ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

VI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

1165-9-з

Дата реєстрації:

25.05.2021

Проголосовано:

01.07.2021 11:25:06

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    32
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1165-9-з



























































































































Доопрацьований

Проєкт рішення
         № 1165-9-з
       ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про включення земельної ділянки до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону), та надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Береговій
З метою виконання завдань по наповненню бюджету розвитку міста, враховуючи довідку управління планування та архітектури від 24.05.2021 № 10035-2, відповідно до статей 12, 134-139 Земельного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Включити до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах, земельну ділянку орієнтованою площею 0,42 га по вул. Береговій  для культурно-оздоровчих потреб, рекреаційних, спортивних і туристичних цілей (для розміщення та обслуговування пляжу).

  2. Надати департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Береговій орієнтовною площею 0,42 га з метою розміщення зони відпочинку населення.


Врахувати, що на вищезазначену земельну ділянку, яка пропонується для розміщення та обслуговування зони відпочинку населення, наявні містобудівні обмеження щодо землекористування, а саме:


  • пов’язані із розташуванням земельної ділянки в межах водоохоронної зони та прибережної захисної смуги;

  • пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій, тому відведення земельної ділянки можливе за умови погодження з службами експлуатації відповідних інженерних комунікацій.


Згідно з містобудівною документацією «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)», затвердженою рішенням Черкаської міської ради від 13.05.2021 № 5-318, вищезазначена земельна ділянка належить до території пляжів. Відведення земельної ділянки необхідно проводити за умови погодження із КУ «Черкаська міська аварійно-рятувальна служба».

3. Доручити департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради укласти відповідний договір на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та проведення земельних торгів.

4. Доручити департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради в умовах придбання права оренди передбачити обов’язок безперешкодного доступу громадян до води, будівництва виключно некапітальних споруд, дотримання правил благоустрою та утримання території в належному санітарному стані.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради, та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
Міський голова А.В. Бондаренко



 





















Пояснювальна записка

до проєкту рішення:

 

«Про включення земельної ділянки до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону), та надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Береговій»

 

Підстава:

З метою виконання завдань по наповненню бюджету розвитку міста, враховуючи звернення громадян щодо дотримання правил благоустрою території підготовлено проект рішення, яким передбачається включити до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону) ділянку орієнтовною площею 0,42 га з метою розміщення зони відпочинку населення.

На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із реалізацією генерального плану міста та із розміщенням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій.

На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження щодо землекористування, а саме:

  • пов’язані із розташуванням земельної ділянки в межах водоохоронної зони та прибережної захисної смуги;

  • пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій.


Згідно з генеральним планом міста, затвердженим рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505, на вищезазначеній земельній ділянці передбачене розміщення зелених насаджень загального користування. Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до рекреаційної  зони озеленених територій загального користування «Р-3», в якій передбачено розташування вищезазначеного об’єкту. Зона призначена для організації повсякденного відпочинку населення. До зони входять парки, сквери, бульвари та інші озеленені території, що активно використовуються населенням для відпочинку, об’єкти відпочинку, туризму, спортивні та рекреаційні для дітей та дорослих. Відповідно до актуалізації генерального плану міста на земельній ділянці по вул. Береговій передбачається територія пляжів.

 

09.04.2021

 
 

Депутат міської ради

 
 Л.В. Майборода