ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

400-9-рд

Дата реєстрації:

24.09.2021

Проголосовано:

21.10.2021 12:28:19

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    2
  • Не голосували
    6
  • Відсутні
    13

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 400-9-рд


































































































































Проект рішення
№ 400-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції «Обмежити пересування колон байкерів містом»

 
Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до статей 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143, Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Електронну петицію (від 31.07.2021 № Че/1557-еп) «Обмежити пересування колон байкерів містом» підтримати частково.

 

2. Зобов’язати організатора заходів за участі байкерів у місті забезпечити проведення роз’яснювальної роботи та інструктажів перед виїздом мотоколони у місто щодо безпечного проїзду містом та дотримання вимог Правил дорожнього руху.

 

3. Управлінню патрульної поліції в Черкаській області рекомендувати посилити контроль щодо безпечного проїзду колон байкерів містом та дотримання ними вимог Правил дорожнього руху.

 

4. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Олександра Яценка, постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Руслан Батир).

 
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО



 

 

 















































 
Пояснювальна записка


до проекту рішення:

Про розгляд електронної петиції

«Обмежити пересування колон байкерів містом»

 

 
До Черкаської міської ради надійшла електронна петиція щодо обмеження пересування колон байкерів містом.

Згідно з роз’ясненнями начальника управління патрульної поліції в Черкаській області Кокоби О.М. водії мотоциклів є повноцінними учасниками дорожнього руху і на них в повній мірі розповсюджуються вимоги Правил дорожнього руху та інших нормативно- правових актів, що визначають правові та соціальні основи дорожнього руху. Під час руху мотоциклістів у колоні необхідно щоб кожним з учасників виконувались вимоги 25 розділу Правил дорожнього руху «Рух транспортних засобів у колоні», а саме: на кожному транспортному засобі встановлюється розпізнавальний знак «Колона», вмикається ближнє світло фар, всі учасники рухаються в один ряд якнайближче до правого краю проїжджої частини, у разі руху великої кількості учасників, колона повинна бути розділена на групи, не більше 5 учасників.

З метою запобігання випадків створення аварійних ситуацій із загрозою здоров’ю та життю громадян пропонується під час проведення заходів за участі байкерів з рухом колон мотоциклістів по місту доручити організатору відповідних заходів забезпечити проведення роз’яснювальної роботи та проведення інструктажів перед виїздом мотоколони у місто щодо безпечного проїзду містом та дотримання вимог Правил дорожнього руху, посилити контроль з боку поліції.

Прошу розглянути та підтримати на сесії міської ради проект рішення «Про розгляд електронної петиції «Обмежити пересування колон байкерів містом».

 
Директор департаменту ЖКК Олександр ЯЦЕНКО



 



 

ДОДАТКИ

1 400-9-рд 24.09.21 з додаток (Петиція).pdf Переглянути