ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

IX

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

1519-9-з

Дата реєстрації:

28.07.2021

Проголосовано:

02.09.2021 15:28:04

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    19
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    2
  • Не голосували
    7
  • Відсутні
    15

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1519-9-з





























































































































































Проєкт рішення
№ 1519-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання КП «ЕКОЛОГІЯ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Зелінського (вільна земельна ділянка)
Розглянувши заяву КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЕКОЛОГІЯ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ» щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, враховуючи витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 22.07.2021 № 01-06/37503, Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 92, 123, 125, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

  1. Надати КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ЕКОЛОГІЯ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ» дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування (код КВЦПЗ -03.12) орієнтовною площею 3,7000 га в постійне користування по вул. Зелінського (перспективний № 22) під розміщення складу зі зберігання утильсировини.


          Відповідно до витягу з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 22.07.2021 № 01-06/37503 на земельну ділянку наявні містобудівні обмеження пов’язані із розташуванням в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій та застереження щодо підтоплених територій з підвищеним рівнем ґрунтових вод (0,5-3,0 м) з необхідністю проведення заходів проти підтоплення ґрунтовими водами.

          2. В процесі здійснення заходів із землеустрою необхідно врахувати нормативні розміри охоронних зон та обмежень у їх використанні, що встановленні чинним законодавством та повідомити про такі обмеження замовника і балансоутримувача інженерних мереж, інформацію про що зазначити у документації із землеустрою.

        3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
Міський голова А.В. Бондаренко



 



 

 
























Пояснювальна записка

до проєкту рішення:

«Про надання КП «ЕКОЛОГІЯ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Зелінського (вільна земельна ділянка)»

 

          Підстава: заява від 02.07.2021 № 01-06/37503.

          Граничний термін прийняття рішення: 02.08.2021.

          Орієнтовна площа: 3,7000 га за рахунок земель Черкаської міської ради.

          Під розміщення складу зі зберігання утильсировини.

          У постійне користування.

         

Згідно зі статтею 92 Земельного кодексу України визначено коло осіб, зокрема підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності, які мають право набувати земельні ділянки на умовах постійного користування.

Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.

Відповідно до ст. 124 Земельного кодексу України передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється за результатами проведення земельних торгів, крім випадків, передбачених ст. 134 цього ж кодексу.

Відповідно до статті 134 Земельного кодексу України земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них (оренда, суперфіцій, емфітевзис), у тому числі з розташованими на них об'єктами нерухомого майна державної або комунальної власності, підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах (земельних торгах), крім випадків, встановлених частиною другою цієї статті.

Не підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах) земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них у разі будівництва об'єктів забезпечення життєдіяльності населених пунктів (сміттєпереробних об'єктів, очисних споруд, котелень, кладовищ, протиерозійних, протизсувних і протиселевих споруд).

 

 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою  

Р.Г. Донець