ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

413-9-рд

Дата реєстрації:

06.10.2021

Проголосовано:

21.10.2021 13:08:43

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 413-9-рд

































Проєкт рішення
№ 413-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА



 
































































Про розгляд електронної петиції № Че/1587-еп щодо виділення земельної ділянки для автоспорту в м. Черкаси
        Розглянувши електронну петицію від № Че/1587-еп (вх.№10916-2 від 16.09.2021 р.) щодо виділення земельної ділянки для спорудження майданчика чи автодрому в м. Черкаси, відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції» від 02.07.2015 № 577-VIII, рішення Черкаської міської ради від 27.04.2021 р. № 5-236 «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143 «Про електронні петиції»», керуючись статтями 92, 122, 134 Земельного кодексу України, статтями 26, 31, 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо продажу земельних ділянок та набуття права користування ними через електронні аукціони» Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1.  Не підтримати електронну петицію від 03.09.2021 № Че/1587-еп  щодо передачі у користування земельної ділянки для спорудження майданчика чи автодрому в м. Черкаси через невідповідність вимогам законодавства, а саме Земельному кодексу України, Законам України «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про оренду землі».

2. Рекомендувати заявникам звернутись до Черкаської міської ради із заявою про передачу земельної ділянки в користування на конкурентних засадах – земельних торгах.

3.  Результат розгляду електронної петиції оприлюднити на офіційному сайті     Черкаської міської ради.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту      архітектури та містобудування Артура Савіна.
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО



 

 

 

Пояснювальна записка

до проекту рішення:

 «Про розгляд електронної петиції № Че/1587-еп щодо виділення земельної ділянки для автоспорту в м. Черкаси»

Підстава: електронна петиція від 16.09.2021 № Че/1587-еп (вх. 10916-2)

Граничний термін прийняття рішення: 15.10.2021 р.

Розглянувши електронну петицію № Че/1587-еп щодо передачі у користування земельної ділянки для спорудження майданчика чи автодрому в м. Черкаси, враховуючи невідповідність вимогам Земельного кодексу України управлінням земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування підготовлено відповідний проект рішення.

Черкаська міська рада є органом місцевого самоврядування, що здійснює реалізацію права комунальної власності на земельні ділянки відповідно до повноважень, визначених статтею 122 Земельного кодексу України. Згідно статті 92 Земельного кодексу України, право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку. Право постійного користування земельними ділянками характеризується обмеженим суб’єктно-об’єктним складом: об’єктом права власності можуть бути лише земельні ділянки державної або комунальної власності; суб’єктами можуть бути лише юридичні особи, а саме: підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності.

Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності серед інших набувають: а) підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності; б) громадські організації осіб з інвалідністю України, їх підприємства (об'єднання), установи та організації; в) релігійні організації України, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, виключно для будівництва і обслуговування культових та інших будівель, необхідних для забезпечення їх діяльності.

Статтею 134 Земельного кодексу України встановлено обов'язковість продажу земельних ділянок державної чи комунальної власності або прав на них на конкурентних засадах - земельних торгах. Земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них, у тому числі з розташованими на них об'єктами нерухомого майна державної або комунальної власності, підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах (земельних торгах), крім випадків, встановлених законом.

Земельні торги проводяться у формі аукціону, за результатами проведення якого укладається договір купівлі-продажу, оренди, суперфіцію, емфітевзису земельної ділянки з учасником (переможцем) земельних торгів, який запропонував найвищу ціну за земельну ділянку, що продається, або найвищу плату за користування нею, зафіксовану в ході проведення земельних торгів.

 











 

Начальник управління земельних ресурсів таземлеустрою

 
 

 

         Р.Г. Донець

 



 

 

ДОДАТКИ

1 413-9-рд 06.10.21 додаток (Петиція).pdf Переглянути