ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Управління інспектування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XIII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

432-9-рд

Дата реєстрації:

22.10.2021

Проголосовано:

09.11.2021 11:37:08

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    38
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 432-9-рд

































































































































Проєкт рішення

№ 432-9-рд


ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції від 26.08.2021

№ Че/1577-еп щодо вирішення проблеми забруднення повітря, перевірки та контролю підприємств, що загрожують здоров’ю громади міста

Розглянувши електронну петицію від 26.08.2021 № Че/1577-еп щодо вирішення проблеми забруднення повітря, перевірки та контролю підприємств, що загрожують здоров’ю громади міста відповідно до Закону України «Про звернення громадян», рішення Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143 «Про електронні петиції», керуючись статтею 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 



  1. Електронну петицію від 26.08.2021 № Че/1577-еп щодо вирішення проблеми забруднення повітря, перевірки та контролю підприємств, що загрожують здоров’ю громади підтримати частково.

  2. Управлінню інспектування Черкаської міської ради:



2.1 В межах наданих повноважень посилити контроль за дотриманням Правил благоустрою міста Черкаси та постійно проводити перевірки території міста на предмет спалювання побутового сміття, опалого листя залишків рослинності тощо;

2.2 Звернутись до Державної екологічної інспекції Центрального округу щодо проведення спільних перевірок та виявлення джерел забруднення атмосферного повітря у місті Черкаси та вжиття дієвих заходів у відповідності до чинного законодавства.



  1. Інформацію про результати розгляду електронної петиції оприлюднити на офіційному веб-сайті Черкаської міської ради.

  2. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову Бондаренка А.В.


Міський голова А.В. Бондаренко



 

 

 













 
Пояснювальна записка

до проекту рішення:

 


«Про розгляд електронної петиції від 26.08.2021 № Че/1577-еп щодо вирішення проблеми забруднення повітря, перевірки та контролю підприємств, що загрожують здоров’ю громади міста»

 

До Черкаської міської ради надійшла електронна петиція

від 26.08.2021 № Че/1577-еп щодо вирішення проблеми забруднення повітря, перевірки та контролю підприємств, що загрожують здоров’ю громади міста.

Спеціалістами управління інспектування Черкаської міської ради постійно проводяться перевірки дотримання Правил благоустрою міста Черкаси на предмет спалювання побутового сміття, відходів, опалого листя, залишків деревини тощо. Проте даний вид правопорушень здійснюється в переважній більшості у вечірній час, у вихідні та святкові дні, коли у структурних підрозділах виконавчого комітету Черкаської міської ради відсутні повноваження.

Крім того спеціалісти управління не мають спеціальних засобів для проведення інструментальних замірів стану атмосферного повітря та не мають достатніх повноважень по припиненню порушень в сфері охорони навколишнього середовища.

Достатніми повноваженнями по контролю та припиненню вищезазначених порушень наділена Державна екологічна інспекція Центрального округу.

Зважаючи на вищевикладене, підготовлено проект рішення Черкаської міської ради щодо підтримання електронної петиції від 26.08.2021

№ Че/1577-еп частково – доручити управлінню інспектування Черкаської міської ради посилити контроль за дотриманням Правил благоустрою міста Черкаси та постійно проводити перевірки території міста на предмет спалювання побутового сміття, опалого листя залишків рослинності тощо та звернутись до Державної екологічної інспекції Центрального округу щодо проведення спільних перевірок та виявлення джерел забруднення атмосферного повітря у місті Черкаси та вжиття дієвих заходів у відповідності до чинного законодавства.

 

 

 
Начальник управління

інспектування
 

Станіслав КОЛОМІЄЦЬ



 



 

ДОДАТКИ

1 432-9-рд 22.10.21 додаток (Петиція).pdf Переглянути