ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



депутат Майборода Л.В.

Рішення:

Прийнято

Сесія:

IX

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

288-9-рд

Дата реєстрації:

22.06.2021

Проголосовано:

02.09.2021 10:59:55

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    5
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 288-9-рд



































































































































              Проект рішення
            № 288-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143 «Про електронні петиції» зі змінами          
                 
                 
          Відповідно до пункту 48 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 5, 231 Закону України «Про звернення громадян», розглянувши пропозиції постійної комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту, враховуючи що електронна петиція є особливою формою колективного звернення громадян, з метою уникнення дублювання питань та посилення значимості проблем, порушених в електронних петиціях, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

         1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143 зі змінами, а саме:

         1.1. пункт 1 Порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143 «Про електронні петиції» зі змінами  викласти у редакції:

       «Цей порядок відповідно до статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» визначає порядок розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді (в тому числі із використанням мобільного застосунку та Єдиного порталу державних послуг «Дія» за умови електронної ідентифікації та автентифікації користувачів, у тому числі з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, кваліфікованого електронного підпису та печатки, а також інших засобів ідентифікації, які дають змогу однозначно встановити особу), на підтримку якої зібрано не менше як 500 голосів громадян, засвідчених особистим електронним підписом, протягом не більше одного місяця з дня її оприлюднення (далі - електронна петиція)».

         2. Внести відповідні зміни до ст. 74 Статуту територіальної громади міста Черкаси, затвердженого рішенням міської ради від 12.12.2017 № 2-2824, а саме цифру «250» змінити на «500».

3. Виконавчим органам Черкаської міської ради у двотижневий термін після прийняття рішення подати департаменту управління справами та юридичного забезпечення свої пропозиції про внесення змін до Статуту територіальної громади для узагальнення та підготовки проєкту рішення з метою одноразової реєстрації таких змін.

4. Департаменту управління справами та юридичного забезпечення (Гончар Ю.Г.) в місячний термін після прийняття рішення підготувати та надати на розгляд найближчої сесії міської ради проєкт рішення «Про затвердження Статуту територіальної громади міста Черкаси в новій редакції» з його подальшою реєстрацією в Міністерстві юстиції України в установленому законом порядку.

          5. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову Бондаренка А.В. та постійну комісію  з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту (Майборода Л.В.)
                 
                 
Міський голова         А. В. Бондаренко








Черкаська міська  рада

Постійна комісія з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту

 



18000, м.Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 36,  e-mail:  mayborodalubov2@gmail.com тел.067-979-42-35

 

 

 

Пояснювальна записка

 

до проекту рішення «Про внесення  змін до рішення Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143 «Про електронні петиції» зі змінами

 

         На виконання  доручення Узгоджувальної ради від 9.02.2021 з приводу  вивчення питання щодо внесення змін до порядку розгляду електронних петицій  постійна комісія з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту (далі – Комісія) провела вивчення питання

         Встановлено: за 2020 рік на сайті міської ради зареєстровано 324 петиції, набрало 250 голосів та розглянуто на сесії – 107 петицій, не набрало 250 голосів та розглянуто як звернення громадян – 217 петицій. При діючому порядку розгляду електронних петицій, яким передбачено збір 250 голосів протягом місяця для винесення на сесію,  на сесійних засіданнях розглядається по 6-12 петицій, що вимагає значного часу для підготовки проектів рішень, розгляду у комісіях та  сесії міської ради.

         З метою упорядкування розгляду електронних петицій, посилення розгляду значимості проблем, зменшення кількості дублювань питань, які піднімаються у петиціях, Комісія  у лютому-березні  2021 провела анкетне опитування депутатів на предмет визначення кількості голосів громадян, необхідних для винесення питання на розгляд сесії.

          У опитуванні прийняло участь  41депутат. Надішли пропозиції:

           - на підтримку петиції зібрати не менше 500 голосів протягом місяця (запропонувало 19 депутат);

           - залишити діючу редакцію: 250 голосів протягом місяця (запропонувало 16 депутатів)

 -  інші варіанти  – 6 депутатів, в т.ч. 3 депутати запропонувало зібрати 1000 голосів.

         Враховуючи результати опитування, Комісія пропонує внести зміни до

Пункту  1 Порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143 «Про електронні петиції»

 

 

 

 

 

 

 











Діюча редакція Запропонована редакція
Цей порядок відповідно до статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» визначає порядок розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді (в тому числі із використанням мобільного застосунку та Єдиного потралу державних послуг «Дія» за умови електронної ідентифікації та автентифікації користувачів, у тому числі з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, кваліфікованого електронного підпису та печатки, а також інших засобів ідентифікації, які дають змогу однозначно встановити особу), на підтримку якої зібрано не менше як 250 голосів громадян, засвідчених особистим електронним підписом, протягом не більше одного місяця з дня її оприлюднення (далі - електронна петиція) Цей порядок відповідно до статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» визначає порядок розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді (в тому числі із використанням мобільного застосунку та Єдиного потралу державних послуг «Дія» за умови електронної ідентифікації та автентифікації користувачів, у тому числі з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, кваліфікованого електронного підпису та печатки, а також інших засобів ідентифікації, які дають змогу однозначно встановити особу), на підтримку якої зібрано не менше як 500 голосів громадян, засвідчених особистим електронним підписом, протягом не більше одного місяця з дня її оприлюднення (далі - електронна петиція)

 

        

       

 

Голова  комісії                                                                                       Л.В. Майборода

 

02.06.2021