ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент економіки та розвитку

Рішення:

Прийнято

Сесія:

X

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

361-9-рд

Дата реєстрації:

01.09.2021

Проголосовано:

30.09.2021 13:05:41

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    9
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 361-9-рд







































































































































Проект рішення
361-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 24.12.2020 №2-50 «Про деякі питання оренди комунального майна територіальної громади міста Черкаси»
Відповідно до п.п 1.5 статті 59, п. 5 статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 16, 17  Закону України «Про оренду державного та комунального майна», з метою приведення процедури передачі в  оренду майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Черкаси, у відповідність до чинного законодавства,  визначення порядку розподілу орендної плати  за об’єкти міської комунальної власності, Черкаська міська  рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Внести зміни до рішення міської ради від 24.12.2020 №2-50 «Про деякі питання оренди комунального майна територіальної громади міста Черкаси», а саме:

 1.1. Вважати пункт 4 рішення пунктом 7 та викласти його в такій редакції:

«Визнати пункт 1.1. та розділ 3 Положення про оренду комунального майна територіальної громади м.Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 06.09.2012 № 3-1129 «Про  порядок оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Черкаси» такими, що втратили чинність».

1.2. Пункт 5 викласти в такій редакції:

«Право на отримання в оренду комунального майна територіальної громади м. Черкаси без проведення аукціону мають підприємства, установи і організації, що надають соціально важливі послуги населенню, які визначені  у Додатку  до рішення».

Абзац перший Додатку  до рішення міської ради від 24.12.2020 №2-50 «Про деякі питання оренди комунального майна територіальної громади міста Черкаси» викласти в редакції :

Для цілей отримання в оренду комунального майна територіальної громади м. Черкаси без проведення аукціону, а також застосування частини другої статті 18 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» підприємствами, установами і організаціями, що надають соціально важливі послуги населенню є…» далі по тексту.

1.3. Вважати пункт 7 рішення міської ради від 24.12.2020 №2-50 «Про деякі питання оренди комунального майна територіальної громади міста Черкаси» пунктом 9,  пункт 8 відповідно пунктом 10.

1.4. Доповнити рішення  пунктом 4 такого змісту:

«4. Розподіл коштів, отриманих від оренди комунального майна.

4.1. Орендна плата зараховується:

- за майно, орендодавцем якого є департамент економіки та розвитку - на відповідний рахунок департаменту економіки та розвитку;

- за майно, яке належить до комунальної власності територіальної громади міста Черкаси та здається в оренду бюджетними установами і організаціями, комунальними некомерційними підприємствами у сфері охорони здоров’я та іншими комунальними підприємствами, засновниками яких є територіальна громада м.Черкаси в особі Черкаської міської ради - на відповідні рахунки балансоутримувачів і залишається у їх розпорядженні, якщо інше не встановлено рішенням Черкаської міської ради про бюджет міста на відповідний рік.

- за майно, орендодавцями якого є виконавчі органи Черкаської міської ради (щодо нерухомого майна, площа якого перевищує 400 кв.м. на одного балансоутримувача), яке передано їм до сфери управління, - на відповідні рахунки балансоутримувачів і залишається у їх розпорядженні, якщо інше не встановлено рішенням Черкаської міської ради про бюджет міста на відповідний рік .

4.2.  Кошти, отримані від оренди єдиного майнового комплексу зараховуються до загального фонду міського бюджету».

1.5. Доповнити рішення пунктом  6  такого змісту:

Встановити, що договори оренди об’єктів міської комунальної власності, укладені до 01.02.2020, які продовжуються на новий термін без проведення аукціону, викладаються у формі, що відповідає  типовому договору оренди, затвердженому рішенням Черкаської міської ради від 13.08.2020 №2-6002 «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 06.09.2012 № 3-1129 «Про  порядок оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Черкаси». Договори оренди, які укладаються вперше, укладаються відповідно до  примірного договору оренди, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від            12 серпня 2020р. № 820 «Про затвердження примірних договорів оренди державного майна».

 

  1. Дане рішення набирає чинності з дня офіційного оприлюднення.


3. Негайно опублікувати дане рішення на офіційному сайті міської ради (http://www.rada.cherkasy.ua).   

4. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Удод І.І. та постійну комісію міської ради з питань бюджету та економічного розвитку (Гладкий Г.А.).

 
Міський голова А.В.Бондаренко



  



                                                                                
Пояснювальна записка

до проєкту рішення міської ради

«Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 24.12.2020 №2-50 «Про деякі питання оренди комунального майна територіальної громади міста Черкаси»»

Пропонований проєкт рішення підготовлений департаментом економіки та розвитку з метою приведення рішення Черкаської міської ради від 24.12.2020 №2-50 «Про деякі питання оренди комунального майна територіальної громади міста Черкаси» у відповідність до Закону України «Про оренду державного та комунального майна»,  визначення порядку розподілу орендної плати  за об’єкти міської комунальної власності.

ПОРІВНЯЛЬНА ТАБЛИЦЯ

до проєкту рішення Черкаської міської ради

«Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 24.12.2020 №2-50 «Про деякі питання оренди комунального майна територіальної громади міста Черкаси»





























№ п/п Зміст положення  чинного рішення Зміст положення запропонованого проекту
1 Відсутній

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Пункт 4. Розподіл коштів, отриманих від оренди комунального майна.

4.1. Орендна плата зараховується:

- за майно, орендодавцем якого є департамент економіки та розвитку - на відповідний рахунок департаменту економіки та розвитку;

- за майно, яке належить до комунальної власності територіальної громади міста Черкаси та здається в оренду бюджетними установами і організаціями, комунальними некомерційними підприємствами у сфері охорони здоров’я та іншими комунальними підприємствами, засновниками яких є територіальна громада м.Черкаси в особі Черкаської міської ради, залишаються у розпорядженні балансоутримувачів, якщо інше не встановлено рішенням Черкаської міської ради про бюджет міста на відповідний рік.

- за майно, орендодавцями якого є виконавчі органи Черкаської міської ради (щодо нерухомого майна, площа якого перевищує 400 кв.м. на одного балансоутримувача), яке передано їм до сфери управління, залишаються у розпорядженні  балансоутримувача цього майна».
2 Пункт 5. Затвердити Додатковий перелік підприємств,  установ  і  організацій, що надають  соціально   важливі  послуги  населенню згідно з додатком до цього рішення. Пункт 5. «Право на отримання в оренду комунального майна територіальної громади м. Черкаси без проведення аукціону мають підприємства, установи і організації, що надають соціально важливі послуги населенню, які визначені  у Додатку  до рішення.
3 Додаток до рішення

Для цілей застосування частини другої статті 18 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» підприємствами, установами і організаціями, що надають соціально важливі послуги населенню є:
Додаток до рішення

Для цілей отримання в оренду комунального майна територіальної громади м. Черкаси без проведення аукціону, а також застосування частини другої статті 18 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» підприємствами, установами і організаціями, що надають соціально важливі послуги населенню є…
4 відсутній Пункт 6. Встановити, що договори оренди об’єктів міської комунальної власності, укладені до 01.02.2020, які продовжуються на новий термін без проведення аукціону, викладаються у формі, що відповідає  типовому договору оренди, затвердженому рішенням Черкаської міської ради від 13.08.2020 №2-6002 «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 06.09.2012 № 3-1129 «Про  порядок оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Черкаси». Договори оренди, які укладаються вперше, формуються на підставі примірного договору оренди, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2020р. № 820 «Про затвердження примірних договорів оренди державного майна».

 

 

Директор департаменту                                                                              І.І.Удод