ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XIII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

428-9-рд

Дата реєстрації:

12.10.2021

Проголосовано:

09.11.2021 11:37:08

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    38
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 428-9-рд







































































































Проєкт рішення
№ 428-9-рд
 

 
 
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА

Про розгляд електронної петиції № Че/1590-еп щодо відставки Шишлюк С.О. з посади начальника служби у справах дітей

Розглянувши електронну петицію, подану 08.09.2021 за № Че/1590-еп, щодо відставки Шишлюк С.О. з посади начальника служби у справах дітей Черкаської міської ради, як такої, що не виконує свої посадові обов’язки, відповідно до статей 25 та 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143, керуючись ст.231 Законом України «Про звернення громадян», Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Електронну петицію, подану 08.09.2021 за № Че/1590-еп щодо відставки Шишлюк Світлани Олександрівни з посади начальника служби у справах дітей Черкаської міської ради, як такої, що не виконує свої посадові обов’язки, не підтримати.

  2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради (Гончар Ю.Г.).


 

 

 

Міський голова                                                          Анатолій БОНДАРЕНКО



  

 

 
Пояснювальна записка до проєкту рішення Черкаської міської ради

«Про розгляд електронної петиції щодо відставки Шишлюк С.О.

з посади начальника служби у справах дітей»

 

 

За результатами розгляду електронної петиції № Че/1590-еп, поданої Шакіним Д.В. 08.09.2021 (вх. № 11557-2 від 01.10.2021) про відставку Шишлюк С.О. з посади начальника служби у справах дітей, як такої, що не виконує свої посадові обов’язки, підготовлено проєкт рішення Черкаської міської ради, яким пропонується не підтримати зазначену електронну петицію, враховуючи наступне.

Шишлюк Світлана Олександрівна була прийнята на службу в органи місцевого самоврядування та призначена на посаду начальника служби у справах дітей Черкаської міської ради розпорядженням міського голови від 09.07.2013 № 330-р(к).

Підстави припинення служби в органах місцевого самоврядування визначені в статті 20 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування». Так, крім загальних підстав, передбачених Кодексом законів про працю України, служба в органах місцевого самоврядування припиняється на підставі і в порядку, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», цим та іншими законами України, а також у разі:



  • порушення посадовою особою місцевого самоврядування Присяги, передбаченої статтею 11 цього Закону;

  • порушення умов реалізації права на службу в органах місцевого самоврядування (стаття 5 цього Закону);

  • виявлення або виникнення обставин, що перешкоджають перебуванню на службі, чи недотримання вимог, пов’язаних із проходженням служби в органах місцевого самоврядування (стаття 12 цього Закону);

  • досягнення посадовою особою місцевого самоврядування граничного віку перебування на службі в органах місцевого самоврядування (стаття 18 цього Закону).



Посадові особи місцевого самоврядування, крім посадових осіб, зазначених у частині другій цієї статті, яких притягнуто до відповідальності за корупційні правопорушення, підлягають звільненню з посади у порядку, визначеному Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Окрім цього, стаття 34 Закону України «Про запобігання корупції» передбачає  звільнення особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування, з займаної посади у зв’язку з наявністю конфлікту інтересів.

Стаття 43 Конституції України передбачає, що кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Громадянам гарантується захист від незаконного звільнення. Отже, при звільненні начальника служби у справах дітей Черкаської міської ради з посади та припинення її служби в органах місцевого самоврядування необхідно посилатись тільки на ті підстави, що передбачені законодавством України.

З огляду на зазначене вище, вважаємо, що підстав, на які посилається автор (ініціатор) петиції Че/1590-еп, недостатньо для звільнення з посади начальника служби у справах дітей Черкаської міської ради Шишлюк Світлани Олександрівни.

Окрім цього, стосовно Шишлюк Світлани Олександрівни проводилось службове розслідування, за результатами якого не було встановлено порушень в діях начальника служби у справах дітей Черкаської міської ради щодо реагування на ситуацію сім’ї Лясових.


 Враховуючи зазначене вище, пропонується не підтримати електронну петицію, подану Шакіним Д.В. про відставку Шишлюк С.О. з посади начальника служби у справах дітей.

 

Директор департаменту управління

справами та юридичного забезпечення                              Юрій ГОНЧАР

 

 

 



 

ДОДАТКИ

1 428-9-рд 12.10.21 Петиція.pdf Переглянути