ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент житлво-комунального комплексу

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

390-9-рд

Дата реєстрації:

20.09.2021

Проголосовано:

21.10.2021 12:18:37

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    7
  • Відсутні
    13

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 390-9-рд





























































































































Проект рішення
№ 390-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції «Нічний рух з гучними системами вихлопів»

 
Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до статей 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143, Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Електронну петицію (від 31.07.2021 № Че/1558-еп) «Нічний рух з гучними системами вихлопів» підтримати частково.

 

2. Управлінню патрульної поліції в Черкаській області рекомендувати посилити контроль щодо безпечного проїзду містом авто- та мототранспорту в нічний час, дотримання вимог Правил дорожнього руху та розглянути питання відновлення проведення обов’язкового щорічного технічного огляду транспортних засобів.

 

3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Яценка О.О., постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).

 
Міський голова А.В.Бондаренко



                                                                               































 
Пояснювальна записка

до проекту рішення:

Про розгляд електронної петиції

«Нічний рух з гучними системами вихлопів»

 

  До Черкаської міської ради надійшла електронна петиція щодо нічного руху з гучними системами вихлопів.

Відповідно до ст. 32 Закону України «Про автомобільні дороги» від 08.09.2005 № 2862-ІV користувачі автомобільних доріг мають право на безперервні, безпечні та зручні умови руху та зобов'язані дотримуватися вимог правил дорожнього руху, використовувати транспортні засоби, конструкція та технічний стан яких відповідають вимогам установлених в Україні правил, норм та стандартів.

Згідно з інформацією начальника управління патрульної поліції в Черкаській області Кокоби О.М. (лист № 19406-01-21 від 30.08.2021) чинні нормативно-правові акти, що регулюють суспільні відносини у сфері дорожнього руху та її безпеки встановлюють обмеження щодо експлуатації транспортних засобів з несправної системою випускання відпрацьованих газів, що може призводити до підвищення рівня шуму під час руху.

Згідно зі статтею 29 Закону України «Про дорожній рух» до участі у дорожньому русі допускаються транспортні засоби, конструкція і технічний стан яких відповідають вимогам діючих в Україні правил, нормативів і стандартів, що мають сертифікат на відповідність цим вимогам, укомплектовані у встановленому порядку, а у разі, якщо транспортний засіб згідно з цим Законом підлягає обов'язковому технічному контролю, пройшов такий контроль.

Відповідно до статті 33 Закону України «Про дорожній рух» технічний стан транспортних засобів, що перебувають в експлуатації, у частині, що стосується безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища, має відповідати правилам, нормативам і стандартам, затвердженим у встановленому порядку.

Таким чином, водії авто- та мототранспорту є повноцінними учасниками дорожнього руху і на них в повній мірі розповсюджуються вимоги Правил дорожнього руху. Обов'язок щодо забезпечення належного технічного стану транспортних засобів покладається на їх власників або інших осіб, які їх експлуатують, згідно з чинним законодавством.

Відповідно пропонується управлінню патрульної поліції в Черкаській області посилити контроль щодо безпечного проїзду містом авто- та мототранспорту у нічний час та дотримання вимог Правил дорожнього руху, а також розглянути питання щодо відновлення обов’язкового проведення щорічного технічного огляду транспортних засобів.

Прошу розглянути та підтримати на сесії міської ради проект рішення «Про розгляд електронної петиції «Нічний рух з гучними системами вихлопів».

 
В.о. директора департаменту ЖКК С.В. Отрешко



 



 

ДОДАТКИ

1 390-9-рд 20.09.21 додаток (Петиція).pdf Переглянути