкаси очисних споруд.


       

 

Голова  комісії                                                                                       Л.В. Майборода