ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

V

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

366-9-з

Дата реєстрації:

26.01.2021

Проголосовано:

13.05.2021 12:25:43

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    5
  • Утримались
    4
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 366-9-з






















































































































              Проект рішення
            № 366-9-з
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про затвердження містобудівної документації «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)»          
               
                 


З метою забезпечення планомірного, економічного і комплексного розвитку міста, відповідно до ст. 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 17 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», керуючись п. 4.11 Порядку розроблення містобудівної документації, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 16.11.2011 №290, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити містобудівну документацію «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)», розроблену ТОВ «Інститут Харківпроект».


2. Внести зміни до генерального плану міста Черкаси, затвердженого рішенням від 29.12.2011 № 3-505 «Про затвердження Генерального плану міста Черкаси» згідно з містобудівною документацією, затвердженою пунктом 1 цього рішення.

3. Встановити, що після набрання чинності цим рішенням, застосуванню підлягають положення Генерального плану міста Черкаси з урахуванням внесених змін (актуалізації).

4. Зупинити дію Плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513 «Про затвердження Плану зонування території міста Черкаси», в частині, що суперечить внесеним змінам до Генерального плану міста.

5. Департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради на основі внесених змін до генерального плану міста Черкаси:

5.1. Забезпечити замовлення проекту містобудівної документації «Внесення змін до Плану зонування території міста Черкаси».

5.2. Забезпечити замовлення науково-проектної роботи «Коригування історико-архітектурного опорного плану міста Черкаси».

5.3. Застосовувати План зонування території міста Черкаси, затверджений рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, в частині, що відповідає Генеральному плану міста Черкаси із внесеними змінами.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Савіна А. О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О. М.).
                 
                 
Міський голова         А. В. Бондаренко





 






























Пояснювальна записка

до проекту рішення:

 

«Про затвердження містобудівної документації «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)»

 

Рішенням Черкаської міської ради від 14.11.2014 № 2-414 прийнято підставу для розроблення містобудівної документації «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)».

Протягом п’яти років з 2012 року управлінням планування та архітектури департаменту здійснювався містобудівний моніторинг, оброблялися заяви від суб’єктів господарювання на не відповідність діючого генплану міста інвестиційним, містобудівним потребам власників, користувачів земельних ділянок та нерухомого майна з необхідністю провести актуалізацію основного виду містобудівної документації.

Основною метою проекту, є виправлення численних помилок діючого генерального плану міста Черкаси, затвердженого в 2011 році. Враховуючи створення містобудівного кадастру, рішення нової містобудівної документації спиралося на суттєво якісніші вихідні дані, отримані розробником ТОВ «Інститут Харківпроект» (м. Харків). Більшість заяв на актуалізацію в проекті нового генплану отримала позитивне рішення на подальше втілення.

Проект містобудівної документації «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)» згідно чинного законодавства пройшов процедуру проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів, розширене засідання архітектурно-містобудівної ради, погодження від Черкаської обласної державної адміністрації стосовно врахування державних інтересів, а також обговорювався на чотирьох засіданнях спеціально утвореної комісії по спірним питанням, що надійшли від суб’єктів господарювання.

Інформуємо, що містобудівна документація пройшла процедуру комплексної архітектурно-містобудівної експертизи, і, як результат отримала позитивний висновок (експертний звіт № 1356/е/18 від 28.08.2018) від експертної організації Державне підприємство «Державний науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут «НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ».

Так як, план зонування території розробляється на основі генерального плану населеного пункту, проектом передбачена підстава для подальшого замовлення внесення змін до плану зонування території міста Черкаси в комплексі з історико-архітектурним опорним планом на все місто.

 
Директор департаменту архітектури та містобудування          

 

 

А. О. Савін
           
Чернуха В. В.

36-01-71