ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

X

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

362-9-рд

Дата реєстрації:

08.09.2021

Проголосовано:

30.09.2021 13:25:03

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    21
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    18
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 362-9-рд






























































































































Проект рішення
№ 362-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції щодо встановлення камер відео нагляду в дошкільних навчальних закладах

міста Черкаси
       Керуючись статтями 30, 59  Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні»,  відповідно до Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016  №2-143, Черкаська міська рада 

        

ВИРІШИЛА:    

 

     1. Не підтримати електронну петицію № Че/1549-еп, подану 23.07.2021 року,  щодо встановлення камер відео нагляду в дошкільних навчальних закладах міста Черкаси.

     2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Чубіну А. С. та постійну комісію міської ради з питань гуманітарної та соціальної політики (Холупняк К.О. ).

 

 
Міський голова А.В. Бондаренко



 
























Пояснювальна записка

 

до проекту рішення Черкаської міської ради  «Про розгляд електронної петиції щодо встановлення камер відео нагляду в закладах дошкільної освіти м. Черкаси».

           

          Враховуючи те, що електронна петиція, створена на підставі звернення громадянки Хоруженко Ольги Олександрівни щодо встановлення камер відео нагляду в дитячих садочках м.Черкаси набрала необхідну кількість голосів подаємо даний проект рішення. 

         Відповідно до статті 307 Цивільного кодексу України фізична особа може бути знята на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку лише за її згодою. Згода особи на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку припускається, якщо зйомки проводяться відкрито на вулиці, на зборах, конференціях, мітингах та інших заходах публічного характеру. Знімання фізичної особи на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку, в тому числі таємно, без згоди особи може бути проведене лише у випадках, встановлених законом.

         Статтею 242 Цивільного  кодексу України визначено, що батьки (усиновлювачі) є законними представниками своїх малолітніх дітей.

 Саме законні представники відповідальні за реалізацію права на безпеку, обігу персональних даних про дітей, в тому числі мають право давати згоду на проведення відео зйомок дитини та розповсюдження їх результатів.

 Отже, зйомка дітей та працівників закладів дошкільної освіти у місцях де особа має право на особисте життя, може бути здійснена лише за їх згодою. Враховуючи відсутність такої згоди від батьків або осіб, що їх замінюють та працівників всіх закладів дошкільної освіти міста пропонуємо не підтримати петицію щодо встановлення камер відео нагляду у закладах дошкільної освіти.

 Ініціатива щодо встановлення камер відео нагляду повинна виходити з кожного окремого закладу дошкільної освіти, за умови згоди всіх учасників освітнього процесу.

Враховуючи організаційну автономію, рішення щодо цього питання повинен приймати  керівник закладу  за погодженням з органом громадського самоврядування закладу дошкільної освіти.

 

В.о. директора

департамнту освіти                                                                            Б.О.Бєлов

 

 

 

 
    

 
 

 


 




 

 

 

ДОДАТКИ

1 362-9-рд 08.09.21 додаток (Ел.петиція).pdf Переглянути