ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

IV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

411-9-з

Дата реєстрації:

03.02.2021

Проголосовано:

18.03.2021 11:17:07

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    9
  • Не підтримали
    1
  • Утримались
    20
  • Не голосували
    7
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 411-9-з


                                                                                                                            




















































































































Проєкт рішення
        № 411-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Гагаріна, 128 та умов проведення земельних торгів
      Розглянувши проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Гагаріна, 128, враховуючи довідку управління планування та архітектури від 07.08.2015 № 4660-арх, позитивний висновок управління планування та архітектури від 11.11.2016 року № 46823-з, витяг № 15-2 з протоколу № 15 засідання архітектурно-містобудівної ради, позитивний висновок управління культури Черкаської обласної державної адміністрації від 24.11.2016 року № 892, позитивний висновок управління Держгеокадастру у Черкаському районі Черкаської області від 23.09.2016 року № 986/41-16, враховуючи статті 135-136, 186-1 Земельного кодексу України, відповідно до ст. 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення Черкаської міської ради від 28.07.2016 року № 2-806 «Про доручення Черкаської міської ради» Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0700 га по вул. Гагаріна, 128, право оренди якої пропонується для продажу на земельних торгах під розміщення торговельного комплексу, підприємства громадського харчування та стоянки транспортних засобів.


Земельну ділянку віднести до категорії земель житлової та громадської забудови. Цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (код КВЦПЗ – 03.07).

На  земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування пов’язані із розташуванням земельної ділянки в межах об’єднаної охоронної зони пам’яток археології.  На підставі висновку від 24.11.2016 № 892 державним органом у сфері охорони культурної спадщини  погоджено вищезазначений проєкт за умови проведення рятівних археологічних досліджень та заборони врізання в схили.

Відповідно до генерального плану міста передбачені зелені насадження загального санітарно-захисні. Відповідно до містобудівної документації «План зонування території міста Черкаси», затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до перспективної зони зелених насаджень в санітарно-захисних зонах «С-6п» - серед допустимих видів використання, що потребують спеціального дозволу або погодження є «торгівельні комплекси, стоянки автотранспортних засобів, підприємства громадського харчування», тому оформлення земельної ділянки може бути проведено згідно з чинним законодавством.

         Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 0,0700 га по вул. Гагаріна, 128. Провести земельні торги з продажу лота - права оренди земельної ділянки, зазначеної в п.1 цього рішення, та затвердити умови продажу лота на земельних торгах, а саме:



    1.  Встановити  стартовий  розмір річної орендної плати за земельну ділянку, зазначену в п.1 цього рішення, у розмірі  3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

    2.  Значення кроку торгів встановлюється у розмірі 0,5 відсотка стартової плати за користування земельною ділянкою, зазначеної в п.1 цього рішення.

    3. Термін оренди земельної ділянки – 49 років.

    4. Гарантійний внесок, сплачений переможцем до початку земельних торгів, зараховується до річної орендної плати за перший рік користування земельною ділянкою, визначеної за результатами земельних торгів.

    5. Право оренди земельної ділянки виникає у переможця земельних торгів після укладення договору оренди земельної ділянки та державної реєстрації права оренди земельної ділянки відповідно до законодавства України за умови сплати переможцем земельних торгів річної орендної плати за перший рік користування земельною ділянкою.



  1. Переможцю земельних торгів:


4.1. Сплатити винагороду виконавцю земельних торгів у сумі 50 відсотків річної плати за користування земельною ділянкою, але не більше 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

4.2. Укласти безпосередньо в день проведення торгів, крім випадків, передбачених частиною двадцять дев'ятою статті 137 Земельного кодексу України, договір оренди земельної ділянки між Черкаською міською радою (організатором земельних торгів) і переможцем торгів в установленому законодавством порядку.

4.3. Сплатити кошти за користування земельною ділянкою, право користування якою набуто на торгах (річна орендна плата за перший рік користування земельною ділянкою), а також суму витрат, здійснених організатором або виконавцем земельних торгів на підготовку лота до продажу, організацію та проведення земельних торгів, не пізніше трьох банківських днів з дня укладення відповідного договору.

4.4. У зоні проходження інженерних комунікацій вести обмежене землекористування відповідно до діючих норм і правил, забезпечити безперешкодний допуск власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту та експлуатації інженерних комунікацій.

5. Доручити начальнику управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Донцю Р.Г., а у разі його відсутності директору департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіну А.О., бути представником від Черкаської міської ради на земельних торгах та за результатами проведення земельних торгів, від імені Черкаської міської ради – організатора земельних торгів, підписати протокол земельних торгів та  укласти договір оренди землі.

6. Контроль за  укладенням договору оренди землі з Черкаською міською радою та державною реєстрацією права оренди земельної ділянки покласти на управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та  містобудування Черкаської міської ради.

7. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування  Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).

 

 
Міський голова А.В. Бондаренко





 

 
















 

Пояснювальна записка

 до проєкту рішення

«Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Гагаріна, 128 та умов проведення земельних торгів»

 

Відповідно до ст. 135 Земельного кодексу України земельні   торги  проводяться   у   формі   аукціону,  за результатами проведення якого  буде укладено  договір оренди земельної  ділянки  з учасником (переможцем) земельних торгів.

Проведення  земельних  торгів   щодо   земельних   ділянок державної чи комунальної власності або прав на них здійснюється за рішенням організатора земельних торгів, у якому зазначаються: перелік  земельних  ділянок   або   прав на них, які виставляються на земельні торги окремими лотами,  стартова ціна лота, строк та інші умови користування земельною ділянкою у разі набуття права користування земельною ділянкою на земельних торгах,  особа,  уповноважена  організатором  земельних  торгів  на укладення    договору оренди земельної ділянки,  право на яку виставляється на земельні торги.

         Відповідно до ст. 136 Земельного кодексу України підготовка лотів до проведення земельних торгів включає: виготовлення,  погодження та затвердження в  установленому законодавством   порядку   проєкту   землеустрою  щодо  відведення земельної ділянки, державну реєстрацію земельної ділянки,  державну реєстрацію речового права на земельну ділянку, отримання витягу про нормативну грошову  оцінку  земельної ділянки, у разі продажу на земельних  торгах  права  оренди  на неї, встановлення  стартового  розміру  річної  орендної плати, який щодо земель державної та комунальної власності не може бути меншим розміру орендної плати, визначеного Податковим кодексом України.

        
 

Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою

 
 

 

     Р.Г. Донець