ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

V

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

860-9-з

Дата реєстрації:

16.03.2021

Проголосовано:

08.04.2021 12:46:46

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    5
  • Утримались
    2
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 860-9-з






















































































































Проєкт рішення
№ 860-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання комунальному підприємству «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської ради» земельної ділянки в постійне користування по вул. Героїв Дніпра, 4 (вільна земельна ділянка)
Розглянувши проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,6000 га комунальному підприємству «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської ради для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури по вул. Героїв Дніпра, 4 в м. Черкаси, відповідно до статей 12, 19, 92, 123, 124, 125, 126, 134, 186, 186-1 Земельного кодексу України, ст. 4-1, 16 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 0,6000 га, в межах, визначених документацією із землеустрою.

2. Затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,6000 га комунальному підприємству «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської ради для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури по вул. Героїв Дніпра, 4 в м. Черкаси

3. Надати комунальному підприємству «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської ради» (код ЄДРПОУ – 22797909) земельну ділянку площею 0,6000 га вул. Героїв Дніпра, 4 у постійне користування для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури за рахунок земель Черкаської міської ради.

Земельну ділянку віднести до земель житлової та громадської забудови.

Цільове призначення – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури (код КВЦПЗ – 02.10.).

4. Зобов’язати комунальне підприємство «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської ради» здійснити дії направлені на державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.

5. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.

6. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.

7. Доручити Міськрайонному управлінню у Черкаському районі та м. Черкасах головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).

 
Міський голова А.В. Бондаренко



 



 
























Пояснювальна записка

до проєкту рішення:

«Про надання комунальному підприємству «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської ради» земельної ділянки в постійне користування по вул. Героїв Дніпра, 4

(вільна земельна ділянка)»

 

 

 

Підстава: заява від 05.03.2021 № 01-08/12853.

Граничний термін прийняття рішення: 05.04.2021.

Площа: 0,6000 га за рахунок земель Черкаської міської ради.

Вільна земельна ділянка.

В постійне користування.

Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

 

Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.

Права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності.

 

        
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою

 
Р.Г. Донець