ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Майборода Любов Володимирівна


Депутат міської ради

Доповідачі:



Майборода Л.В. депутат міської ради

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

VI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

239-9-рд

Дата реєстрації:

07.05.2021

Проголосовано:

15.06.2021 11:58:23

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    12
  • Не підтримали
    1
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    25
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 239-9-рд






































































































































              Проект рішення
            № 239-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про внесення змін до Регламенту Черкаської міської ради 9 скликання, затвердженого рішенням  міської ради від 10.12.2020

№ 1-2
         
               
                 
Відповідно до пункту 1 частини 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

         1.Внести зміни до Регламенту Черкаської міської ради 9 скликання, затвердженого рішенням міської ради від 10.12.2020 № 1-2, а саме:

 1.1 Ст. 31 «Затвердження порядку денного і внесення до нього змін. Послідовність розгляду питань порядку денного» викласти  у редакції:

           1.Проект порядку денного, наданий депутатам в порядку цього Регламенту, приймається за основу або в цілому (в разі відсутності пропозицій) більшістю від загального складу ради. Пропозиції про зміни та доповнення до проекту порядку денного (виключення окремих питань, зміна черговості їх розгляду) ставляться головуючим на голосування у порядку їх надходження. Порядок денний сесії Ради не може змінюватись після початку розгляду питань «по суті».

         2. При формуванні порядку денного сесії Ради першим питанням порядку денного ставиться питання оголошення депутатських запитів.  

         3. Питання порядку денного пленарного засідання розглядаються у тій послідовності, в якій їх включено до порядку денного засідання.

         4. Головуючий на засіданні може об`єднати обговорення кількох питань порядку денного, якщо не має заперечень депутатів.

         5.  Перед закриттям пленарного засідання головуючий на засіданні оголошує час проведення наступного пленарного засідання у разі, якщо Рада не розглянула всі питання порядку денного. Сесію не можна закрити, якщо рада не розглянула всі питання порядку денного.

        6. Послідовність розгляду питань   порядку денного головуючий може змінити лише за рішенням ради.     

 

       2.  Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради та голів постійних комісій.
                 
                 
Міський голова         А. В. Бондаренко






                                                                                                                  

Черкаська міська  рада

Постійна комісія з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту

 



18000, м.Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 36,  e-mail:  mayborodalubov2@gmail.com тел.067-979-42-35

 

 

Пояснювальна записка

 

до проекту рішення «Про внесення  змін до Регламенту Черкаської міської ради 9-го скликання, затвердженого рішенням міської ради від 10.12-2020 № 1-2»

 

         Протягом п`яти місяців діяльності Черкаської міської ради 9-го скликання (листопад 2020 – квітень 2021) на сесіях розглянуто  понад 1500 питань порядку денного (відбулось 5 сесій  ради та 15 пленарних засідань). Якісне опрацювання такої кількості питань вимагає планомірності у роботі ради та часу для опрацювання питань депутатами. Відповідно до діючого законодавства, проект порядку денного чергової сесії оприлюднюється  за 10 робочих днів до іі відкриття.

        Існуюча практика внесення змін у затверджений порядок денний сесії під час пленарних засідань (положення п. 8 ст. 31) порушує право депутатів на можливість якісно підготуватись до розгляду питань порядку денного,  розглянути їх на засіданнях постійних  комісій, провести необхідні консультації.

        Як наслідок – частина рішень  приймається з порушенням діючого законодавства,   накладається вето головою міської ради , такі рішення не працюють у інтересах громади.

       З метою упорядкування роботи ради та створення сприятливих можливостей для підготовки депутатів до сесійних засідань, пропонується внести зміни до ст. 31 Регламенту «Затвердження порядку денного і внесення до нього змін. Послідовність розгляду питань порядку денного».

        Суть змін: протягом чергової сесії розглядаються питання затвердженого порядку денного. Внесення додаткових питань у затверджений порядок денний сесії не проводиться. 

