ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

V

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

906-9-з

Дата реєстрації:

23.03.2021

Проголосовано:

08.04.2021 12:48:37

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    2
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    22
  • Не голосували
    14
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 906-9-з
































































































Проєкт рішення
№ 906-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Дахнівській, громадянину Вороному Є.А. (вільна земельна ділянка, учасник АТО)
Розглянувши заяву громадянина Вороного Є.А., учасника антитерористичної операції, про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, керуючись статтями 12, 118, 121,122,123 Земельного кодексу України та ст. 26 Закону України ”Про місцеве самоврядування в Україні” та враховуючи невідповідність місця розташування частини земельної ділянки вимогам генерального плану міста Черкаси затвердженого рішенням ЧМР від 29.12.2011 № 3-505, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Надати дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Вороному Євгенію Анатолійовичу по вул. Дахнівській, орієнтовною площею 0,0740 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

2. Відмовити у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Вороному Євгенію Анатолійовичу по вул. Дахнівській, орієнтовною площею 0,0260 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

Згідно з висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури, містобудування та інспектування від 02.08.2016 № 24775-з, частина земельної ділянки (26%) по вул. Дахнівській, має містобудівні обмеження щодо землекористування, пов’язані із розміщенням земельної ділянки в межах заповідної території «Черкаські берегові схили» та із реалізацією генерального плану та плану зонування міста Черкаси.

Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до зони земель природно-заповідного фонду «ПЗФ».

3. Документація із землеустрою подається на затвердження за умови наявності позитивного висновку органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини.

4. Розробнику документації із землеустрою в процесі землевпорядного проектування врахувати дані Державного земельного кадастру та передбачити можливість проїзду та проходу до земельної ділянки з урахуванням законних інтересів землекористувачів суміжних земельних ділянок.

5. Громадянин зобов’язаний замовити розрахунок відновної вартості зелених насаджень.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О. М.).
Міський голова А. В. Бондаренко



 



 






































Пояснювальна записка

до проекту рішення:

«Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо

відведення земельної ділянки по вул. Дахнівській, громадянину

Вороному Є.А.» (вільна земельна ділянка, учасник АТО)

 

Даним проектом рішення передбачено надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Вороному Євгенію Анатолійовичу по вул. Дахнівській, орієнтовною площею 0,0740 га  безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) та відмовлено у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Вороному Євгенію Анатолійовичу по вул. Дахнівській, орієнтовною площею 0,0260 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

Громадянин Вороний Є.А. пред’явив посвідчення серія АБ № 257289 від 13.11.2015 відповідно до якого має право на пільги, встановлені законодавством України для ветеранів війни – учасників бойових дій.

Згідно з висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури, містобудування та інспектування від 02.08.2016 № 24775-в, частина земельної ділянки (26%) по вул. Дахнівській, має містобудівні обмеження щодо землекористування, пов’язані із розміщенням земельної ділянки в межах заповідної території «Черкаські берегові схили» та із реалізацією генерального плану та плану зонування міста Черкаси.

Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до зони земель природно-заповідного фонду «ПЗФ».

 

Дата надходження документації: 27.07.2016 (№ 24775-з)

Кінцевий термін прийняття рішення ЧМР: 27.08.2016

 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р. Г. Донець