ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Прийнято

Сесія:

V

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

189-9-рд

Дата реєстрації:

23.03.2021

Проголосовано:

06.04.2021 13:05:47

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    34
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    5
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    2

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 189-9-рд


 












































































































              Проект рішення
            № 189-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про скасування рішень Черкаської міської ради від 22.08.2019 №2-4767 та від 26.12.2019 №2-5578          
               
                 
 

Керуючись п. 30 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновки викладені в рішенні КСУ №7-рп/2009 від 16.01.2009 та відсутність у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань запису про припинення комунального підприємства «Соснівська служба утримання будинків» Черкаської міської ради та комунального підприємства «Служба утримання будинків «Митниця» Черкаської міської ради, Черкаська міська рада,

ВИРІШИЛА:

 

1. Скасувати рішення Черкаської міської ради від 22.08.2019 № 2-4767

«Про припинення комунального підприємства «Служба утримання будинків «Митниця» Черкаської міської ради шляхом приєднання до комунального підприємства «Придніпровська служба утримання будинків» Черкаської міської ради та скасування рішення Черкаської міської ради від 24.01.2019 № 2-3926 «Про припинення комунального підприємства «Служба утримання будинків «Митниця» Черкаської міської ради шляхом ліквідації».

 

2. Скасувати рішення Черкаської міської ради від 26.12.2019 № 2-5578 «Про припинення комунального підприємства «Соснівська служба утримання будинків» Черкаської міської ради шляхом приєднання до комунального підприємства «Придніпровська служба утримання будинків» Черкаської міської ради».

 

3. Комісіям з припинення комунальних підприємств «Служба утримання будинків Митниця» Черкаської міської ради та «Соснівська служба утримання будинків» Черкаської міської ради  вжити передбачені законом заходи пов’язані із скасуванням процесу припинення комунальних підприємств «Служба утримання будинків «Митниця» Черкаської міської ради та «Соснівська служба утримання будинків» Черкаської міської ради, зокрема внесення запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Яценка О.О.

 

 

 

 

Міський голова                                                                            А.В. Бондаренко   

 
                 
                 



 

 








УКРАЇНА

ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА

ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ

вул. Байди Вишневецького, 36, м. Черкаси, 18000, тел.: (0472) 36-11-35, факс: (0472) 45-21-32















 







 














 




 

 

Пояснювальна записка до проекту рішення Черкаської міської ради «Про скасування рішень Черкаської міської ради від 22.08.2019 №2-4767 та від 26.12.2019 №2-5578»

 

 

Черкаською міською радою 22.08.2019 прийнято рішення №2-4732 «Про Про затвердження Програми капітального ремонту та реконструкції багатоквартирних житлових будинків та їх прибудинкових територій (крім ОСББ та ЖБК) у місті Черкаси на 2019 рік» зі змінами.

Відповідно до розділу 5 наведеної вище програми замовником робіт з капітального ремонту та реконструкції багатоквартирних житлових будинків та їх прибудинкових територій  по Програмі виступає комунальне підприємство «Придніпровська служба утримання будинків» Черкаської міської ради.

Згідно цієї ж Програми на комунальне підприємство  «Придніпровська служба утримання будинків» покладено ряд функцій, зокрема:

 складає дефектний акт та визначає в установленому порядку очікувану вартість робіт, зазначених у заявці.

укладає з уповноваженою особою договір про організацію здійснення робіт та виконання функцій замовника робіт;

інформує департамент житлово-комунального комплексу про надходження заявки на проведення робіт з капітального ремонту, реконструкції на умовах співфінансування

визначає вартість робіт (забезпечивши, зокрема, за кошти мешканців розроблення,  та затвердження в установленому порядку проектно-кошторисної документації у випадках, передбачених законодавством та здійснення експертної оцінки її кошторисної частини) та узгоджує її з уповноваженою особою. Якщо проектно-кошторисна документація виготовлена, експертна оцінка здійснена на момент подання заявки за кошти співвласників, то ця документація в установленому законом порядку передається комунальному підприємсту. У разі необхідності комунальне підприємство, за погодженням з уповноважено особою та за кошти співвласників, може здійснювати коригування проектно-кошторисної документації;

визначає відповідно до законодавста підрядну організацію та укладає договір на виконання робіт, здійснення технічного та авторського наглядів;

після підтвердження співвласниками багатоквартирного будинку наявності необхідної суми коштів (власних чи залучених) інформує департамент житлово-комунального комплексу про виникнення підстав і потреби у використанні бюджетних коштів для співфінансування робіт по цьому багатоквартирному будинку.

Також за КП «Соснівська служба утримання будинків» Черкаської міської ради та КП «Служба утримання будинків «Митниця» Черкаської міської ради наявна значна кредиторська заборгованість.

Тому в разі завершення процедури приєднання КП «Соснівська служба утримання будинків» Черкаської міської ради та КП «Служба утримання будинків «Митниця» Черкаської міської ради до КП «Придніпровська служба утримання будинків» Черкаської міської ради,  кредиторська заборгованість буде передана КП «Придніпровська служба утримання будинків», що в свою чергу призведе до негативних наслідків, які в свою чергу не дадуть можливості реалізувати наведену вище Програму належним чином.

На підставі наведеного вище прошу підтримати та прийняти проект рішення Черкаської міської ради  «Про скасування рішень Черкаської міської ради від 22.08.2019 №2-4767 та від 26.12.2019 №2-5578»

 

 

Директор департаменту                                                           О.О. Яценко