ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент освіти та гуманітарної політики

Рішення:

Прийнято

Сесія:

X

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

389-9-рд

Дата реєстрації:

17.09.2021

Проголосовано:

30.09.2021 13:27:54

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    31
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    8
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 389-9-рд






























































































































              Проект рішення
            № 389-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про розміщення підрозділів департаменту освіти та        гуманітарної політики в       комунальних підприємствах, закладах освіти, культури та спорту, які  знаходяться в   його підпорядкуванні та     користування приміщеннями між цими закладами          
               
                 
З метою оперативного вирішення питань щодо користування майном комунальних підприємств та закладів освіти, культури, спорту комунальної власності міста Черкаси та забезпечення якісного  освітнього і виховного   процесу, керуючись ст. 25, ч.5 ст. 60 Закону України «Про місцеве                 самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Надати згоду департаменту освіти та гуманітарної політики              Черкаської міської ради безкоштовно розміщувати підрозділи цього              департаменту (управління, відділи та інші), що не мають статусу юридичної особи та діють у складі даного департаменту, в комунальних підприємствах, закладах освіти, культури та спорту, підпорядкованих департаменту освіти та гуманітарної політики  Черкаської міської ради.

2. Керівникам комунальних підприємств та закладів освіти, культури, спорту, які відносяться до комунальної власності міста Черкаси та                 підпорядковані департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської      міської ради, надавати першочергово в безкоштовне користування               приміщення, спортивні зали і споруди відповідним комунальним                     підприємствам та закладам освіти, культури, спорту комунальної власності   міста Черкаси, підпорядкованих вказаному департаменту, для  проведення освітніх, культурних, спортивних заходів чи для розміщення закладів освіти, культури, спорту комунальної власності міста Черкаси.

3. Здійснювати оплату комунальних послуг за рахунок видатків,           передбачених на утримання закладів освіти, культури та спорту, відповідних структурних підрозділів департаменту освіти та гуманітарної політики         Черкаської міської ради.

4. Відносини між комунальними підприємствами та закладами освіти, культури, спорту, що відносяться до комунальної форми власності та           підпорядковані департаменту освіти та  гуманітарної політики Черкаської    міської ради, з метою проведення освітянських, культурних, спортивних       заходів чи для розміщення закладів освіти, культури та спорту комунальної власності здійснювати на підставі договору по спільну діяльність».

5. Вважати такими, що втратили чинність: рішення Черкаської міської ради від 16.09.2010 №5-1083 «Про  розміщення підрозділів департаменту освіти та гуманітарної політики в закладах освіти, культури та спорту, які знаходяться в його оперативному управлінні та користування приміщеннями між цими           закладами» та зміни до нього, затверджені рішенням Черкаської міської ради від 24.01.2019  №2-3908.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради та постійну комісію міської   ради з питань гуманітарної та соціальної політики (Холупняк К.О.).
                 
                 
Міський голова         А.В. Бондаренко
           



 































Пояснювальна записка

до проекту рішення:

 

 «Про розміщення підрозділів департаменту освіти та гуманітарної   політики в закладах освіти, культури та спорту, які знаходяться в його    оперативному управлінні та користування приміщеннями



між цими закладами»







Заклади освіти м. Черкаси, які належать до комунальної власності             територіальної громади м. Черкаси, керуючись Законом України «Про освіту» та іншими законодавчими актами, у своїй діяльності об’єднані спільною метою  -               забезпечення якісного освітнього і виховного процесу для учнів та вихованців цих закладів.

З метою оперативного вирішення питань щодо користування майном вищевказаних закладів, Черкаською міською радою було прийнято рішення від 16.09.2010 №5-1083 «Про розміщення підрозділів департаменту освіти та гуманітарної політики в закладах освіти, культури та спорту, які знаходяться в його оперативному управлінні та користування приміщеннями між цими закладами». З урахуванням змін, внесених рішенням Черкаської міської ради від 24.01.2019  №2-3908, було передбачено першочерговість надання в користування приміщень та майна вказаних закладів іншим закладам освіти, культури, спорту та молоді комунальної форми власності міста Черкаси.

У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про оренду державного та комунального майна» від 03.10.2019   №157-ІХ, виникла необхідність  врегулювати питання, що користування приміщеннями комунальних підприємств та закладів освіти, культури та спорту іншими комунальними підприємствами та закладами, підпорядкованими департаменту освіта та гуманітарної політики,  має відбуватися  на підставі договорів про спільну діяльність.

Укладання таких договорів повністю відповідає ст.ст.1130,1131 Цивільного Кодексу України, ч. 6 ст. 80 Закону України «Про освіту» та узгоджується з вимогами п.6 Постанови КМУ від 03.06.2020 №483 «Деякі питання оренди державного та комунального майна».

Враховуючи, що до рішення Черкаської міської ради від 16.09.2010         №5-1083 уже вносилися зміни рішенням від 24.01.2019 №2-3908, тому з метою єдиного, зрозумілого трактування вказаного рішення, виникла необіхідність його скасувати та прийняти нове рішення, в якому будуть передбачені всі зміни,       відповідно до вимог чинного  законодавства.

У зв’язку з чим та керуючись  ст. 25, ч.5 ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», прошу прийняти рішення «Про розміщення підрозділів департаменту освіти та гуманітарної політики в закладах освіти, культури та спорту, які знаходяться в його оперативному управлінні та користування приміщеннями між цими закладами».

 
В.о. директора             департаменту освіти та гуманітарної політики          

 

Б.О.Бєлов
           
вик. Родак І.В. 37-54-78