ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

IV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

59-9-рд

Дата реєстрації:

19.02.2021

Проголосовано:

11.03.2021 14:45:19

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    32
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 59-9-рд


 































































































































 

 
Проект рішення
№ 59-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції від 15.05.2020 № Че/1100-еп щодо накладання мораторію на багатоповерхову забудову в природоохоронній та історичній заповідній території «Черкаські берегові схили»
 

Розглянувши електронну петицію від 15.05.2020 № Че/1100-еп щодо накладання мораторію на багатоповерхову забудову в природоохоронній та історичній заповідній території «Черкаські берегові схили», відповідно до «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції» від 02.07.2015 № 577-VIII, враховуючи рішення Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143 «Про електронні петиції», керуючись статтею 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Електронну петицію від 15.05.2020 № Че/1100-еп щодо накладання мораторію на багатоповерхову забудову в природоохоронній та заповідній території «Черкаські берегові схили» підтримати частково.

        2. Департаменту фінансової політики передбачити по департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради видатки бюджету розвитку на розроблення містобудівної документації  «Детальний план території забудови в  природоохоронній та заповідній зоні «Черкаські берегові схили» в розмірі 5 200 000,00 грн.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Агапова О.М.).
 

 
 

 

 
Міський голова А.В. Бондаренко



 



 

Пояснювальна записка

до проекту рішення

 

  • Про розгляд електронної петиції від 15.05.2020 № Че/1100-еп щодо накладання мораторію на багатоповерхову забудову в природоохоронній та історичній заповідній території «Черкаські берегові схили».


 

Розглянувши електронну петиції щодо накладення мораторію на багатоповерхову забудову в природоохоронній та історичній заповідній території «Черкаські берегові схили», інформуємо що, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», законодавством про архітектурну діяльність, іншими актами цивільного законодавства не передбачені повноваження органів місцевого самоврядування на накладання мораторію на будівництво. Окрім того, частиною четвертою ст. 23 Господарського кодексу України встановлено, що незаконне втручання органів та посадових осіб місцевого самоврядування у господарську діяльність суб'єктів господарювання забороняється.

«Черкаські берегові схили» оголошені заповідною територією рішенням виконавчого комітету Черкаської обласної ради народних депутатів від 29.03.1991  за № 64, в якому  зазначено, що проектування будь-яких об’єктів, а також проведення земляних, намивних, будівельних робіт на заповідній території погоджувати з державними органами охорони пам’яток історії та культури, державними  органами охорони природи.

Згідно з генеральним планом міста Черкаси, затвердженим рішенням Черкаської міської  ради  від  29.12.2011  № 3-505  та плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, обмеження щодо забудови в археологічних та заповідних зонах зазначені.

При наданні вихідних даних (містобудівних умов і обмежень для проектування об’єкту будівництва) у разі намірів забудови в археологічних або заповідних зонах, забудовника зобов’язують погодити наміри та отримати позитивний висновок в управлінні культурної спадщини облдержадміністрації (пункт 5 містобудівних умов та обмежень).

Для вирішення питання щодо забудови  в природоохоронній та історичній заповідній території «Черкаські берегові схили» пропонуємо департаменту фінансової політики передбачити по департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради видатки бюджету розвитку на розроблення містобудівної документації «Детальний план території» з метою визначення планувальної організації і функціонального призначення, параметрів забудови та  ландшафтної організації території.

 

Директор департаменту

архітектури та містобудування                                                    А.О. Савін

 

 

Єпік Р.В.

36-01-87 



 

ДОДАТКИ

1 59-9-рд 19.02.21 Петиція.pdf Переглянути