ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Прийнято

Сесія:

VI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

253-9-рд

Дата реєстрації:

19.05.2021

Проголосовано:

15.06.2021 12:57:28

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    9
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 253-9-рд


 




















































































































 

 
Проект рішення
№ 253-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про створення об`єкту благоустрою по вул. Береговій
Відповідно до п. а ст. 12 Земельного Кодексу України, ст. 25, п. 34 та п. 44 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п. 9 ч. 1 ст. 2 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», ст. 13 та ст. 20 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», враховуючи п. 2.1 та п. 2.2 статуту комунального підприємства «Дирекція парків», з метою організації об`єктів благоустрою та забезпечення належного їх утримання, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

  1. 1. Створити об’єкт благоустрою та надати статус рекреаційної зони  земельній ділянці орієнтовною площею 0,42 га по вул. Береговій в межах наданої викопійовки з нанесеними червоними лініями.


2. Визначити комунальне підприємство «Дирекція парків» балансоутримувачем рекреаційної зони по вул. Береговій орієнтовною площею 0,42 га (для його утримання в належному стані та благоустрою) згідно з викопіюванням з плану міста, що додається.

3. Зобов`язати комунальне підприємство «Дирекція парків» здійснити дії, направлені на оформлення земельної ділянки по вул. Береговій, відповідно до вимог Земельного кодексу України.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту житлово-комунального комплексу Яценка О.О. та постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології  (Батир Р.А.).
Міський голова А.В. Бондаренко



 











 



 

 






 











УКРАЇНА

ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА

ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ

вул. Байди Вишневецького, 36, м.Черкаси, 18000, тел.: (0472) 36-11-35, факс: (0472) 32-52-46



 

ПОЯСНЮВАЛЬНА  ЗАПИСКА

до проекту рішення міської ради «Про створення об`єкту благоустрою по вул. Береговій»

 

      На виконання доручення постійної комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту, враховуючи неодноразові звернення жителів мікрорайону «Дніпровський», підготовлено проект рішення щодо створення об’єкту благоустрою – рекреаційної зони по вул. Береговій.

       На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із реалізацією генерального плану міста та із розміщенням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій. На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження щодо землекористування, а саме:

  • пов’язані із розташуванням земельної ділянки в межах водоохоронної зони та прибережної захисної смуги;

  • пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій.

  • Згідно з генеральним планом міста, затвердженим рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505, на вищезазначеній земельній ділянці передбачене розміщення зелених насаджень загального користування. Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до рекреаційної  зони озеленених територій загального користування «Р-3», в якій передбачено розташування вищезазначеного об’єкту. Зона призначена для організації повсякденного відпочинку населення. До зони входять парки, сквери, бульвари та інші озеленені території, що активно використовуються населенням для відпочинку, об’єкти відпочинку, туризму, спортивні та рекреаційні для дітей та дорослих.

  • Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105, визначено, що рекреаційна зона - спеціально виділена генеральним планом і організована  територія  в  місті  і зеленій зоні,  призначена для відпочинку населення. Відповідно до ст. 13 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» /далі - Закон/ рекреаційні зони належать до об'єктів благоустрою населених пунктів. Статтею 36 Закону передбачено, що роботи з утворення об'єктів рекреаційного призначення, які належать до комунальної власності, фінансуються за рахунок коштів місцевих бюджетів.

  •   Виходячи з викладеного вище, пропонуємо підтримати проект рішення щодо створення об’єкту благоустрою – рекреаційної зони по вул. Береговій у м.  Черкаси.


 

 

В.о. директора департаменту                                                                              С.В. Отрешко

 

Гусаченко В.В.

540009



 

 



 



 

ДОДАТКИ

1 253-9-рд 19.05.21 додаток.pdf Переглянути