ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Управління інформаційної політики

Рішення:

Прийнято

Сесія:

IX

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

313-9-рд

Дата реєстрації:

16.08.2021

Проголосовано:

02.09.2021 12:23:31

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    1
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    9
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 313-9-рд






























































































































Проект рішення
313-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції № Че/1508-еп «Щодо залишення комітетів самоорганізації населення на території міста Черкаси без змін кількісної та територіальної структури»
Відповідно до ст.ст. 5, 14, 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 7 Закону України «Про органи самоорганізації населення», ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143 (зі змінами), Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

  1. Підтримати електронну петицію № Че/1508-еп від 03.06.2021 «Щодо залишення комітетів самоорганізації населення на території міста Черкаси без змін кількісної та територіальної структури».

  2. Управлінню інформаційної політики Черкаської міської ради опублікувати це рішення на офіційному веб-порталі Черкаської міської ради.

  3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тищенка С.О. та постійну комісію Черкаської міської ради з прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту (Майборода Л.В.).


Міський голова А.В. Бондаренко



 

 

 

Пояснювальна записка до проекту рішення:

 

Підстава: проект рішення підготовлено відповідно до електронної петиції від 03.06.2021 № Че/1508-еп «Щодо залишення комітетів самоорганізації населення на території міста Черкаси без змін кількісної та територіальної структури».

Враховуючи пропозиції жителів міста та історично-територіальну складову (мікрорайони Дахнівський, Митниця, Соснівський тощо), рішенням Черкаської міської ради від 08.09.2011 № 3-116 «Про затвердження між мікрорайонів міста Черкаси», було визначено межі 19 мікрорайонів.

В зазначених мікрорайонах, відповідно до Закону України «Про органи самоорганізації населення» було створено 19 комітетів самоорганізації населення міста Черкаси.

Згідно ст. 5 Закону України «Про місцеве самоврядування», органи самоорганізації населення – первинна ланка місцевого самоврядування.

Окрім виконання власних повноважень, що визначені Законом, органи самоорганізації населення наділені низкою делегованих повноважень, а саме:

Згідно рішення Черкаської міської ради від 20.10.2011 № 3-238 «Про затвердження зразків довідок з місця проживання громадян», органи самоорганізації населення надають жителям міста Черкаси послуги з видачі довідок та посвідчення документів громадянам за місцем проживання, а саме:

  • довідка про фактичне місце проживання громадян; пояснювальна записка; довідка про спільне проживання до моменту смерті громадянина; довідка про сім’ю призовника; акти опитування сусідів; Характеристики на громадян; доручення; довідки про утримання батьків дітьми, що проживають за кордоном; про потребу в твердому паливі та скрапленому газі; згода співвласників мереж водопостачання та водовідведення, мереж газопостачання на врізку в мережу.


Станом на даний час, 19 депутатів Черкаської міської ради здійснюють прийоми громадян в приміщеннях ОСН.

Відповідно до ст. 105 Закону України “Про Національну Поліцію” в приміщеннях 16 ОСН надано окремі кімнати для роботи дільничних інспекторів поліції.

Згідно Меморандуму про співробітництво, укладеного між виконавчим комітетом Черкаської міської ради та Головним управлінням Пенсійного фонду України в Черкаській області від 23.03.2021 в приміщеннях ОСН: Дніпровський, Лісовий, Перемога, розміщуються віддалені робочі місця працівників Пенсійного фонду України з метою надання послуг у сфері соціальної політики та пенсійного забезпечення. В подальшому планується розширити зазначену мережу.

За рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на базі ОСН працюють пункти обігріву для населення, в поточному році було розгорнуто 17 пунктів обігріву;

Відповідно до рішення виконавчого комітету, на базі ОСН функціонують консультаційні пункти з питань цивільного захисту, голови та секретарі ОСН раз на три роки проходять навчання в Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області;

Працюють волонтерські пункти, які займаються плетінням маскувальних сіток, пошиттям матраців, подушок та ковдр для бійців в зоні АТО, плетінням шкарпеток і пошиттям одягу.

В поточному році підписано угоду про співпрацю з Черкаським вищим професійним училищем будівельних технологій, на базі комітетів, здобувачі училища надають безкоштовні перукарські послуги малозабезпеченим верствам населення.

Здійснюється збір одягу, продуктів харчування, постільної білизни та посуду які розподіляються між малозабезпеченими та багатодітними верствами населення.

У співпраці з «Багатопрофільним молодіжним центром Черкаської міської ради» і «Центром денного перебування та розвитку дітей» в приміщеннях органів самоорганізації населення функціонують безкоштовні гуртки для дітей та клуби за інтересами для дорослих. Враховуючи, що деякі мікрорайони є віддаленими, від центру міста

Планується відкрити віддалені робочі місця для працівників Центру надання адміністративних послуг, з метою наближення послуг до населення.

Таким чином, мережа діючих комітетів самоорганізації відповідає реальним потребам жителів міста Черкаси та користується попитом.

Враховуючи вищезазначене, пропонується підтримати електронну петицію    № Че/1508-еп «Щодо залишення комітетів самоорганізації населення на території міста Черкаси без змін кількісної та територіальної структури».

 

Начальник управління

інформаційної політики

Черкаської міської ради                                                                        Ю.Б. Крапива

 

 

 

Вик.

О.М. Дубовий

33-12-43

 



 

ДОДАТКИ

1 313-9-рд 16.08.21 петиція.pdf Переглянути