ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

V

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

779-9-з

Дата реєстрації:

05.03.2021

Проголосовано:

27.05.2021 10:53:46

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    5
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    22
  • Не голосували
    12
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 779-9-з






















































































































              Проєкт рішення
            № 779-9-з
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про надання дозволу на розробку проєкту землеустрою з організації та встановлення меж території природно-заповідного фонду «Лісова пісня»          
               
                 
Враховуючи заяву комунального підприємства «Дирекція паків» Черкаської міської ради щодо надання дозволу на розробку проєкту землеустрою з організації та встановлення меж території природно-заповідного фонду, відповідно до статей 12, 19, 43-46 Земельного кодексу України, статей 25, 47 Закону України «Про землеустрій», Закону України «Про природно-заповідний фонд України», враховуючи рішення Черкаської міської ради від 23.10.2018 № 2-3716 «Про організацію об’єкта природно-заповідного фонду місцевого значення на території парку «Лісова пісня», відповідно до якого майновий комплекс «Лісова пісня» перебуває в господарському віданні комунального підприємства «Дирекція паків» Черкаської міської ради, рішення Черкаської обласної ради від 05.03.2019 № 29-48/VII «Про території та об’єкти природно-заповідного фонду області», статтю 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Надати дозвіл на розробку проєкту землеустрою з організації та встановлення меж території природно-заповідного фонду місцевого значення - парку пам’ятки садово-паркового мистецтва «Лісова пісня» орієнтовною площею 6,3000 га в районі вул. Лісова Просіка та автодороги Н-16.

На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, а саме:

-  пов’язані із розміщенням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій;

- пов’язані із розташуванням земельної ділянки у заповідній території «Черкаські берегові схили»;

- пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в санітарно-захисній зоні від АЗС.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
                 
                 
Міський голова          

А.В. Бондаренко





 
















Пояснювальна записка

до проєкту рішення:

«Про надання дозволу на розробку проєкту землеустрою з організації та встановлення меж території природно-заповідного фонду «Лісова пісня»

 

Підстава: заява від 14.12.2020 № 76496.

Граничний термін прийняття рішення: 14.01.2021.

Організація та встановлення меж території природно-заповідного фонду місцевого значення - парку пам’ятки садово-паркового мистецтва «Лісова пісня».

 

Відповідно до статті 43 Земельного кодексу України землі природно-заповідного фонду - це ділянки суші і водного простору з природними комплексами та об'єктами, що мають особливу природоохоронну, екологічну, наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність, яким відповідно до закону надано статус територій та об'єктів природно-заповідного фонду.

Згідно зі статтею 44 Земельного кодексу України склад земель природно-заповідного фонду до земель природно-заповідного фонду включаються природні території та об'єкти (природні заповідники, національні природні парки, біосферні заповідники, регіональні ландшафтні парки, заказники, пам'ятки природи, заповідні урочища), а також штучно створені об'єкти (ботанічні сади, дендрологічні парки, зоологічні парки, парки-пам'ятки садово-паркового мистецтва).

Згідно зі статтею 45 Земельного кодексу України використання земель природно-заповідного фонду землі природно-заповідного фонду можуть перебувати у державній, комунальній та приватній власності.

Порядок використання земель природно-заповідного фонду визначається законом.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» Землі природно-заповідного фонду - це ділянки суші і водного простору з природними комплексами та об'єктами, що мають особливу природоохоронну, екологічну, наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність, яким відповідно до закону надано статус територій та об'єктів природно-заповідного фонду.

Землі природно-заповідного фонду України, а також землі

територій та об'єктів, що мають особливу екологічну, наукову, естетичну, господарську цінність і є відповідно до статті 6 цього Закону об'єктами комплексної охорони, належать до земель природно-заповідного фонду та іншого

На землях природно-заповідного фонду та іншого

природоохоронного або історико-культурного призначення забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних та історико-культурних

комплексів та об'єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим

призначенням.

Відповідно до статті 47 Закону України «Про землеустрій» рішення про затвердження проєктів землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, оздоровчого, рекреаційного, історико-культурного, лісогосподарського призначення, земель водного фонду та водоохоронних зон одночасно є рішенням про встановлення меж таких територій.

 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою          

Р.Г. Донець