          Пропонується внести зміни до Регламенту :

          Стаття 31 «Затвердження порядку денного і внесення  до нього змін. Послідовність розгляду питань порядку денного.

 











Діюча редакція ст. 31 Запропонована редакція ст. 31
1.Проект порядку денного, наданий депутатам в порядку цього Регламенту, приймається за основу або в цілому (в разі відсутності пропозицій) більшістю від загального складу ради. Пропозиції про зміни та доповнення до проекту порядку денного (виключення окремих питань, зміна черговості їх розгляду) ставляться головуючим на голосування у порядку їх надходження. Рішення по пропозиціях про зміни і доповнення до порядку денного ухвалюються більшістю від загального складу ради.

 

2. Порядок денний приймається в цілому більшістю від загального складу ради. В разі неприйняття порядку денного в цілому, головуючий проводить голосування про перенесення (виключення) окремих питань на наступне пленарне засідання.

 

3.Питання порядку денного пленарного засідання розглядаються у тій послідовності, в якій їх включено до порядку денного засідання.

 

 4.Перехід до розгляду чергового питання порядку денного оголошується головуючим на засіданні. Він повідомляє про назви і редакції проектів, документів (у тому числі і альтернативних), які підлягають розгляду.

 

5.Головуючий на засіданні може об`єднати обговорення кількох пов`язаних між собою питань порядку денного засідання.. Якщо з цього приводу виникають заперечення депутатів, відповідне рішення приймається радою.

 

6. Перед закриттям пленарного засідання головуючий на засіданні може робити повідомлення  Раді, які вважає доцільним; у термінових випадках такі повідомлення він може робити і в ході засідання, але не перериваючи виступу промовця або процедуру голосування.

 

7.Перед закриттям пленарного засідання головуючий на засіданні може оголошувати час проведення наступного пленарного засідання ради. Питання, не розглянуті на поточному пленарному засіданні, підлягають розгляду на наступному пленарному засіданні.

 

8. Послідовність розгляду питань порядку денного головуючий може змінити лише за рішенням ради. В ході пленарного засідання рада має право повернутись до внесення змін до порядку денного, таке повернення здійснюється за рішенням Ради за пропозицією депутата, депутатської фракції чи міського голови.

 

9.Порядок денний та пропозиції до нього затверджуються шляхом голосування через систему електронного поіменного голосування «Голос» або шляхом піднімання рук, або поіменно на вимогу однієї третини від складу ради.

 

 
1.Проект порядку денного, наданий депутатам в порядку цього Регламенту, приймається за основу або в цілому (в разі відсутності пропозицій) більшістю від загального складу ради. Пропозиції про зміни та доповнення до проекту порядку денного (виключення окремих питань, зміна черговості їх розгляду) ставляться головуючим на голосування у порядку їх надходження.

Порядок денний сесії Ради не може змінюватись після початку розгляду питань «по суті».

 

2. При формуванні порядку денного сесії Ради першим питанням порядку денного ставиться питання оголошення депутатських запитів.

 

 

 

 

3. Питання порядку денного пленарного засідання розглядаються у тій послідовності, в якій їх включено до порядку денного засідання.

 

4. Вилучити, надмірна деталізація.

 

 

 

 

 

 

 

5. Головуючий на засіданні може обднати обговорення кількох питань порядку денного, якщо не має заперечень депутатів.

 

 

 

 

6. Вилучити, надмірна деталізація.

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Перед закриттям пленарного засідання головуючий на засіданні оголошує час проведення наступного пленарного засідання у разі, якщо Рада не розглянула всі питання порядку денного. Сесію не можна закрити, якщо рада не розглянула всі питання порядку денного.

  

8. Послідовність розгляду питань порядку денного головуючий може змінити лише за рішенням ради.

 

 

 

 

 

 

 

9. Вилучити, надмірна деталізація

 

        

 

 

Голова  комісії                                                                                       Л.В. Майборода

 

06.05.2021